Кола удари жена на "зебра", пешеходката почина на място

Това е втори фатален инцидент в Русе за 24 часа
Обновена: 3 дек 2020 17:48 | 3 дек 2020 17:30, Ния Христова
30
Кола удари жена на "зебра", пешеходката почина на място
Снимка: Pixabay
Жена почина, след като кола я блъсна на пешеходна пътека в Русе. Инцидентът е станал днес малко след 12 ч. на оживен булевард в града, съобщи bTV.
 
Жената е пресичала на пешеподна пътека, обозначена със знаци. Била е блъсната от автомобил, шофиран от 61-годишен мъж. 
 
Жената е починала на място. На мястото е пристигнал екип на "Спешна помощ", който е констатирал смъртта й. 
 
Взета е проба за алкохол на водача, която е отрицателна.
Още по темата
 
Въпреки че пешеходната пътека е повдигната, на нея често стават инциденти с пешеходци. Водачите често минават оттам с висока скорост, без да спазват ограниченията. 
 
Това е втори тежък инцидент в Русе със загинал пешеходец. Снощи лек автомобил блъсна 43-годишен мъж. При пресичането на пътя Русе-Силистра е бил пометен от колата. При удара е получил множество фрактури и травми. По-късно е починал в болницата.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Легналите полицаи" трябва да са преди "зебрите" на 20 метра да речем , повдигането на самите зебри не функционира - TOO LATE.
20
0
 
0
 
! Отговори
Edin888 преди 3 години
До СКЪПИ ДАМИЖената е починала, вижте заглавието и текста.
19
0
 
0
 
! Отговори
А007 преди 3 години
Жалко, изтрещяват хората, трябва по-силна психика.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шофирането е за умни хора, а в България най-простите карат коли... Ненормална комплексарска работа... С купени книжки, както и лекарите с купени дипломи и политиците ни - престъпници... Долна, *** държава сме...
17
7
 
7
 
! Отговори
СКЪПИ ДАМИ преди 3 години
Когато преминавате на пешеходна пътека НЕ БЛЕЙТЕ, а се огледайте! Като стъпите на зебра, НЕ СТАВАТЕ БЕЗСМЪРТНИ! Има много причини, поради които може да се случи някой да не спре и на практика нито една от тях не е желание да ви блъсне. Когато не се оглеждате при пресичане на улицата (независимо дали стъпвате върху зебра или ако щете - червен килим), вие съучаствате в евентуален инцидент в който най-вероятно самите вие ще сте жертва, но може и човек в автомобила и т.н... ДАНО ЖЕНАТА ДА СЕ ОПРАВИ!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНДобре ли сте?
15
3
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Няма как шофьори карали трактори и комбаини да спират на пешеходна пътека
14
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДНЕС СТЪПИХ НА ЗЕБРАТА И ВЪПРЕКИ, ЧЕ МОЖЕШЕ ДА МИНЕ БЕЗ ДА СПИРА ЕДНА КОЛА НАМАЛИ СПРЯ И МЕ ИЗЧАКА ДА ПРЕМИНА!НО СЕ Е СЛУЧВАЛО НЕ САМО ДА СЪМ СТЪПИЛ НА ЗЕБРАТА АМИ ДА СЪМ ПОСРЕДАТА НА ЗЕБРАТА И КОЛА ДА НЕ НАМАЛИ И ДА НЕ СПРЕ ИЗОБЩО!
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Въпреки че пешеходната пътека е повдигната, на нея често стават инциденти с пешеходци. Водачите често минават оттам с висока скорост, без да спазват ограниченията"- сега ще ви обясня: слагат се едни камерки и се почва с едни глобички - со кротце , со благо - първо 100, после 200лв и т.н. докат се научи Ганиос да не нарушава закона. + няколко дена затвор за трето и нагоре нарушение + доживотна забрана за шофиране + конфискация на МПС.Сега, ако ще да го разчекнете тоя...
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има множество *** които не знаят , че на кръстовище най-краткото разстояние между два тротоара е пешеходна пътека пък не зависимо дали е обозначена или не. Ае да гледаме и да пазим хората не да прелитаме с 500 на пешеходни пътеки щото всички бързаме... споко ракията нема да избега
11
6
 
8
 
! Отговори
ауто преди 3 години
Има множество пешеходни пътеки които са не обозначени неосветени изтъркани или поставени където не трябва, в началото на враждебна има пешеходна пътека която пресича ботевградско шосе което там е с по 4 ленти в една посока където се кара с 100 минимум...а след зададн въпрос отговора беше че общината нема пари ...
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирусът удря в мозъка. Хората стават разсеяни.Самата истина е Човек трябва да е самокритичен и с такива отклонения да не сяда зад волана и да не излиза без придружител.
9
6
 
0
 
! Отговори
русенец преди 3 години
До Анонименсамо на по малко от 100м. по нататък има кръстовище със светофари.И подлез има наблизи също. Не оправдавам виновният шофор разбира се.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На много места се икономисва от това да се направи подлез и правят повдигнати пешеходни патеки, където трябва да пресечеш 4ри ленти! Винаги може да се случи една кола да спре и да не може другата кола да види,че минава пешеходец от блокираната гледка.Трябва да се спира винаги, когато има други спрели коли на пешеходната патека, но не всеки го прави интуитивно. Най - сигурно е подлез.
7
1
 
15
 
! Отговори
!? преди 3 години
И къде блеят тези от кметството? Толкова ли е трудно да се сипе по един "легнал полицай" от двете страни на пешаходната пътека и да ги принудят да шофират като хората
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки че пешеходната пътека е повдигната, на нея често стават инциденти с пешеходци. Водачите често минават оттам с висока скорост, без да спазват ограниченията. -------Това означава, че там просто не трябва да има зебра.
5
0
 
10
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Нийче, някой във вашата фирма работи ли си по специалността?
4
2
 
12
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Пешеподна пътека??? такова животно в правилника нема
3
4
 
12
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
С колатя ясно, а с жената какво стана?
2
0
 
22
 
! Отговори
Строител преди 3 години
Оправете си заглавието. Иначе триете коментарийте, като бояджия с телена четка....