Ще форсира ли Северна Македония антибългарската кампания?

ВМРО: Скопие ще очаква промяна в политиката на България след изборите
8 дек 2020 11:05, Анисия Иванова
183

След нарушаването на Договора за добросъседство от страна на Северна Македония, България блокира пътя на държавата към членството в ЕС. Има ли шанс за разбирателство между София и Скопие?

"Събитията от последната седмица дадоха много ясна представа, че едно се говори в София, едно се декларира в Европа, и съвсем друга е вътрешната политика на Заев", заяви в "България сутрин" заместник-председателят на ВМРО доц. Милен Михов.

По думите му Северна Македония ще чака изборите през пролетта в България и евентуалната промяна в политическия живот.

Още по темата
"Ако очакват да има промени след изборите, това е отлагане на проблемите и бягане от тях", посочи доц. Михов и подчерта, че дори президентската институция и правителството са на едно мнение за Скопие, въпреки че имат разминавания по много от другите политически въпроси.

"Ако се върнем време назад, България подари тежко въоръжение на тогавашното правителство на Северна Македония, което предизвика големи протести. Тогава това, което трябваше да се случи, беше историческата комисия, но тя беше блокирана", припомни пред Bulgaria ON AIR заместник-председателят на ВМРО.

"В обозримо бъдеще те ще форсират антибългарската кампания и от пропаганда ще се стигне до реални действия", коментира още доц. Михов.

Той посочи трите неща, които иска България от Северна Македония, а именно: Скопие да се ангажира с действия, а не само с думи относно претенциите за история; да се посочи официалният език на държавата, а не да се опитват да утвърдят т.нар. македонски език в Европа; да се спазва Договорът за добросъседство.

Доц. Милен Михов коментира и предложения от ВМРО законопроект за подкрепа на деца и семейства.

"Нашият законопроект трябва да защити правата на семейството и на детето. Затова нашите намерения са насочени към укрепване на семейството и възможност на родителите да защитят правата си и правата на децата", отбеляза доц. Михов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До оле-малииииван богоров:преди да създадем българия,трябва да създадем българи!
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе е Сталин, а целта е България да не стане голяма и силна държава че Гърция ще стане зависима от България ако има дълга граница и няма да може да преминава през България. Това е целта на Англия, Австрия и Франция в 1878 г.
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До алиаз пък забелязвам,че не само в пиринска македония,но и в останалата част на страната мероприятия и събития организирани от вмро на красимир каракачанов и ангел джамбазки бързо се провалят поради липса на каквато и да било публика и единиците случайни граждани попаднали на техен хепънинг бързичко се разотиват поради липса на какъвто и да е интерес.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До алиИма и икономически заради Гърция главно от НАТО, но те са преправили исторически документи и вместо български пишат че са македонски.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята за създаване на държава Македония промотиран чрез Сталин не успя. Целта бе цялата област да се отдели и СССР да има бази на Бяло море, Гърция да се отслаби и превземе чрез комунистите, но армията извърши преврат и хунта управлява до 1974г. , Само у нас имаше частичен успех с насилственото покръстване на пиринско и в Албания поради отказа на Жоро тарабата да изпрати там български учители по искане на албанските комунисти, а нашите комунисти преправили молбата към белград. Предатели.
61
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма да забравя преди 1-2 години имаше някакви избори и ангел джамбазки беше дошъл в благоевград да агитира населението да гласува за него в центъра на града.присъстващите на мероприятието като публика бяха не повече от 10 човека,които след 10-15 минути викане по микрофона се разотидоха и джамбазки остана да говори сам на себе си...срам и позор.
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами то като гледам в последните години омо илинден пирин събира повече хора на площадите отколкото вмро на красимир каракачанов.
59
4
 
14
 
! Отговори
Архивите да говорят преди 3 години
Не разбирам защо не се използват исторически източници, когато се коментират исканията на Северна Македония. Не може да говорят за македонски език и държава от времето на св.Климент Охридски, като такива няма. Нека използваме исторически архиви, а не политически игри. Хората в Македония са лъгани 75г. Време е някои от тях да бъдат запознати с Истината.
58
0
 
21
 
! Отговори
не искам да ги чувам преди 3 години
Айде стига с тая македония,бе!Заради нея си загубихме хубавото Беломорие!
57
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вмро отклонява вниманието на българските граждани към македонския въпрос,защото в момента масово подкупва жителите на ромските махали с пачки пари от нашите данъци,за да спечели някой друг глас отгоре.а иначе ето я подкрепата на българските граждани към вмро:3,2 %.около 97 % въобще и не искат да чуят за тях.
56
1
 
7
 
! Отговори
МЪка-доня преди 3 години
Ке направиме язикови и историчарски реформи и ке влегуваме у Еу уния.
55
11
 
1
 
! Отговори
ВМРО-помяри на Доган преди 3 години
Тия мазни свински *** от МВРО стават за само за ***, деева тая *** чумава
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го духат!!
53
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не друго, то през последните месеци стана ясно, че един Зоран Заев разказва играта на дипломация, поотделно и групово, на българските набедени държавници и дипломати Бойко Методиев Борисов, Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов. Всъщност, вече повече от три години Заев върти на малкия си пръст светата дипломатическа троица на днешна България.
52
4
 
3
 
! Отговори
Карлос Водомера преди 3 години
Националистическата *** трябва да бъде унищожена
51
6
 
9
 
! Отговори
Патриотите на Сатурн преди 3 години
На такива смешници - единият агент на КГБ( ДС), другият захлебен с нашите пари от КТБ, години наред другарчета с кремълския слуга Сидеров се кланят клетите "националисти" на България ..."Национализмът" винаги е бил убежище на бездарниците, корумпираните и предателите навсякъде по света. Особено у нас това е особено видимо.
50
2
 
21
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Дали тази жалка държавица от западните балкани със сърбизирано, и безнадеждно изостанало в развитието си общество.Ще форсира или не анти българска кампания е последния ни дерт .ЕС има проблеми в сегашния си състав .На дали има и една страна в общността която сериозно желае разширяване и то с бедни титовизирани общества.от Западната Балкани.Сърбите им замразиха преговорите като ги усетиха що за общество са.Макета са още по зле.
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонски български и македонски сръбски езици трябва да се отделят а не само един македонски език. Всички исторически документи с македонски трябва да се заменят с македонски български или македонски сръбски за да се разграничат трите. До 1913 е македонски-български, след това македонски югославски-сръбски и след 1991 г. е бивш югославски- македонски и след 2018 г. е северен-македонски. Езикът съответно е македонски-югославски от 1945 г. но има и македонски-български от 1913 г. и по-рано.
48
9
 
4
 
! Отговори
Ангелина Дамаджанска преди 3 години
Успешна дипломация и политика не се води от субекти като агента на КГБ/филал ДС Каракачанов, шкембе патриоти и разпенени от емоции ***.
47
0
 
4
 
! Отговори
Впечатлен! преди 3 години
До МВРО-*** на ДоганБраво! Истински талант! Толкова глупости на едно мяст, сбито, кратко и ясно. Явно не се си пил хапчетата повече от 1 ден.