В 10 области е обявен жълт код за интензивни валежи

Максималните температури днес ще са 6 - 11 градуса
11 дек 2020 08:15, Елка Василева
3

Интензивни валежи от дъжд ще има и днес. Жълт код е в сила за 10 области в страната. Това са Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. През нощта и тази сутрин в тези области на места ще паднат до 25-30 л/кв. м.

Минималните температури в населените места са от 4 до 10 градуса, в северните райони - до 2-3. През деня ще се задържи облачно с дъждове в цялата страна, по планините - сняг. По-интензивни количества се очакват в Родопите и над Добруджа. Следобед на изток валежите ще спират. Вятърът ще бъде умерен от юг-югоизток, със скорости до 40 км/ч.

Максималните температури днес ще бъдат от 6 до 11 градуса, по Черноморието до 14-15, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Топли и влажни въздушни маси се срещат с по-студен въздух над северозападните части от Балканите и създават условия за мокри снеговалежи в северните части от полуострова и в планиниските райони.

Над България вятърът ще отслабва, а в населените места от Дунавската равнина и Предбалкана снежната покривка ще бъде до 10 см.

През почивните дни не се препоръчва туризъм по високите планински места поради условия за интензивни валежи от мокър сняг. В събота над страната ще започне да преминава поредният средиземноморски циклон с по-значителни валежи в Централна и в Източна България.

В неделя в населените места ще вали дъжд, а в планините - мокър сняг. В понеделник валежите ще спират, като повече облаци и превалявания ще има по Черноморието. Във вторник от север ще прониква по-студен и сух въздух и времето над страната ще се стабилизира.

Гледайте цялата прогноза във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анастасия Стойчева преди 3 години
Здравейте! Къде видяхте в прогнозата на НИМХ, издаващ предупрежденията за опасни явления, изразът "интензивни валежи"? Какъв синоптик цитирате?! Малко уважение към професията, моля. И ако си бяхте направили труда да прочетете това, което пише в текста на предупреждението, щяхте в 8:15 да не пишете в бъдеще време, защото валежите, за които беше предупреждението, бяха през изминалата нощ и до сутринта спеяха. Точно това пишеше в предупреждението.
1
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
И СЛЕД ТИЯ ВАЛЕЖИ ЩЕ ИМА ЛИ ВОДНА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ ИЛИ "ПРИБЛИЖЕНИ ФИРМИ" ЩЕ ИЗТОЧВАТ ЯЗОВИРИТЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО СИ И ТО НА ПИТЕЙНА ВОДА.