ЧЕЗ спира планираните ремонти по време на празниците

За 24 и 31 декември ще има специален график за дежурства
2 дек 2020 13:04, Анисия Иванова
5
ЧЕЗ спира планираните ремонти по време на празниците
Снимка: БГНЕС

ЧЕЗ Разпределение ще преустанови планираните прекъсвания на електрозахранването за периода от 19 декември до 5 януари, за да не бъдат смущавани хората по време на празниците. За най-натоварените за мрежата дни – 24 и 31 декември, компанията е създала специален график за дежурства и ще реагира незабавно при нужда, съобщиха от компанията.

До празниците ЧЕЗ Разпределение България организира дейността си и ще изготвя график на планираните си ремонти, койтов максимална степен да ограничи неудобствата за хората, които работят и учат от вкъщи. Изключванията, за които това е възможно, ще се изпълняват след 13 ч., а времетраенето на дейноститеще се съкрати до възможния минимум. Целият наличен ресурс на компанията е мобилизиран, за да поддържа и развива мрежата при актуалните условия, съгласно задълженията на дружеството.

ЧЕЗ Разпределение е длъжна да изпълнява всички нормативни изисквания и докато траят извънредните мерки. Компанията трябва да изпълнява в срок своите ангажименти за присъединяване на нови клиенти и да реализира в пълен обем инвестиционната си програма и ремонтни дейности, за да гарантира сигурност на електроразпределителната мрежа.

За извършването име необходимо да се провеждат планирани изключвания на съответните съоръжения от мрежата, което води до временни прекъсвания на електрозахранването. За неизпълнение на своите задължения,ЧЕЗ Разпределение подлежи на санкции.

„През летния сезон извършихме всички дейности по поддръжка и развитие на мрежата, с които закъсняхмев резултат на извънредното положение през пролетта. В момента продължаваме усилено работа, за да изпълним всички наложителни работи поосигуряване на стабилност на мрежата по време на зимния сезон. Трудно е, защотоработим с ограничен капацитет, заради големия процент персонал в карантина“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържанена мрежата“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Всички мерки, предприети от ЧЕЗ Разпределение до момента, са били в максимална степен съобразени с интересите на гражданите и икономиката, без това да създава предпоставки за застрашаване на сигурността на електрозахранването за хората и институциите в дългосрочен план или здравето на служителите на компанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Другарката мин.Ангелкова каза, че ще курорта тук ще е 12 месеца.Вярно е, че не дойдоха хилядите двойки от Азия за сватбен туризъм, но пък имаме още възможности ... ако има ток ... вода ...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1, компанията реализира в пълен обем инвестиционната си програма и ремонтни дейности, които служат за искания пред КЕВР за повишаване на цената на тока.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В момента продължаваме усилено работа, за да изпълним всички наложителни работи за подсигуряване на стабилност на мрежата по време на зимния сезон. Трудно е."----------------------------------------------------Продължавали да работят усилено през декември? Щях да повярвам, ако не бях видяла с очите си как още преди месец-два, едно тяхно джипче с 2-3 -*** ремонтни електромайстори, бавно допълзя на сянка на полянката зад трафопоста между блоковете и така остана там нешподвижно няколко часа.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Какви планирани ремонти бе тока няма ден да не е спирал ние сме към ЧЕЗ Добре че още електроуреди са здрави и работят последните години работя по чужбина мога да ви кажа че тока не е спирал дори за една минута
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планирани ремонти през зимата,вие нормални ли сте?