Спад на заразените: 37% от тестваните за коронавирус са положителни за денонощието

3138 са новите случаи, починали са 159 души
3 дек 2020 06:00, Анисия Иванова
195
Спад на заразените: 37% от тестваните за коронавирус са положителни за денонощието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

3138 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие при направени 8478 PCR теста, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. Това прави 37% от тестваните.

Починалите за денонощието са 159 и така общият брой на смъртните случаи нараства на 4347. Излекувани са 2206 души. 523 пациенти са в интензивни отделения, а общият брой на хоспитализираните е 6635.

Най-много новозаразени има в София- 624. Следват областите Пловдив - с 337 души и Варна с 266.

В останалите области броя на новите заразени е: Благоевград - 196, Бургас - 242, Велико Търново - 11, Видин  - 18, Враца - 55, Габрово - 76, Добрич - 43, Кърджали - 28, Кюстендил - 59, Ловеч - 23, Монтана - 42, Пазарджик - 106, Перник - 55, Плевен - 81, Разград - 21, Русе - 144, Силистра - 36, Сливен - 117, Смолян -33, София област - 95, Стара Загора - 187, Търговище - 23, Хасково - 76, Шумен - 56, Ямбол - 84.

Общият брой на потвърдените случаи става общо 151 913, като 92 360 от тях са активни.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Шведски поклоник"...удобно пропускат да споменат..."Защото за *** много добре звучи "Те Шведите нищо не правят пък са си наред"
111
1
 
11
 
! Отговори
До 121 преди 3 години
Не, само споменавам, че тези родители даже и присъствено не полагат грижи за децата си. Имат пари да си купят последни модели телефони, да ходят по кръчми и почивки по чужбина, но когато се наложи не могат да им осигурят по един компютър и място у дома за обучение. Аз имам 3 деца, всяко има собствен компютър и стая. Програмата им е адекватно разпределена, учителите качват всичкият материал и упражнения по предмета в тиймс, децата са с пуснати камери, както и всекиднвсекидневно има обратна връзка
110
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до114И с това не сме съгласни. Училищата и учителите служат за това да обучават децата. А родителите служат за други неща, в зависимост от професионалната си квалификация. Това не означава, че трябва да си зарежат децата. Просто през работно време трябва да си изпълняват и те задълженията пред обществото и пред същите деца, което във втория случай се изразява чрез работната заплата, която получават също и учителите. Понеже съм истеризиран, не ми върви гладко мисълта.
109
1
 
4
 
! Отговори
Няма спад преди 3 години
3% спад е статистическа грешака.Ако затварянето помагаше Меркел нямаше да удължава германското до 10 януари.
108
2
 
9
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Че то е национална черта да се обвиняват учителите - нямали подход, детенцето умно, ама не случило на учител, и пр. бисери. Първо да си видят тъ..пите дечурлига, дето таблицата за умножение не знаят, ама учителят им е виновен....Който учи добре, при всякакви системи ще се справи. Който не, ще меси хляб и ще чисти, и в това няма нищо лошо.
107
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора умират на стълбите пред болница, а те ни казват, че усещането за хаос не отговаряло на истината. Къде другаде в ЕС се разиграват такива ужаси? В България и пациенти, и медици са жертви на хаоса и цинизма.
106
1
 
0
 
! Отговори
до118 преди 3 години
До GB0 - да но несъществена част - има няма 1%.
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 114Ние, истеризираните родители, не разбрахме въпроса. Ако намекваш, че понеже тук обучението е некачествено и преподавателите не са добри, е без значение, дали ще се учи присъствено или дистанционно, не сме съгласни.
104
1
 
10
 
! Отговори
до114 преди 3 години
Ходенето в училищната сграда "освобождава" родителя от отговорност. Поне така си мислят някои родители. Затова и въпросните го харесват. Просто тогава е много лесно да обвинят учителите че детето им няма никакъв интерес да учи, докато си пият биричката и гледат телевизия "на спокойствие"
103
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До голяма степен причините са в нас. Познавам доста със симптоми, дето не се спряха, нито се тествуваха, че и на работа ходеха. На всичко отгоре и не вярват, че изобщо вирус има, нагло се подиграват с маски, професори и т.н. Българинът е про.ст, та няма и къде повече. Ама така било в швеция - и хабер си няма как е в Швеция, ама плещи, раздава акъл наляво и надясно, на опашките ще се качи отгоре ти, че то и без вируси това е ужасно......
102
0
 
3
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
Да не забравяме, че доста училища и през ноември бяха спрели присъствено обучение!Имаше и доста карантинирани ученици и учители от училища, които провеждаха присъствено обучение!
101
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цял свят не препоръчват събирането на много хора на едно място, а у нас за да угодят на ЮЛЕН им разрешиха ледена пързалка с капаците 150 човека едновременно в най-силно засегнатият град в страната, София
100
0
 
14
 
! Отговори
Шведски поклоник преди 3 години
Защо всичко живо подвизаващо се, като експерти удобно пропускат да споменат, когато дават Швеция за пример, че там още от началото е забранено събирането на повече от 50 човека на едно място, а преди месец го намалиха до 8 максимум. Също така пропускат в сравненията си да споменат за здравната, образователната системи, гъстотата на населението, начини за придвижване и социалният статус на по-голямата част от населението им. Все важни неща, които са невъзможни за прилагане у нас
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От истеризирани родители не успях да разбера няколко отговора. Важното е да се учи качествено и при добри преподаватели или просто на всяка цена да се ходи в училищната сграда?
98
2
 
6
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Правителството на България начело с Бойко Борисов и назначения от него щаб , отдавна загуби доверието на българина !След като докараха България от последното до първото място по смъртност, хората с основание се питат, дали след ваксинацията няма да започне масова смърт и мор от избраните от тия некадърници ваксини!
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 107, общо взето дистанционото не обхваща тези, които и присъствено не учат. От доста години в развитите държави където корупцията не е главната цел на обучавашите още със записването в горен курс им дават по един лаптоп и голяма част от предметите са им дистанционно с проекти, проучвания, не носят тежки раници с учебници и т.н., но и учебното им съдържание е дигитализирано от години.
96
1
 
5
 
! Отговори
до108 преди 3 години
Спирането на у-щата ще има ефект, но след месец. За съжаление в момента има Много заразени.
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зоро"защо министърът на образованието, така рязко спря всички ученици и от 1-4 клас,"Защото го притиснаха. Не си ли забелезъл, колко къхърен изглеждаше след това решение. А ти защо мислиш, че го е направил - да не би да предполагаш, че е осъзнал, колко е опасно и е преживял катарзис?
94
0
 
4
 
! Отговори
Баце Борисов преди 3 години
Аз съм един много упешен политик - само личния ми живот малко куца, щото ме е страх да ида на гости на мис Дyпе в Барцелоната.
93
2
 
8
 
! Отговори
До Зоро преди 3 години
Добър въпрос - месеци наред Бойко се биеше в гърдите, че лично е заръчал децата да ходят на училище, а Вълчев твърдеше, че децата не разнасяли заразата. А сега спирането на училищата им е основната надежда броя на починалите да намалее. Трудно е да обясниш необяснимото.