Син прах по улиците на бургаски квартал трови кучета и котки

Стопаните се чудят как да опазят любимците си от отровата
3 дек 2020 10:20,
49
Син прах по улиците на бургаски квартал трови кучета и котки
Снимка: БГНЕС

Жители на бургаския квартал "Долно Езерово" се оплакаха, че неизвестни хвърлят отрова на улицата и това застрашава живота на домашните им любимци. Последният случай е от преди ден, когато едно от животните се спуснало към къс месо, поръсен със син прах.

Само бързата реакция на стопанина и последвала адекватна грижа от страна на ветеринарни лекари спасили живота на кучето.

"Тези неща се случват вече почти година. В нашия район е имало отрова два пъти. Пострадали са много кучета и котки. Прибрах се от работа и разходих кучето си. Намерих камък, върху който имаше поставена животинска кожа със син прах. Кучето я изяде и започна да получава спазми. Животното е 55 кг и няма странични проблеми. Ветеринар ми обясни, че бързата реакция е била много важна в такъв момент", разказва Константин пред Нова тв.

Други жители на квартала също разказват за подобни случаи.

"Това не е хуманно и не мога да разбера причината за такива действия. Камери в района няма и явно от това се възползват тези хора", казват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва закон, не може всеки да води *** да осират тротоарите и градинките. Имам съсед дето е завъдил 3 големи ***, лятото не можеш да си отвориш прозореца от лаене и смрад.
38
0
 
0
 
! Отговори
Фани Мъ преди 3 години
Като се появи бял прах,тогава ме търсете.Този синия не е интерес.
37
1
 
4
 
! Отговори
rm преди 3 години
<> 21 - поредният пример на кучкар за който човешкият живот не значи нищо, особено ако насреща е живота на котка например, да мрът хората, да живеят котките.
36
0
 
5
 
! Отговори
rm преди 3 години
55 кг куче? изяло "животинска кожа със син прах". дуууу и и добичето човек, гнус.аз да си кажа - не е нормално 20 000 души квартал да се съобразява с 200 помияра да ос***рат всичко по тротоарите, ежедневна гледка.
35
0
 
4
 
! Отговори
Петър Д. преди 3 години
До АнонименНикой не мрази животните. Ядосваме се на *** като вас.
34
0
 
4
 
! Отговори
kiril преди 3 години
Нормално е , когато държавата нехае за здравето и безопасноста на гражданите , хората да вземат нещата в свои ръце , не се сърдете , бъдете малко по-отговорни!
33
4
 
4
 
! Отговори
Явор преди 3 години
Абе, ония ден бебе почина от коронавируса, малко бебе с придружаващи заболявания. 19-годишно момче умря от него лятото, през пролетта във Франция и Англия умряха момче и момиче на 17 години, в Африка хиляди деца умират от глад от години. Да спрат тия вече с кучетата. Хора умират в пандемията, просто малко повече отколкото умираха преди, ние за кучета и котета си говорим. Заради бедност и липса на здравни грижи се умира от глад и болести, а всички пазим кучетата.
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до значи32Ми ако сбърка та дойде и случайно си носи навит на руло вестник, дето съдържа ... гаечен ключ 60-ца?
31
0
 
2
 
! Отговори
до значи32 преди 3 години
ъгъл на сграда..., бейзболна бухалка..., катран и перушина- ще видя колко време ще трае късмета ти
30
2
 
2
 
! Отговори
Значи преди 3 години
маска, качулка и от пробит джоб нещо пада край крака...Да осъмнат да гледат камери (ако и където ги има) все тая!
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
собствениците на домашни любимци да самоорганизират "милиция" Не е нужно патрулиране. Стига и тайно наблюдение. Когато откриете злосторника(ците), ако не ви е дошло на ум какво да правите, ме потърсете за следващ съвет. Гарантирам 100% ефикасност
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
29ти ти ваксини нямаш ли, че ми стана интересно
27
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в коментарите се зъбите, бедняци. Никой не ви е виновен, че сте некадърници и мразите животните. Ваксини за вас, до дупка!
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучетата и котките разнасят над 40 вида заболявания по човека. Освен това са преносители на КОВИД. ТАКА ЧЕ, НЕКА ВИ ЛИЖАТ, ЦЕЛУВАЙТЕ ГИ И ВИЕ, ТА ДАНО ЗАБОЛЕЕТЕ ОТ КОВИД, ИЛИ ОТ КУЧЕШКА ТЕНИЯ.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26А що пропусна форсиращите моторите си по малките часове (тая седмица малко застудя и позачезнаха, но иде предколедното затопляне), както и подвижните дискотеки - денем по кръстовищата и нощем по паркингите... Или те не те вЧепетляват толкова
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опасни породи домашни любимци се разнасят без намордник, нито здрав каиш от стопаните им по улици и др. места за свободно движение на пешеходци. Отникъде никакъв контрол. Отделно, надрусани тийнейджъри с големи слушалки на ушите и дънещи децибали пришпорват бясно велосипедите си по пешеходни пътеки и зебри (!!!) в пик часове. И отново - никакъв контрол отникъде. Д ж унг ла...
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обгрижването на бездомните четириноги е впечатляващо, както и безхаберието към бездомните хора.
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така или иначе домашните любимци нямат място на улицата без каишка.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, като са *** целия квартал, после да не се чудят защо някой иска да им ги гътне. Да не говорим, че от страна на общината няма никакъв контрол спрямо уличните котки, които се разплождат неконтролируемо, а кучетата пак ги пускат по улиците и стават цели глутници.
20
1
 
21
 
! Отговори
Батман преди 3 години
Като си сложиш на наморник на песа няма да плюска всичко което види по пътя. Съответно има направени специални ограждения да си разхождаш добичето там. Не като го тътриш по улиците да с-е-ре където му падне и да го оставиш там.!!!!!!