Как се стимулира туризъм в условия на локдаун?

Темата коментираха Румен Драганов и Мариян Беляков
29 ное 2020 15:06, Ния Христова
10
Как се стимулира туризъм в условия на локдаун?
Снимка: БГНЕС
"Българският туризъм стои стабилно", каза пред БНР доц. Румен Драганов, председател на Конфедерацията на българския туристически бизнес. Според него мерките са прости и гражданите трябва да се насърчават да ги спазват, а не да се налагат ограничения в почивките на хората, под претекст, че политиците се грижат за здравето на гражданите на страните им.
 
"Мерките трябва да се вземат  лично от всеки един от нас. Отговорността е лична, а не отговорност на Ангела Меркел или Бойко Борисов, нито на министъра на туризма", категорично заяви Драганов.
 
Председателят на Конфедерацията на българския туристически бизнес изтъкна, че има разписани правила, които включват два типа мерки - за опазване здравето и живота на персонала в туристическия сектор и този на туристите:
 
"Има изискване да се спазва социална дистанция, да се поддържа висока хигиена. ... Нямаме заболявания с произход туризъм! Нещо, което се пренася се на главата на туризма, дори и сега с мерките за заведенията за хранене в хотелите. Погледнете смъртните случаи, погледнете болните, които се лекуват в интензивните отделения в болниците - там няма туристически кадри и няма хора, които са били на нощен клуб."
Още по темата
 
Той обясни, че заетостта в хотелите в момента е много ниска и беше категоричен, че при такава ниска натовареност могат да се спазват без проблем мерките за дистанция, както и гостите на хотелите спокойно да се хранят в ресторантите към тях, а не да бъдат принуждавани да "се хранят върху бюро от кутия за обувки".
 
Доц. Драганов призова политическите решения да не бъдат "против", а да бъдат "за", по отношение на туризма.
 
Мариян Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД, коментира, че в курорта се подготвят за зимния сезон още от месец май:
 
"Не мисля, че преди 21-ви декември ще можем да отворим. Държавата е взела адекватна позиция. С министър Марияна Николова работим много добре".
 
Той изтъкна, че всички чуждестранни програми са спрени и 99% ще се разчита на българските туристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Кобилкина преди 3 години
Стимулира се ръчно,може и устно
5
0
 
5
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 3 години
Официална държавна финансова подкрепа за Жриците на любовта и компаньонките те ще са спасителки на туризма.
4
2
 
10
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
И докога с парите на данъкоплатците ще бъдат "стимулирани" едни видимо нежиснеспосбни сектори като туризЪма?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епидемия и туризъм са две несъвместими понятия.Както и вълка да е сит и агнето цяло...
2
0
 
7
 
! Отговори
БайКольо преди 3 години
Спрях да чета след " Как се стимулира "
1
0
 
4
 
! Отговори
Рагин скочи ли вече? преди 3 години
Рагин предизвика всеобщ гняв и възмущение, като каза, че не е трябвало да се вдига много шум, за да не се предизвика отлив на "чувствителните" шведски туристи.`Ако кажете, се качвам на третия етаж и падам жертва. И това ми мина през акъла.`