Мъж почина от COVID, казаха на близките му след 2 дни... случайно

Абсурдният случай е от Русе, близките търсели информация, но напразно
4 дек 2020 09:06,
64
Мъж почина от COVID, казаха на близките му след 2 дни... случайно
Снимка: БГНЕС

Възрастен мъж починал в болницата в Русе, но два дни никой не уведомил близките му за смъртта му, въпреки че те постоянно се опитвали да намерят информация за неговото състояние. Внучката на 84-годишния мъж разказа пред Нова тв, че дядо й е починал в петък, 27 ноември, а семейството му научило за това в неделя и то случайно.

"Когато вкараш възрастни хора в болница, все едно вкарваш жив човек в ада". С тези думи внучката на покойния Михаил - Емилия Гатева, започва разказа си за абсурдната случка. Няколко дни преди да влезе в болница дядо й вдигнал висока температура. След първоначалните неуспешни опити да бъде закаран от Бърза помощ в здравно заведение, все пак близките успели да му осигурят медицински грижи.

"Приеха го в "Канев център" в Русе. От там в първите 3-4 дни имахме връзка с него. Адекватен си беше, дори температурата му била спаднала. Единственото, което разбрахме от него е, че е ходил бос до тоалетна, без чехли, без чорапи, без нищо. Как са го оставили, не знам", разказва Емилия.

Заради пандемията свижданията в болниците са забранени, затова роднините на възрастния човек неколкократно опитвали да се свържат по телефон с лекар, за да разберат какво е състоянието му.

"Звъняхме на сестрите и лекарите. На телефона на лекарите никой не отговаряше. На телефона на сестрите отговориха супер нелюбезно, нямам думи за тях. Звъним и казват, че те не можели да дават информация, трябвало да звъним на някой лекар. Обясниха ни, че той не бил с приоритет, имали по-важна работа да приемат други хора", сподели Емилия.

Майката на Емилия, освен за баща си, трябвало да се грижи и за съпруга си, който бил настанен в същата болница. През цялото време жената не спирала да търси информация за баща си. И така до неделя -29 октомври, когато чува шокиращата вест.

Тогава за първи път някой лекар й вдига телефона, за да й съобщи: "Никой ли не ви се обади, той почина преди два дни”.

"Как е възможно да е починал преди два дни и ние да не знаем? Ако тя не се беше обадила, кога щяха да ни съобщят? Дори в момента, в който е починал, майка ми е била в болницата", разказва опечалената внучка.

Семейството на починалия пенсионер не е подавало жалба за случилото се. От университетска болница "Канев" коментираха, че съчувстват на близките и са започнали вътрешна проверка. От здравното заведение заявиха, че откриват телефонни линии в отделенията, като в определени часове от деня, близки на пациенти могат да получават  информация за състоянието им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
13
 
! Отговори
Да ръкоплявскаме ли? преди 3 години
Много станаха случаите за ръкопляскане! То и преди си бяха много, но не даваха гласност! Сега-пациенти умират на стълбите в болница,роднини не знаят,че човек е починал и от какво?Има още много случаи на които не се дава гласност! Както е казано- грешките на архитектите стоят над земята,а грешките на лекарите-под земята!
15
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не останаха сестри и доктори да лекуват. Съвсем нормално е това че няма кой да се разправя с телефони.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само че тази "новина" е отпреди 2-3 дни.И вие като докторята сте със забавено развитие, нали............
13
24
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Абе, тоя дядо семейството му като е било много загрижено за него да бяха му купили една Нокия за 10 лева и да си се свързват директно с него. Какво звънят на медицински сестри, санитарки, доктори...
12
0
 
37
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Имал съм срещи със супер човечни лекари, които наистина са се клели в Хипократ, обаче съм срещал и страшни катили, които петнят имиджа на съсловието. Същите тия катили се държат безобразно с пациентите, обаче има едно НО и то е братята роми... При тях такова отношение не върви - скачат на бой, вадят ножовете и си ги бият с право. Има какво да учим от Ман га са рите....
11
0
 
11
 
! Отговори
Коце кучката на ББ преди 3 години
нещастен случай
10
0
 
31
 
! Отговори
Спрете преди 3 години
с обяснениетовътрешна проверкажалки сте
9
0
 
17
 
! Отговори
НОШТ преди 3 години
Какво отношение? Бройката е важна!Ковид е страшна и невиждана болест, няма време за лигавщини.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре не ходете при тия,ще ви уморят в болниците,доктори Менгеле,не им пука за вас, оцеляването си зависи лично от вас!У дома поне ще се грижите за близките си,там ще умрете и никой няма да забележи както се вижда!
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравната система ..... работи!Не ме обиждайте с минуси! Просто не мога да бъда не ироничен, въпреки, че факта е плачевен!
6
2
 
22
 
! Отговори
Бг деиствителност преди 3 години
Предлагам да им бьдат дадени по -2000 лв кьм заплатата за добре свьршена работаНе са се церемонили много с него
5
2
 
30
 
! Отговори
с усмивка преди 3 години
Дайте на докторите и сестрите още по 1000 лева, дано се сетят, че човешкото отношение към пациентите е малко по-различно от тяхното
4
0
 
12
 
! Отговори
Насакото Яката преди 3 години
Ами да - родната полиция ни пази
3
3
 
30
 
! Отговори
Безсрамни и алчни... преди 3 години
И на това лекари, сестри и болници ли му казват????
2
8
 
11
 
! Отговори
- преди 3 години
"РеСпублика БОлгария"!!!
1
8
 
22
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 години
84-годишните задължително умират от ковид, окакто свят светува.