Шаранът - най-купуван за Никулден, сьомгата поевтиня

Мнозина няма да се събират по празника
5 дек 2020 09:55, Петя Славова
70
Шаранът - най-купуван за Никулден, сьомгата поевтиня
Снимка: БГНЕС

Традиционно шаранът си остава най-купуваната риба. Пъстървата е втора по търсене. В навечерието на Никулден и въпреки ограничителните мерки в условията на пандемия, максимата се запазва, както и цените на рибите.

"От клиенти разбирам, че много от тях още не могат да планират дали ще имат събиране и празненство. Постоянните ми клиенти вече си избраха и купиха рибата", заяви пред БГНЕС Огнян Георгиев, който е собственик на магазин за риба.

Георгиев каза, че цените на рибите като цяло са същите като миналата година, с изключение на сьомгата, която се продава на по-ниска цена.

"Котлет от сьомга сега излиза около 23-24 лв., миналата година струваше 28-29 лв. В момента има цели малки сьомги, които са на цена близка до тази на българските сладководни риби", изчисли собственикът, който отдава понижението в цената на сьомгата на факта, че в европейски мащаб консумацията ѝ намалява и съответно това води до спад в цената на рибата.

От думите му стана ясно, че извън Никулден българинът предпочита да консумира пъстърва, скумрия, сьомга, сьомгова пъстърва.

По отношение на COVID-кризата, Георгиев, който произвежда риба, а също така се занимава и с програмиране, коментира, че епидемията не е оказала негативен ефект върху покупката на хранителни стоки.

"Хората продължиха да купуват и дори в моментите, когато имаше ограничения по големите супермаркети, те се пренасочиха и към малките магазини", обясни той и уточни, че при него няма спад по отношение на продажбите на суровата риба. Не такава обаче е ситуацията с приготвената, при която бележи значителен спад.

"Спадът е поради това, че хората са си вкъщи и офисите са затворени, което намалява консумацията на обяд. Намалението е от 30% до 40%", пресметна загубите Огнян Георгиев.

Въпреки това той не е използвал помощ от държавата за справяне с последиците от пандемията. /БГНЕС
Тагове: Никулден, пъстърва, риба, Сьомга, шаран
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: никулденценариби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие даже и Празниците не знаете, датите им също, но си отваряте устите да обиждате и псувате различно от вас мнение, понеже сте от матряла!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква жлъч?! Какви старостилци, като всички сте един дол дренки? Много злоба бълвате срещу инакомислещите. Не сте милостиви, а би трябвало, уж почитате един кой си светец, а с хората, които мислят другояче се държите ужасно. Ужасно и човеконенавистно се държите и спрямо и вашите съмишленици и близки.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да не си старостилец? Жлъч, жлъч.
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще ходя на Празника Никулден на истинската му дата, вие си ходете , не ви преча да си празнувате утре Александров ден
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отиди на църква утре, кажи го на някой отец това, запали свещ за здраве. И не разваляй празника на хората.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доживяхме да видим в цветарски магазин и на сергия за *** да продават риба.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не съм езичник, нито безбожник, нито еретик, нито старостилец, нито разколник, просто този празник не е утре, сори. Пък вие си се заблуждавайте колко си и искате, не ви преча.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ще празнуват Никулден утре. Само тоя езичник под мен няма да празнува.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Никулден имам имен и рожден ден. :)Човече, честито, да си жив и здрав , ама да знаеш, че Никулден не е утре. Гл. Прокурор Иван Гешев е роден на Никулден по стар стил - 19 Декември. Утре , на Александров ден Стоянка Мутафова прави годишнина.
27
1
 
2
 
! Отговори
Шаран с Ковид преди 3 години
Според учените покрай норките и шараните също могат да са преносители на новият Ковид вирус. Така че купувате шаран с ковид и после карантина и най-накрая ваксина. Обаче още за късмет след всичко може да ви повтори вируса и започват пак отначало всичко.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова гнусно е това с тези полуживи хайвани изтипосани в щайги за Никулден пред всяко квартално магазинче.
25
3
 
4
 
! Отговори
sfd преди 3 години
Не знам как може да ядете тия шарани. Толкова е тежка и гадна гозба. Една ципурка е съвсем друга бира.
24
1
 
2
 
! Отговори
оня с форда преди 3 години
До ЖороЯвно много ти се иска да си журналист, ама да погледнем реално на нещата - ставаш само за драскач по форумите.А и за посредствен монтьор, на който се смеят всички, дори и фризьорките и маникюристките, след които отчаяно тичаш.Интелигентна жена няма дори да те отрази, там нямаш шанс.Хайде сега, вдигай поредния капак и се залавяй за бачкане, целия в масло и не ги мисли ти, журналистите. Мисленето не ти е силната страна, определено.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Никулден имам имен и рожден ден. :)
22
1
 
7
 
! Отговори
монтьорчето преди 3 години
До ЖороЛичи си, че не си учил нито журналистика, нито каквото и да било друго. Да позная - монтьорче си или селски пазач на смени, или домакиня без работа и професия или маникюристка може би - това обяснява всичко.Темата за рибата по Никулден е част от живота, а всичко, случващо се в живота, е обект на журналистиката.Но, разбира се, ти нямам как да знаеш дори това.
21
6
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Учиш 4-5 години журналистика, а накрая па пишеш за цените на шарана по Никулден...
20
1
 
12
 
! Отговори
Сметалото преди 3 години
Да си купиш сьомга в България е равнозначно да хвърлиш въдица около Фукошима.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка риба която е див улов е по-добра от гледаната в стопанства. Цацата е впъти по-полена от шараните които ги продават по магазините. На шарана славата му се носи от едно време. Диво уловения шаран наистина е много вкусен. Този в стопанствата се гледа като прасе, да качва на сланина.
18
3
 
3
 
! Отговори
Йана преди 3 години
От кои пазар е тази снимка със тези цени или това е от преди 2-3 години
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От скумрията по-вкусна няма, тая дето е уловена, не тая, дето я развъждат и я хранят с буклуци.