Банско и Велико Търново пустеят, студентите - по къщи за гости

Хотелите се надяват на Коледа и Нова година, пускат ниски цени
7 дек 2020 19:00,
31
Банско и Велико Търново пустеят, студентите - по къщи за гости
Снимка: БГНЕС

По традиция, освен възпитаниците на Великотърновския университет, всяка година студенти от различни краища на България се събират, за да отбележат студентския празник в Старата столица.

Тази година обаче, прочутите механи и заведения във Велико Търново и Арбанаси, са затворени. Алтернативата, която предпочитат част от младежките компании, са къщите за гости в региона.

Още по темата
"Заради пандемията, 8 декември няма да се празнува традиционно. Най-важното сега е да останем здрави, да ограничим заразата и да мислим за медиците на първа линия", обясни пред БНТ председателят на Студентския съвет на ВТУ.

Заведенията и повечето хотели и в Банско остават затворени и през месец декември, когато по принцип там се събират голям брой туристи.

"Всичко беше отказано за Студентския празник", сподели управителката на един от хотелите. "Надяваме се поне българските туристи да дойдат за Коледа и Нова година. Ще пуснем доста по-ниски цени, правим всичко възможно, за да дойдат някакви гости".

В Банско се спазват всички мерки за безопасност, ситуацията е спокойна, категоричен е кметът на града Иван Кадев. По думите му, през последните 2-3 дни дори няма новорегистрирани заразени.

Регулярно се извършват проверки, няма данни за нарушения, категоричен е кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ще пуснем доста по-ниски цени, правим всичко възможно, за да дойдат някакви гости"Ами да - не е зле да спрете да лъжете!Като знам как нагло ни излъгаха в сметката, тройно!, в механата точно в центъра, не мисля, че някога ще стъпим пак в Банско. Гостите се уважават, а не се мамят!
18
0
 
0
 
! Отговори
Paradigm преди 3 години
Няма да ми повярвате ама двата европейски фараона 4000 години след египетските бяха най-голямото изпитание на живота ми. И без значение дали е или не е изитание на Джак - самите му дела доказваха, че единствения избор да се прекратят омагьосаните кръгове беше да бъдат убити. Сега трябва да видим какво ще сервира Джак!
17
2
 
8
 
! Отговори
Махараджата преди 3 години
Весел ви празник мила младеж но умната на вас разчитаме в бъдеще да доизградите създаденото наздраве и не на дрогата
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложил си е няколко десетки хилядарки в джобчето за това интервю...
15
4
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Абе не ви ли стана ясно, че някои (някой) желаят и се стремят хората да живеят в перманентен страх!) То не бе радиация от Чернобил. То не бе РАК. Не бе СПИН, глобално затопляне, глобално застудяване, климатични промени,свински, птичи и всякакъв животински грип. Или пък пропрочества на Маи, Настрадамуси, Нибиру, смяна на епохи, астероиди, извънземни.Кой и защо желае всички да живеят в страх и стрес ?
14
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До ...10 да те заковават направо в ковчега и да те изнасят да смърдиш тикво.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студентите ще празнуват и тази година 8-ми декември.
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
од днес сме вав банско ште празнуваме осми декември парвиат ни. парви курс сме вав унсс.за 8ми специално земах 2 фтора опотреба зимни гуми за моето беемве е60 заштото може снияг да падни и да трияват гуми.никакав вирос ниама цияло унсс сме вав банско на стодентско партиииии !!!!!!!111111111 аидееееее ние сме бадештето на натсиата!!!!!!111111111маските са зада малчите и запушват ости!!!11111
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До студенткаБа танцува ти се. Вчера шарани пълнихме, утре тебе. Стой ся мирно.
10
4
 
11
 
! Отговори
студентка преди 3 години
До Анонимен: Дискотеките работят ли ? Народът прос, животът скучен,живот без маска и без грим,танцува ми се в дискотека,в луд кючек да се въртим !
9
5
 
14
 
! Отговори
... преди 3 години
Ясно е че къщите за гости са поне 90% с повече от 15 човека. Направо ги затваряйте всичките. Хората вън и запечатвайте. След 3 дена внезапна проверка - ако пак има хора и работи - викайте багерите и събаряйте.И едните са нагли че влизат повече хора от указаното и другите са нагли че ги пускат и викат "Няма страшно". Няма ли - затваряй. Ако продължават - събаряй.
8
1
 
8
 
! Отговори
По мое време преди 3 години
Ходехме на хижа Марагидик, а след туй помагахме да строят хижа Тъжа на нейно място.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе да, нашата компания е вече на Банско, едеам намерихме свободни места, даже повечето семейни хотели си работят.
6
1
 
13
 
! Отговори
шопо преди 3 години
Зелето съм го сложил, че те чекам на ракия с кисало зеле, ама че земем и точилката !
5
3
 
16
 
! Отговори
Значи преди 3 години
Каква е разликата между заведение и къща за гости?! Няма ...Пародия е всичко ...най - вече мерките ...Значи в заведението ще срещнеш някакви хора тет а тет ,а в къщите за гости не...? Каква е картината реално - къща за гости. 10,12,15 ...20 човека...уж ,познати ..но все пак много.Маски , дистанция?! - смешно...Объркване,отъркване ...танци, близост , целувки ...На младите ХИЧ не им пука за вируса ...
4
10
 
1
 
! Отговори
До от БАН преди 3 години
ти па си много убаф, пенсионер.Я се скрий и вари да си притакаш зелито ***
3
8
 
23
 
! Отговори
От БАН преди 3 години
Аз като бях студент, през 2003 за празника ходихме на една хижа край Бяла, Русенско. Май беше 4 лева нощувката и още толкова яденето. Стана невероятен купон, стаите бяха с по 10 легла, пода балатум, а хижаря пи с нас цяла вечер. На другия ден бях като нов. Повечето от нас станаха хора, замогнаха се, някои са в чужбина, но не като калъфи, а като хора. Сега от малки ходят по хотели, явно са по- хора от нас тогава. Да видим обаче до къде ще я добутат. Само да не до някой склад в Англия...
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен София ,Пловдив , Варна и (айййййде) и Бургас има ли нещо в България дето да не пустее!?
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Няма новозаразениА ти си грамотно та знае ли се...