Син прах по улиците на бургаски квартал трови кучета и котки

Стопаните се чудят как да опазят любимците си от отровата
3 дек 2020 10:20,
49
Син прах по улиците на бургаски квартал трови кучета и котки
Снимка: БГНЕС

Жители на бургаския квартал "Долно Езерово" се оплакаха, че неизвестни хвърлят отрова на улицата и това застрашава живота на домашните им любимци. Последният случай е от преди ден, когато едно от животните се спуснало към къс месо, поръсен със син прах.

Само бързата реакция на стопанина и последвала адекватна грижа от страна на ветеринарни лекари спасили живота на кучето.

"Тези неща се случват вече почти година. В нашия район е имало отрова два пъти. Пострадали са много кучета и котки. Прибрах се от работа и разходих кучето си. Намерих камък, върху който имаше поставена животинска кожа със син прах. Кучето я изяде и започна да получава спазми. Животното е 55 кг и няма странични проблеми. Ветеринар ми обясни, че бързата реакция е била много важна в такъв момент", разказва Константин пред Нова тв.

Други жители на квартала също разказват за подобни случаи.

"Това не е хуманно и не мога да разбера причината за такива действия. Камери в района няма и явно от това се възползват тези хора", казват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
22
 
6
 
! Отговори
>< преди 3 години
Моите кучета се хранят и живеят по- добре от повечето коментиращи тук. Злобата ви е разбираема. Скоро ще ви избият с ваксини и ние (тези които Господ вече маркира) ще си живеем в хармония с животните.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Стопаните се чудят как да опазят любимците си от отровата". ЕЛЕМЕНТАРНО!!!! Като спазват нормативните разпоредби касаещи отглеждането на домашни любимци!!!! Да, ама не! Ние ще нарушаваме и всички са длъжни да ни пазят!
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ син и сив прах--НИКОЙ ДО СЕГА НЕ Е УМРЕЛ!НАЛИ, ЯДЕТЕ ЯБЪЛКИ ПРЪСКАНИ СЪС СИН КАМЪК!???ЩО НЕ СТЕ УМРЕЛИ ВЕЧЕ... ХАХАХААА??!
16
2
 
27
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Обичам животните. Но не повече от децата. По улиците е фраш с кучешки*, които са доста опасни за децата. Кучешката тения е бич вече. Питайте хирурзите. Поне си прибирайте кучешките изп.раж.не.ния. - не съм видял досега някой да го прави.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имате проблеми с бездомни кучета и котки можете спокойно да се обърнете към местните власти!Психологията на малките деца е да пробват всичко, което е интересно на цвят - дори и синята отрова за животни!!!Ако сентенцията на "гражданина" е да уморим всичко, което не е мое, тогава сме за средна Азия , а не за Шенген!Ако дете бъде отровено от антисоциални елементи - Ще ги намерим! И не само тях, но и тяхните родители, деца и т.н.Антихуманни и нечовешки мерки, но ни е сме си БГ;)
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно го разбирам този който е хвърлял син камък. Не е нормално пред всеки вход да има по 10/11 котки и да се хранят и *** покрай входа. Същото е и за кучетата. Та нали деца играят и се разхождат. Когато няма закон за тези които си изхвърлят кучета и котки идва закона на джунглата. Не е ок ама не се издържа.
13
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучетата и котките разнасят КОВИД зараза!!!
12
10
 
10
 
! Отговори
Qwe преди 3 години
Когато спрете да храните бездомните животни, ще спрът и да ги тровят. Гаража ми е опикан и *** от котките, които всеки ден ги хранят група съседи. Разбира се не си ги прибират в апартаментите и след като им обръщам внимане отговора е " еми ние какво да направим?"Всяко мое действие ще е зверство срещу животните.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИма, но за съжаление са малко отговорните за домашните си любимци. Основно са комплексарите. Скъпите кайшки, елечета, храни, креватчета и играчки не изчерпват задълженията и отговорностите към домашния любимец. А ловно, бойно или от големите породи в апартамент си е отвсякъде НЕХУМАННО отношение към животното! Ама кой обръща внимание на този факт? "Специалистите"от 4лапи това не забелязват. Но дворните кучета по селата им бъркат в очите. Били безплатни"аларми".
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не познавам и не съм чул да има обективен кучкар.
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОГАТО КУЧЕТАТА СТАНАТ ПОВЕЧЕ ОТ ХОРАТА КОГАТО ТРОТОАРИТЕ СА ОПЛЕСКАНИ СЪС *** ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕМ ВЪВ РЪЦЕ
8
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснало се е по къс месо наръсено със син прах!? Веднаха въпрос. Кучето на кайшка и намордник ли бе? 55кг е!!!! Сега не е топло да се оправдават за намордниците! А колко го социализирал и дресирал показва това, че се е спуснало по парче месо на улицата. Вместо неефективни контрол и глоби, просто парчета месо с карфици или син прах. Не е хуманно и да гледам наръфани лица или дупета на деца по медиите, ама.....оправия по хуманен, човешки начин с кучепоклонниците няма.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради такива хора кучето от малко се учи да не пипа нищо от земята и да се храни само по команда.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това не е хуманно и не мога да разбера причината за такива действия. Камери в района няма и явно от това се възползват тези хора"Кое не можеш да разбереш? Целият град е "миниран" с кучешки ***. Явно бездействието на институциите са накарали някой да вземе нещата в свои ръце.
5
18
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Кармата си знае работата.Преди няколко години един беше изтровил котките в квартала.Мина половин година и почина от рак.
4
13
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Този син прах е отровен и за хората и най вече за децота играят с топка и колело като карат този прах се разнася и се лепи по хората.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България се напълни с всякакви днешно време, добре, че изчезваме с бързи темпове.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами научете си кучетата да не ядат от земята. Едно от първите неща които трябва да знае след "седни".
1
1
 
15
 
! Отговори
Войко преди 3 години
Син камък.