370 машини борили снега и леда по пътищата в страната

АПИ съветва: Шофьорите да тръгват на път с подготвени коли
14
370 машини борили снега и леда по пътищата в страната
Снимка: БГНЕС

370 машини са обработвали пътищата през нощта, за да се осигури безопасно пътуване по републиканските пътища, съобщават от АПИ.

Обработката на настилките продължава, тъй като заради ниските температури особено по усойните места и съоръженията има предпоставки за хлъзгавост и заледяване. Сняг вали в областите Ловеч, Плевен, Стара Загора и Търговище.

Още по темата
Поради силен снеговалеж и снегонавявания временно е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета в прохода "Превала". Заради зимните условия продължава да бъде затворен за преминаване на тежкотоварни автомобили над 12 т най-високият старопланински проход - "Троянски". По автомагистралите и всички останали републикански пътища се пътува без ограничения.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Kuro Tores преди 3 години
370 снегорина трябва да са само в София !
13
1
 
0
 
! Отговори
Данакоплатец преди 3 години
За толкова е платено от нашия джоб. Колко са в действителност - никой не знае.
12
1
 
0
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Ф Москва 1500Бойку Бойку Бойку Бойку
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Песоглавецо пpocт, камионите защо нямат зимни гуми??
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И при мен няма сняг.
9
2
 
6
 
! Отговори
Дедо Мраз преди 3 години
До ЧиновникВсе още не е зима.
8
0
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Това не би трябвало да е новина!
7
3
 
6
 
! Отговори
Песоглавец преди 3 години
Ама те зимните гуми не били задължителни бе. Те от ГЕРБ се опитват да ви ограбят като ви накарат да карате със зимни гуми в снега. Ама вие сте тарикати и в снега карате с летни гуми. И после виете по канавките докато чакате трактор да ви вади от там.
6
1
 
5
 
! Отговори
qwe преди 3 години
Е от къде да ги вземем тези зимни гуми? ДА ГИ КУПИМ ЛИ?!?!:Д
5
4
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До ЕлемагКакво пак словоблудстваш бе, ***. Зима е, нормално е да вали сняг. Обаче не е нормално вечното мрънкане на разни нискоинтелигентни готованци като тебе.
4
1
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Зимата ни изненада,както винаги!:))Особено снегът!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що лъжете,в Ловеч няма машини да се борят )защото няма сняг!
2
5
 
6
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Снега беше лански (зключвам Балкана) а вие давате откровен отчет как безхаберно сте изхарчили една част,а друга сте откраднали,чрез тези фирми за почистване.Истинската оценка се вижда,когато хората кажат,че е добре.Но дори на 2 пръста сняг,хората снимат и показват,колко сме трагични в тая държава...така,че по милиционерски само рапортуване,а парите да се излизват и да текат заплатите,няма да стане просто!!!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пазарджик в момента грее слънце и температурите са пролетни а у северо сняг.....тая стара планина чудеса прави