Около 248 хиляди семейства - с помощ за отопление през зимата

През 2020 г. размерът на помощта беше увеличен на 99 лв. на месец
28 ное 2020 10:35, Петя Славова
26
Около 248 хиляди семейства - с помощ за отопление през зимата
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близо 284 000 семейства са одобрени и са се възползвали от помощ за отопление през предстоящата зима. Това е с над 31 000 семейства повече от миналата година, сочат данни на Агенцията за социално подпомагане.

През 2020 г. размерът на помощта беше увеличен на 99 лв. на месец или общо около 500 лв. за целия отоплителен сезон. Изплатените средства към момента са 136,6 млн. лв. През декември предстои да бъдат преведени още над 4 млн. лв. на хората, които са подали заявленията си непосредствено преди последния срок за кандидатстване в края на октомври, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

И през тази година най-много помощи са поискани и отпуснати за закупуване на твърдо гориво – дърва и въглища. Получили са ги 245 200 семейства, като 3145 от тях са решили да ги вземат в натура.

Средства за покриване на сметки за електроенергия са отпуснати на близо 29 800 семейства, за парно – на над 5100, а за природен газ – на около 400. Най-много от одобрените кандидати за помощ за отопление са от областите Пловдив – 22 165, и Благоевград – 22 149. Следва област Враца, където помощ са получили 14 093 семейства.

Агенцията за социално подпомагане ще осъществи контрол на разходването на получените средства. При установено нарушение помощта ще трябва да се възстанови, а злоупотребилите ще се лишават от възможност да получат такава за следващия отоплителен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
emilio74@abv.b преди 3 години
Как да се запиша за помощта за отопление щот аз вземам 130лева ТЕЛК.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близо 284 000 семейства са одобрени и са се възползвали от помощ за отопление през предстоящата зима. Това е с над 31 000 семейства повече от миналата година=-=-Значи огромната бедност се увеличава. Щеше да е за хвалба, ако бяха 284 семейства и то намаляли с 31 от предишната година.
15
0
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-248 000 СЕМЕЙСТВА СА НА ПОМОЩИ-НАПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА СЕГА БЪЛГАРИНЪТ КОЛКО ПАРИ ВЗИА НА МЕСЕЦ??????
14
1
 
9
 
! Отговори
Явор преди 3 години
Така ще е скоро ние ще сме малцинство Аз и Жена ми гледаме 4 деца едното сме го осиновили и сме Българи и държавата ни помага много хахаха детски взимаме 145 лв :) учебниците ги плащаме като другите Българи с по 1 или 2 деца и те така .България над всичко !
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнда. Едва 3145 от всички тези семейства са си взели помощите в натура.Ей затова трябва като в САЩ - всичко с ваучери и целево. Иначе - 140 милиона за купуване на избиратели. Аз поне друг смисъл от тези пари не виждам.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БХК са ясни, но не ре им отпускат всички тези помощи. Нито БХК им купуват гласовете по избори.284000 семейства. Това е стряскаща цифра.
11
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКоментарите които не ви допадат или не ви харесват но просто не ги четете и ги оставяте да висят макар че много от тях са важни но българина едно си знае едно си бае, на него ромите му пречат....
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
nali i za tesi hora rradev varti kobri iz vazduha da im vseme glasovete ...bez tehnite glasove koi da vi e prezident na ripublikata, caria li, patriarha li? to muftiata nai-dobre, poneje i hubavo pee i svetla prozrachna higiena ima?
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tolkoz mnogo vredni vaglerodni emissii v vazduha na planetata, zaradi bg narod i negovite danaci?! nali gazificirahte vseki bg dom v rbg da ima gazovo parno i gazova topla voda da e svetal i chist komunizama na benebeto...
8
0
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Кои са бедни ве?Ти имаш ли си на представа или си виждал Асан само по телевизора?Имат големи къщи..въртят си личните далавери ..работят на частно и в чужбина като същевременно вземат 16 вида помощи на които като теглиш чертата излизат колкото мои три заплати!Бедни може да са като оная дето имала 15 ли 17 ли 4авета които пак на нашия гръб са!
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мнение Не ги защитавам но много от тези хора са толкова бедни че дори не използват субсидията за отопление а дават парите за храна и други по важни неща като лечение например.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Тиквата плаща тока на най-големите некадърници" Ми добре защо не казваш нищо за детските заведения които няма как да работят дистанционно, децата не боледували от вируса а и няма кой да ги гледа ако родителите са на работа, но въпреки това детските градини и ясли ги затварят и просто така ще им плащат заплата дори повече от заплата без да работят и това е една от многото им ваканции. Колко точно са работили всъщност в последните месеци и дори в последните години освен ваканции....
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо ...така наречените семейства 90 %са роми)
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата плаща тока на най-големите некадърници и непотребници в държавата, че трябва да доживеят до пролетта. Тогава ще им хвърли по едно кебапче, та да гласуват за него,ако не е умрял от коронавирус.
3
0
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Асанчу и айшеето ще се излежават на топло до бумтящата печка по цял ден ...ще гледат през джама какъв студ е навън и като си починат ще зачукват поредния избирател на Тиквата Бойко!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По мин. 2ма трима души в семейство, сметнете си! Над половин милион! От останалите има няма 5 милиона в ,,горда майка България,, Демек от 1 на 10 човеци живее в безгранична бедност и разчита на тези там 3-4 кубика дръвца за зимата! За какво си говорим още??? Думите са си излишни!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минимум по двама човека в семейство - 500 000 души. Ако са по четирима - един милион души искта помощи. Представете си на какво дередже сме!