Ще форсира ли Северна Македония антибългарската кампания?

ВМРО: Скопие ще очаква промяна в политиката на България след изборите
8 дек 2020 11:05, Анисия Иванова
183

След нарушаването на Договора за добросъседство от страна на Северна Македония, България блокира пътя на държавата към членството в ЕС. Има ли шанс за разбирателство между София и Скопие?

"Събитията от последната седмица дадоха много ясна представа, че едно се говори в София, едно се декларира в Европа, и съвсем друга е вътрешната политика на Заев", заяви в "България сутрин" заместник-председателят на ВМРО доц. Милен Михов.

По думите му Северна Македония ще чака изборите през пролетта в България и евентуалната промяна в политическия живот.

Още по темата
"Ако очакват да има промени след изборите, това е отлагане на проблемите и бягане от тях", посочи доц. Михов и подчерта, че дори президентската институция и правителството са на едно мнение за Скопие, въпреки че имат разминавания по много от другите политически въпроси.

"Ако се върнем време назад, България подари тежко въоръжение на тогавашното правителство на Северна Македония, което предизвика големи протести. Тогава това, което трябваше да се случи, беше историческата комисия, но тя беше блокирана", припомни пред Bulgaria ON AIR заместник-председателят на ВМРО.

"В обозримо бъдеще те ще форсират антибългарската кампания и от пропаганда ще се стигне до реални действия", коментира още доц. Михов.

Той посочи трите неща, които иска България от Северна Македония, а именно: Скопие да се ангажира с действия, а не само с думи относно претенциите за история; да се посочи официалният език на държавата, а не да се опитват да утвърдят т.нар. македонски език в Европа; да се спазва Договорът за добросъседство.

Доц. Милен Михов коментира и предложения от ВМРО законопроект за подкрепа на деца и семейства.

"Нашият законопроект трябва да защити правата на семейството и на детето. Затова нашите намерения са насочени към укрепване на семейството и възможност на родителите да защитят правата си и правата на децата", отбеляза доц. Михов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
21
 
5
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Скоро никой няма да обръща внимание на тази тема нито в Македония, нито при нас, защото е банална и никой нормален човек няма да го интересува. Само хора изостанали в развитието и хора, които нямат желание да се развиват ще се вързват. Ние знаем, че ни баламосвате. По отношение Македония и България, може да ги опиша както една баба от Македония беше казала че ние сме едно изпражнението разделено на две.
5
0
 
5
 
! Отговори
Луцам По Тебе преди 3 години
Заповядайте на постановката "Луцам по теби" - Нийл СаймънЛуцам - димек лупкам или бия, удрямЛуцам по тебе.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"коментар 1 ЯСНО ПОКАЗВА какво представлява този сайт!!!!!!
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност, вето трябва да се наложи и на Сърбия, защото тя стои зад антибългарската кампания в Северна Македония.
2
1
 
7
 
! Отговори
Триеш ли бе ГНОМ преди 3 години
да го турна на *** йка ти?
1
15
 
3
 
! Отговори
Терор в БГ преди 3 години
Ами те службите за сигурност в България сами си убиват Българите за справка Перник-център за изтезания!