Лекар: Коронавирусът се лекува с противовирусни средства

Трябва да се атакува в първите шест дни, отбеляза д-р Чавдар Ботев
30 ное 2020 16:12, Петя Славова
35
Лекар: Коронавирусът се лекува с противовирусни средства
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Как да протича лечението при най-тежките случаи на коронавируса, обяснява лекар. По думите му, не трябва да се използва антибиотик, защото става въпрос за вирусно, метаболитно и автоимунно заболяване.

"Имаме едно заболяване, което е коварно поради причината, че в началото не му обръщаме внимание, когато трябва. Налице е период от шест дни, в който има вирус и трябва да го атакуваме. Лечението, което аз използвам, е пробиотик -  и витамин D. Когато състоянието се усложни се включва "Ремдесивир" и плазма". Това обясни пред Нова тв хематологът д-р Чавдар Ботев.

Още по темата

Медикът посочи, че според световните данни коронавирусът се лекува с противовирусни средства.

"Ремдесивир" и плазмата са такива. В първите стадии се дава и "Ивермектин", който се оказа лекарството - чудо. Него го използваха много бедни страни, а първата цивилизована е Израел. В момента протоколът е назначен в САЩ. Клинично проучване показа, че ако живеете с болен и приемате "Ивермектин" има само 7% шанс да се разболеете", добави д-р Ботев и препоръчва да се дава на лекари, за да се овладее ситуацията.

"Проблемът е, че става въпрос за ново заболяване и всичко минава като ново лекарство", обясни д-р Ботев. Всеки лекар има право да го използва, обясни той и допълни да се мине проверка на лекарска етика.

Той препоръча изкашлянето да се прави наведен, за да може по този начин да се прочисти белият дроб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този да се покаже по ТВ и да даде интервю. Абе Ботев, това което говориш го знаят и студентитепо медицина и те четат научни статии от англоезични списания, ама практиката е нещо друго.Ми то Ивермектин изобщо не се внася в България, е кой ще лекуваш с него. Ремдесивир уж има, но до сега не съм чул някой обикновен пациент да го е получил, тоест пази се само за избрани наши хора, щото е скъп. С плазмата положението е още по-зле, количествата са минимални, е кой севрежда? В БГ се дават кортикос
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз ги чувам тези слухове, как ремдесивир се отпуска с команда на генералчето. Пък по телевизора нали само обясняват за едни стотици хиляди получени дози.. както и с всичко останало де, играем си на развален телефон. Ама който не миже да звънне на майтапчийски тежко му и горко
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния ... на когото медиите дават гласност. Ивермектин е лекарство за ЖИВОТНИ. За хора в България е разрешен само като крем за външна употреба. Дозите, които са давани експериментално на хора при COVID са безумно високи - като на слон. Еуфорията по Ремдесивир-а беше през май, после го обявиха за крайно опасно. Преди 3 дни се раздуха един случай, в който някакъв професор, така и не му казаха името, беше предписал Ремдесивир на болен. Този препарат е забранен за използуване при хора.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига простотии всеки иска да изпъкне с мъдроста си като свински мъ...е наи сигурното при такива случаи си остава антибиотика
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колеги, вземете интервю и от баа Спаска от маалата. И тя ги разбира схемите
5
1
 
26
 
! Отговори
kk преди 3 години
Колега Ботев, къде работиш че имаш плазма и ремдесевир за всички пациенти? Защото ние от обикновените болници знаем как и за кого се изписва ремдесевир
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
жив шаман, да уважава паметта на починалите, на оперния певец му сложиха всичко, но си отиде, при починали в световен мащаб милиони, да не би да си ги оставили на чай и хавлия. Слагайте информация, че казаното е проверено, дайте да видим на този шаман публикациите по въпроса в авторитетни списания.
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ивермектин", това не е ли Тръмп-овоти, от стволови клетки?
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно ли се лекува?И то с едни все достъпни"лекарства" като кръвна плазма и Ремдесивир!.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусно заболяване се лекува с противовирусни средства. Интересно.Следващото откритие ще бъде за бактериалните инфекции и антибиотиците.