2.5 млн. лева ще плати държавата за реклама на зимния туризъм

Правителството одобри сумата на вчерашното заседание
3 дек 2020 15:08, Петя Славова
23
2.5 млн. лева ще плати държавата за реклама на зимния туризъм
Снимка: БГНЕС

Националната реклама на зимния туризъм ще струва на държавата 2,5 млн. лева. Правителството одобри сумата на вчерашното си заседание чрез увеличение на бюджета на Министерството на туризма.

Така се поставя началото на масирана рекламна кампания за популяризиране на зимния туризъм в България, както на вътрешния, така и на целеви за страната ни пазари, става ясно от съобщение на Министерски съвет.

Международната рекламна кампания ще бъде насочена главно към съседните на България страни, чиито граждани могат да посетят страната ни с автомобили. Това е една от причините рекламата за зимния туристически сезон да бъде насочена главно към гражданите на Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и Република Северна Македония, предава "Монитор".  

Имайки предвид, че авиокомпаниите в момента не осъществявате редовни полети, а всички чартърни програми от Германия, Великобритания и Израел бяха спрени в последния месец, то възможността за туристическо посещение с автомобил се явява изключително важно предимство на туристите от балканските страни, се казва още в съобщението.

За мото на кампанията е избрано "Зимните спортове укрепват Вашето здраве". Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова вече обяви, че промотирането на дестинация България ще се осъществява преди всичко онлайн, разчитайки на гъвкави и иновативни подходи. Туристическото министерство разчита и на българските туристи и през зимата.  Хотелите извън големите морски курорти това лято имаха сезон тъкмо заради българите, които почиваха в тях, при срив от над 70% на чуждите гости заради кризата с коронавируса.

Според разчети на министерството между 60% и 80% от очакваните чуждестранни туристи няма да посетят зимните курорти този сезон. Прогнозираните загуби в зимния туризъм се очертават около 250 млн. лв.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо трябва да се наливат пари в нещо, което така или иначе няма да проработи на пълни обороти в близките няколко години?!
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква реклама бе елате у нас щот са ни малко умрелите ли
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те по добре да оправят дупките по пътищата. да направят паркинги и паркове. Защото като отидеш на зимните ни курорти, няма място къде да спреш с кола.
19
0
 
2
 
! Отговори
Тодор преди 1 година
Спортът е здраве и е хубаво зимният сезон да бъде спасен. Това не означава, че после трябва да напълнят кръчмите, разбира се. Да се спортува и после да се кротува, това ще е положението тая година.
18
0
 
4
 
! Отговори
God преди 1 година
До ФостЗащото се съмнявам да се рекламират къщи за гости, които са в сивата зона. Идеята е да се рекламират големите хотели, а те самите обявиха, че са под въпрос дали да отварят. България е на 1во място по смъртност от ковид в ЕС. Дали другите държави ще оставят с лека ръка да идват тук техни граждани? Ако им сложат карантина колко туристи ще дойдат? Дано поне Лалето да работи.
17
4
 
3
 
! Отговори
Любен преди 1 година
Не виждам лошо! Зимните ни курорти и писти са отлични, а в планината при спазване на мерки и отговорност от страна на хората, всичко вероятно ще бъде наред.
16
1
 
8
 
! Отговори
ии преди 1 година
Защо държавата трябва да рекламира частен хотел с нашите данаци.При положение че ще трябва да се тегли нов държавен дълг.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще рекламираме затворени хотели и заведения?
14
2
 
10
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
Ще дадат 2.5 милиона да внесат още ковид?!? От нашите данъци?!?Аз ще ви кажа на изборите....
13
2
 
12
 
! Отговори
закривай Банско! преди 1 година
Австрия затвори всички хотели, тука държавата ще рекламира хотели, в които никой няма да стъпи цяла зима??? Поредния подарък за кухата банка на Цеко
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще дойде точно тази зима на туризъм бре? Или магически вируса подобно на лятото ще изчезне за януари-февруари и после ще се върне април-май, че да спасим хотелиерите в Банско и Пампоровец
11
1
 
1
 
! Отговори
Фост преди 1 година
До God що да не работи?Още нищо не е ясно, а и туризмът не се изчерпва с дискотеки и кръчми....
10
1
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Барба Ганьос с джипката не спира да разорява държавата! Март месец ще бъде зверски наритан от Народа и ще бъде съден, заедно с Каскета и Свинята като национални предатели и *** на Сараите! АМИН!
9
1
 
10
 
! Отговори
И кой ще повярва преди 1 година
на реклама за почивка в страна с най-голяма ковид смъртност в света?
8
2
 
1
 
! Отговори
Напушен преди 1 година
Да си Пуснат някои скиорски напушен филми по бг телевизии те ,че нещо ми писна от псевдо фермери .....
7
1
 
16
 
! Отговори
God преди 1 година
Защо се рекламира бизнес, който няма да работи в цяла Европа?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана със "Затварянето на държавата"?
5
1
 
18
 
! Отговори
Целта е преди 1 година
Законно да се финансират рекламни агенции на калинките.
4
1
 
16
 
! Отговори
кръпел преди 1 година
на мен държавата защо не ми рекламира бизнеса ???айдуци ниедни ..поздрави на майките ви ....държавна реклама на частнии хотели
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички мафиоти са с хотели. Трябва да ги подпомогнем...