Новите мерки са в сила, хората се страхуват за прехраната си

Какво споделят продавачи и клиенти
28 ное 2020 22:15, Петя Славова
49

Новите мерки срещу разпространението на COVID-19 вече влязоха в сила. Наложените ограничения ще са в сила до 21 декември, когато ще започне поетапното им разхлабване. Моловете опустяха - почти всички обекти в тях са затворени, изключение правят аптеките, дрогериите, хранителните магазини и офисите на телекомуникационните компании.
Още по темата

Още за ограничителните мерки - прекратяват се занятията в университети, училища, детски градини и ясли. Спортните събития ще се провеждат без публика. Спират се и груповите културно-развлекателни мероприятия. Изключение са театрите, но при заетост до 30% и спазване на противоепидемичните мерки.

Отворени остават малките и големи магазини, извън търговските центрове, магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите, оптиките и зоомагазините.

Достъпът остава разрешен и в религиозните храмове, парковете и градинките, банките и застрахователните компании и офисите на телекомуникационните комапнии.

Частичният локдаун накара хората да започнат да се страхуват за прехраната си. Но какво казаха продавачи и клиенти в последните часове, преди да затворят моловете.

"Скептична съм. Смятам, че ще отворят за една седмица и отново ще ни затворят", сподели пазаруваща пред Bulgaria ON AIR.

А 24 лева на ден помощ от държавата - толкова ще получат хората, които няма да работят до 21 декември заради мерките. Подкрепа могат да получат заетите в барове, механи, винарни, бирарии, кафенета, езикови центрове, образователни центрове и други. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не думай! Половината авери запродаваха треява отново, все едно сме още на 16.
23
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са казали трябва да има бели пари за черни дни. А тези от ресторантите начело с Алибегов имат по няколко заведения. За това реват. Алибегов има 8 ОСЕМ. Повтарям 8. Това е онзи същият, който изкорени преди време кестените пред Витошка щото му пречели да разпъва шатри.Това е онзи Алибегов, който има за кум Петър Стоянов Сумиста.-БОРО ТУР-ИНТЕР ГАЛАКСИ НЕТ ООД-РИКИ 06 ООД-Р.М. 2012 ЕООД-КВР-ИЗТОК ЕООД-Ригаст ЕООД-ХАЛФМУН БЪЛГАРИЯ ЕООД-РИКО 05 ЕООДТАКА СА ХОРАТА - РЕВАТ ЗА ПОМОЩИ!
22
3
 
19
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
По-здравословно е да се гладува,отколкото да се тъпчете с отрови!За съжаление по-това време на годината няма джанки,ама ако се разходите по браздите ще намерете не обрано зеле!
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо бе, ковидфашистите се радват. Така поне ще намалят разноските за Циклон Б.
20
12
 
13
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Казах ли ви аркадашлар ,че глад иде,голям глад? Гьота ви паяжина ще хване.Ама кой ви слуша Юсуф ага чукундура?Защото сте амсалаци и не виждате по далеч от носа си.Виж устите ви не спират.Все голям го вадите.Рая с рая.
19
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми пука кой за какво се страхува точно както на тях не и пука че разнасят заразата и убиват невинни хора.Така е в живота, едни ще умрат от вируса, други от глад а трети от глупост.Нали гласувахте за *** за да вземе парите на богатите?!Е, надявам се сега тази мисъл да ви храни.
18
3
 
22
 
! Отговори
я пак преди 3 години
тези които са съкратени 2 пъти тази година даже и 24 лева нема да видат отделно немат еди колко си месеца от последните години за да вземат обещетение за безработица демек оправяй се сам сменяш си професията за момента и търсат работа ...
17
5
 
45
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Току що прочетох руски виц, на 100% важи и за нас: Какво е демокрация по български? Овцете сами се пасат, сами се стрижт, и сами предават върлната. А какво прави овчаря? Яде печено агнешко заедно с вълците.
16
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и къде е логиката да затворят търговските центрове, а големите вериги - Икеа, Джъмбо, Мосю Бриколаж, Комсед и т.н., извън тях да работят!?
15
8
 
23
 
! Отговори
Така е навсякъде преди 3 години
Нима един френски готвач не се тревожи? Но. Той не се оплакв по медиите, защото има едно нещо наречено ПРАВИТЕЛСТВО във Франция. то се събира и отпуска помощ, заем, нещо. Тук това нещо наречено ПРАВИТЕЛСТВО липсва. Пари има, но се пазят за крадене. Милиардите помощ за ковид ще бъдат ОТКРАДНАТИ.
14
17
 
27
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Как пък един Търговец не се притесни за Живота си ?Всички се притесняват за Богатството си .Истината е че в Пандемията ще пострадат всички Нелегални Работници , Сивия Сектор - това са хора които умишлено не искаха да участват в Солидарната Осигурителна Ситема - НОИ . Тези хора днес са Уплашени за Хляба си .
13
4
 
12
 
! Отговори
60 дни преди 3 години
Са почти три месеца. За 4-членно семейство с двама в неплатена това са по 250 лв на човек, което е под екзистенц-минимума. Дано поне са в собствен дом. Тези под наем ще плащат за квартира поне месец по договор.
12
10
 
30
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Мерките за да наложат хомот над хората. Идват тежки дни за човечеството организирани от кукловодите които контролират медиите.
11
7
 
29
 
! Отговори
ДО НОМЕР ТРИ преди 3 години
Ко каза? А?? Ко каза бре???500 лева били достатъчни за да не пукнем ли???!!!Ох, на мама и на тати!!!Ох, на баба и на деда!!!Детенце заблудено!!!Толкова парички давам на Топлофикация, ЧЕЗ, Софийска вода, НЕТ1 (Кабелния оператор) и телефонната компания бе, момченце малко, невръстно, в детската градина или в 1-ви клас си не те знам но поне можеш да пишеш.
10
7
 
13
 
! Отговори
Да преди 3 години
Който го е страх да не излиза!
9
8
 
21
 
! Отговори
Да преди 3 години
Важно е да сме затворени, пък прехраната може да почака 2-3 години
8
0
 
7
 
! Отговори
Sphincter преди 3 години
С мене е така: Ту ме разхлабват, ту ме затягат. Ту пак ме затягат, ту пак ме разхлабват... И така, до края на света!!!
7
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
барове, механи, винарни, бирарии, кафенета, езикови центрове, образователни центрове ще трябва да почакат до 21 , но с глупавия инат и непукизъм май ще пият разхлабително. Тези не са икономика, а просто живеят на нейния гръб - съобразяването с тях е глупаво и неморално. За пояснение има добре живеещи държави които въобще не познават тези "браншове".
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От март месец всеки ден се говори и пише по 100 пъти за този вирус...С колко мозък трябва да е човек за да се досети, какво ще стане през зимата? Догодина ,пак се питайте ,как ще изкарате зимата...
5
5
 
26
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
С тези пари хората трябва да се хранят и най важно е да си платят данаците за да има увеличение на заплатите на депутати полицаи и администрация.