Николова: Зимните ни курорти са готови да посрещнат гостите от Гърция

Марияна Николова разговаря с гръцкия министър на туризма Хари Теохарис
30 ное 2020 23:30, Анисия Иванова
27
Николова: Зимните ни курорти са готови да посрещнат гостите от Гърция
Снимка: Министерството на туризма

Министерството на туризма работи за безпроблемното протичане на предстоящия зимен сезон. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в разговор с гръцкия си колега Хари Теохарис.

Вицепремиерът увери гръцкия министър, че зимните курорти у нас са готови да посрещнат гостите от южната ни съседка, които ежегодно предпочитат България като туристическа дестинация. Тя разясни още, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемични мерки във всички места за настаняване, хранене и развлечения, съобщиха от МТ.

Двамата са обсъдили актуални теми, свързани с туристическия сектор и развитието на пандемията от коронавирус в двете страни. Вицепремиерът заявила, че двустранните отношения между България и Гърция са прекрасен пример за взаимодействие в региона на Балканите и Югоизточна Европа. Пандемията обаче ни принуждава да работим много по-интензивно, за да подкрепяме туристическата си индустрия, бе категорична министър Николова.

Българският министър би подкрепила всяко конструктивно предложение, съхраняващо устойчивостта на отрасъла.

Гръцкият министър г-н Теохарис също потвърдил, че сътрудничеството между двете страни е от изключително значение и е важно то да остане отворено, като пример за останалите държави. Имаме близки отношения, особено в областта на туризма. Гърците често идват в България. Смятам, че може да разработим план за съвместни продукти, на база подписания меморандум и от това може да спечелят и двете страни, допълнил той.

По думите му през изминалия летен сезон гръцките власти са взели всички мерки и са положили много усилия, за да поддържат границата с България отворена. Голяма част от нашия бизнес не работи, но се надяваме скоро това са се промени. Работим ежедневно, за да сложим туризма в центъра на масата на европейско ниво, категоричен бе Теохарис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай плъзнал нов вирус. Също нелечим. Води до повръщане и диария и бастисва старците и малките деца.("Блиц,,) Каката чака гости.Шматка.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците не ни пускат без тест за коронавирус, но тия нашите византийци са готови за паница леща да ни изпозаразят.Ама че ЛГБТ- та.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много по-забавното от тази жена е, че всички "хотелиери" и "бизнесмени" си вярват, че ще има сезон :))
19
1
 
2
 
! Отговори
стара мома ДКТ-БАТО! преди 3 години
До АнонименВсе едно да ти ухае на увяхнали цветя.... Рожба на БКП.ДС
18
0
 
14
 
! Отговори
Превод в ефир преди 3 години
Зимните ни курорти да готови за заразят с ковид гостите от Гърция.
17
5
 
2
 
! Отговори
Божа работа преди 3 години
До РадоКрай на туризма и всичко земно заедно с комунизма!
16
6
 
3
 
! Отговори
Бог Дал и Бог взел!! преди 3 години
Мина онова време когато, Господ ходеше по земята и даваше даром природата ни.Комунистите обсебиха всичко заедно с природата, но тя си го връща с лихвите!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя разясни още, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемични мерки във всички места за настаняване, хранене и развлечения*Реални адекватни мерки няма. Какво спазват?
14
0
 
15
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Няма никой да посрещнат. Идва разкошно топло време и няма да има никакъв гаден и студен сняг и въздух.
13
1
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Тая тьотя има ли малко сиво у кратуната ? Нали затворихме всичко с изключение на банки,аптеки , бензиностанции и магазини за храна!?
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахааа на снимката ясно се вижда как гръка и се хили, човека не е очаквал такова същество. Те сега гърците от вкъщи излизат със смс та в червено-черна бг да ги пуснат.Тур агенциите и хотелиерите да ходят да садят тютюн както дедите им, след 10г кадри на ръждиви снегомети ...
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9 и 10 , май ще пускат европейци и още някакви
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя като се е извила една опашка от гърци дълга хиляди километри и широка кат летище по ширина в 50 колони. Тая Марияна Николова има ли 1 грам сиво вещество, едно е да си говорят с колегата за времето друго са тея щуротии.
9
0
 
19
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Ама какви гости,после след гостите ще има нови заповеди за ограничения!..
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министърът на здравеопазването закри сезона преди да е започнал. УжасТ
7
0
 
24
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
Тази жена слабоумна ли е - какви места за хранене и развлечения? 😁
6
0
 
29
 
! Отговори
Герб калинка преди 3 години
Гостите напират едва ги удържат на границата, готови са на всичко, ще похарчат милярди еуро, ще натрупате мазнинка яко тая година
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви курорти *** баба ти меркел каза няма курорти няма коледа няма нова година всички под ключ, по зимните курорти може да се яде да се пие банкети а студентите немогат
4
0
 
22
 
! Отговори
? преди 3 години
Ама къде отиде оная министърка с конската физиономия?
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не я слуша главата тази мома. Малиии, много е зле. Хем вирус, хем иху аху.