Полагат асфалта между Боаза и "Дерманци" на АМ "Хемус"

Работи се и по големите съоръжения в зависимост от времето
22
Полагат асфалта между Боаза и "Дерманци" на АМ "Хемус"
Снимка: АПИ

Започна полагането на първите асфалтови пластове по трасето на АМ "Хемус" в участъка от Боаза до пътен възел "Дерманци", при пресичането с третокласния път ІЛуковит – Угърчин.

Това е участък 1, с дължина 15,2 км, от поетапното изграждане на 134 км от автомагистралата между пътен възел "Боаза" и връзката с път I-5 Русе – Велико Търново, което започна през април м. г., съобщиха от АПИ.

В момента в участъка между Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч, което е обособено в три участъка, се извършват изкопи и насипи, работи се по големите съоръжения. В 51,5-километровата отсечка ще има различни по вид големи транспортни съоръжения - виадукти, мостове, надлези и подлези.

Държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, на което е възложено изграждането на магистралата, работи с пълна мобилизация. На много места в участък 1 е подготвена основата за започване на асфалтови работи, а където е възможно и в зависимост от метеорологичните условия се полагат и първите асфалтови пластове от бъдещото пътно платно на автомагистралата.

В участък 2, с дължина 19,2 км, който е от края на п. в. "Дерманци" до връзката с път ІІІ-3005 Радювене - Катунец, включително и п. в. "Каленик", и в участък 3, с дължина 17,08 км - от п. в. "Каленик" до връзката с път ІІ-35 Плевен - Ловеч, и п. в. "Плевен", се изпълняват земни и пътни работи. Изпълняват се и дейности по изграждане на големите съоръжения.

В участъците 4, 5 и 6 – от п. в. "Плевен до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново, се извършват подготвителни дейности по почистване на терена и изграждане на временни пътища. За последните три участъка от АМ "Хемус" – 7, 8 и 9, които са от пресичането с пътя Русе - Велико Търново до пътен възел "Буховци“", продължават проучвателните дейности за изготвяне на технически проекти, съобразно договорените срокове.

Напредва строителството и в 16,3 км участък между пътните възли "Буховци" и "Белокопитово" на територията на областите Шумен и Търговище. Очаква се отсечката да бъде завършена през първото шестмесечие на 2021 г.

Цялостното изграждане на АМ "Хемус" до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация.

Автомагистралата ще свързва София с Варна и ще дублира първокласните пътища Е70 от Варна до Шумен, Е772 от Шумен до Ябланица и Е83 от Ябланица до София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напредва строителството и в 16,3 км участък между пътните възли "Буховци" и "Белокопитово" на територията на областите Шумен и Търговище. Очаква се отсечката да бъде завършена през първото шестмесечие на 2021 г.хахаха, това Тиквата и герберите са уникални *** и лъжци, тази лелеяна отсечка от 16 км - Главната Мутра на Републиката обеща да е готова до ноември 2020г, сега до средата на 2021 г, после до края на 2022 г и на откриването ще я пуснат "предсрочно" с рязане на лентичката !
20
2
 
10
 
! Отговори
stiling до Русенец преди 3 години
"Тези 15 км и следващите още 30-тина, са път водещ в нищото, излизаш межди Плевен и Ловеч и ШАХ с пешката !"Русенец какво предлагаш в твоя коментар не разбрах. Да почнат първо да направят Търново-Плевен и после да правят това което правят сега ли? Ама после ти пръв ще ревнеш що направиха този участък като другия не е готов. Нали трябва от някъде да се почне и да се върви напред. Ама само можете да критикувате е акъл да давате и да търсите кусури. Прав е Бойко че сте лош материал!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чуя магистрала Хемус ми става едно такова мило.В КАТ ми връчиха книжката на 18-тия рожден ден през 1979 И като се качих на Москвича и газ по магистралата 120 до след Девня разклона за Петров дол . Това беше тогаваКеф, толкова беше разрешено-120.Дебнеха хюмовете на всеки завой.Гепат ли те край.Няма книжка няма гаджета.Спазваш закона.Доста изгоряха тогава без гаджета.Демек без книжки.А сега ??Газз газз 140 до Шумен-80 км-Белокопитово ли бвше?И така си минава живота по 1,5 км на година
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти 2021 г. е, ни започваме да полагаме асфалт на 15 км отсечка на магистрала, започната преди 6 години и го отразяваме с фанафари, все едно сме открили топлата вода !Герб - ***!
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русенец, ти остави колко са "бързи" в строителството, но пък колко качествено строят :)
16
6
 
7
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
Тези 15 км и следващите още 30-тина, са път водещ в нищото, излизаш межди Плевен и Ловеч и ШАХ с пешката !Пътуващите от Русе, Варна, В. Търново, Шумен и цялата североизточна България няма как да ползват, трябва да карат по селски пътища, за да се включат на "Магистралата" !А пък и тая магистрала не може да я пуснат още 10 години поне с темповете на строителство на герб...
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2048г. ще е готова, Бойко смешен си.
14
8
 
6
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 3 години
Това е участък 1, с дължина 15,2 км - чутовен напредък, 21 век, държава от 10 години член на ЕС, се вали, че почнала да полага асфалт?!?Вие сериозно ли?
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13 ========Нашите строители ще я пуснат 2022 г. тая отсечка и след 2023 година ще започнат да я ремонтират!Гарантирано от гроп !
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е излизал някъде в Европа, знае хората по какви магистрали карат от години, тук сме по пътищата останали от турско робство и се гордеем, че сме почнали да полагаме асфалт на 17 км път и ще го пуснем след 2 години най-рано !
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази магистрала не и се вижда края - къде 2026/7 година ще стигнат до Плевен !!!Това са има - няма 50 км и голяма новина ....
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А проектната максимална скорост трябва да е над 200 km/h.
9
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се наричаме Асфалтова Република !
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асфалта е най - хитър начин за пране !
7
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой нормален не го интересува къде краде сикаджията.
6
11
 
18
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Въпросът е колко см е и колко зими ще издържи, др въпрос е защо в Норвегия издържа 15 зими а тук 15 месеца, а тяхната цена не е 10 пъти по висока.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо това трябва да е новина? Като че става въпрос за някоя примитивна африканска държава... Тогава със сигурност и световните медии щяха да съобщят за "полагането на първите асфалтови пластове". Нали сме уж развити, стабилни, за пример и т.н., защо се съобщава за такива битовизми?!
4
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Браво -няма да има блъсканица по Ммгисралата!Ще се работи нрмано.
3
8
 
17
 
! Отговори
Заделиха ли преди 3 години
20% за главния пътен инспектор?
2
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече има и проект за лентичките и ножицата. Сигурно има одобрена фирма за ремонт на новия участък след това. И всичко това, докато тече ваксинацията.