Два плажа на морето си търсят нови стопани

МС взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия
3 дек 2020 10:12, Петя Славова
4
Два плажа на морето си търсят нови стопани
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за част от морски плаж "Добруджа - юг" в община Шабла и за част от морски плаж "Панорама- юг" в община Варна. Целта е обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от концесиите да е 15 години, като срокът е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Относно морски плаж "Добруджа - юг" размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение, е 6 498,87 лева без ДДС, а относно морски плаж "Панорама- юг" - 54 853,66 лева без ДДС.

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Двата плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Продължавайте да си търсите!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дадьт и тях на - марешки, той заслужава
1
4
 
5
 
! Отговори
гръцки митничари преди 3 години
Аха! Те и две-три писти над Банско си търсят..........оттече се тя!