Забавени пратки, неполучени стоки - куриерите - кът

Пратки се бавят от рекордния Черен петък
5 дек 2020 11:15, Петя Славова
12
Забавени пратки, неполучени стоки - куриерите - кът
Снимка: БГНЕС

Забавени пратки и объркани товарителници или изобщо неполучени стоки са сред най-честите оплаквания от куриерите през последните дни.

Рекордният Черен петък, на който българите похарчиха милиони за подаръци и услуги, доведе до масова забава на пратките у нас. Средно между 5 и 7 дни по-късно пристигат поръчаните онлайн стоки, предава "Монитор".

Най-често куриерите бавят пратките въпреки приготвената за изпращане от търговеца пратка. За поръчани детски стоки на 15 ноември още в началото на тазгодишната кампания, но неполучени, разказа читател на изданието. Най-често търговците съветват клиентите си да следят профилите си в платформите за пазаруване. „В момента всички куриери са претоварени и обслужват адресите и офисите за доставка със закъснение“, пише на сайта си голям онлайн магазин.

Още по темата

Черният петък наистина е черен за куриерските фирми, чиито мрежи се претоварват, а обемите на стоки, които трябва да бъдат доставени, надхвърлят няколко пъти тези на обичайната дневна база. А справките показват, че електрониката, козметиката и дрехите са най-купувани в този период от годината.

Планирането на организацията на работа по време на търговските кампании от Черния петък до Коледа в куриерските фирми започва още след летните отпуски.

В много малък процент от случаите се стига до забавяне на куриерски пратки, но тогава потребителите са в правото си да подадат жалба и да получат обезщетение. От Комисията за защита на потребителите съветват потребителите да пазаруват от надеждни електронни магазини.

Но това невинаги е пълна гаранция, че ще получат стоката навреме. Обикновено тези, които предлагат услугите си трайно на пазара, намират начини за дублиране на доставчици и т.н., които да се опитат в максимално кратки срокове да решат проблема, дори и такъв да възникне, обясняват от комисията.

Полезно за потребителите би било предварително да проверят и с кой куриер работи електронният магазин. Обезщетение за забавяне на доставката е допустимо при претърпени вреди, които трябва да бъдат доказани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Къде е това забавяне?
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако през комунизма не застрелваха на границата, никой нямаше да остане в България.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... ами държавата ги изгони...Ти не си много умен, нали ?Държавата не е гонила никого, а и Държавата е такава, каквито са хората в нея.Лош народ = кофти Държава.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазаруваме ненужни неща само заради Черен петък - значи сме богати но много мрънкаме.От това губим самите ние.
7
0
 
4
 
! Отговори
💵&#1 преди 3 години
Ами да започнат да плащат повече...и да минат на светло,защото не може да изтискват хората и това да не им се признава,щото бай *** не е искал да им предложи трудов договор.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да започнат да им плащат повече и тогава да имат изисквания.Имам съседка,която работеше в M&BM Express в продължение на година и ми се оплака,че това време и е напълно загубено,защото не и е предложено трудов договор.Освен това,когато е станало време за подаване на данъчна декларация,въпросният документ и е забавен и е отнесла предупреждение за налагане на административно наказание.Разказа ми и как са я съсипали от разнос на пратки и накрая винаги са и плащали жълти стотинки.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, нали бяхме много бедни бе :)))
4
4
 
16
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа... преди 3 години
Много ми е смешно медиите като напишат че липсват кадри в някой бизнес, ами държавата ги изгони бе чада мои. Куриерите са в западна Европа. Всеки втори куриер там е българин. Обезлюдяваме!
3
3
 
16
 
! Отговори
до Алов преди 3 години
абе какви 3 лева бълнуваш бе,ти на еконт тарифи гледал ли си скоро.Ти какво искаш по 20 на пратка, имаш ли идея в Англия колко куриери има фирми и какви цени имат. Ясно ли ти е че вдигнат ли цените и те и онлайн търговците загиват.
2
9
 
3
 
! Отговори
Алов преди 3 години
Наистина куриерска услига 3.5лв ,което е смешно, но от друга страна е изгодно аз вече по 2-3 на седмица редовно пращам, било търговия, било то пращам неща на приятели и познати в б-я. Удобно, лесно бързо.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми почнете да плащате и ще има куриери