Слабо, но има: Рибари вадят чернокоп, на пазара по 8 лева за кило

Ресторантьорите сега не купуват, на борсите има за всички
7 дек 2020 23:45,
4
Слабо, но има: Рибари вадят чернокоп, на пазара по 8 лева за кило
Снимка: БГНЕС

Тази година, като цяло, беше много слаба за риболова. Ако сега за чернокопа се отвори някакъв кратък сезон, ще се радваме. Това разказват бургаските рибари пред вестник "Труд".

И на Никулден и днес, те влизали с лодките си за риба и имали добра слука. "Като не можем да празнуваме, както друга година, с много гости в кръчмата "Морски сговор", то поне да запърпорят лодките из залива и да си пробваме късмета", коментират морските вълци.

Много от тях вече са се заловили да правят мариноват чернокоп по специална рецепта. Други го слагат във фризера "за черни дни".  На рибната борса "Краснодар" в Бургас все още всяка сутрин има пресен улов. Чернокопът продължава да държи цена от 8 лева за килограм.

Причината да има по сергиите е, че и заведенията не работят, не се изкупува от ресторантьорите. Друга година го чакат от ранни зори, коментират търговците. В замяна на това, сега много бургаски семейства са запретнали ръкави да го правят на зимнина, също като рибарите.

Чернокопът е идеален за скара, но и маринован върви с узо и ракия, заключават рибарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Как да се радва човек и да празнува в такива времена. Не си само ти така. Страх е обзел хората. По малко се усмихват, напрежението се усеща.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Никулден не се влиза да се лови риба, що за рибари са тия ?