Вероятни вирусоносители сеят зараза, но има ли адекватни действия?

В Helpbook.info с още сигнали за липсващи шахти и неправилно паркиране
11 дек 2020 20:58, Петя Славова
20

Снимка: helpbook.info

Какво се случва в условията на пандемия, когато липсват инструкции за предприемане на адекватни действия от страна на вероятни вирусоносители и липса на съпричастност от личните лекари? С редица въпроси се обърна наш потребител в платформата на Helpbook.info към Министерство на здравеопазването. Ето какво ни пише в сигнала: „Тъй като вече втора седмица съм със симптоми, имам нужда от консултация по телефона от страна на личния си лекар, но такава не ми се оказва.Телефонът дава свободно по време на цялата й смяна.

На 2-3 пъти имах късмета мъж да ми вдигне (предполагам нов асистент на въпросната лекарка), който автоматизирано заявява "Ало. Имаме много работа. Докторката е заета." и затваря, без да ми даде каквато и да е възможност да обясня защо звъня.

Днес най-после успях, започвайки да говоря още при "Ало..."-то, да изкажа каква е ситуацията ми. Извиних се, че въпреки желанието ми, не е безопасно да отида на място. Беше ми отговорено отново, че са заети и имат много хора и че е невъзможно лекарката да ми проведе каквато и да било консултация по телефона. Настоях да ми посочат час, в който това може да се случи. Казаха ми да се обадя след половин час. Разбира се, нито след половин, нито след един, нито след три някой ми вдигна отново телефона. И поредната й смяна свърши, без да успея да говоря с нея. А подобрения в себе си не наблюдавам.

Искам да попитам, на база на какво се приоритизират хората, явили се на място в кабина, и това ли е единствения начин да ми се обърне внимание - да отида там и да стана поредния безотговорен разпространител на заразата?

Бих желала да сведа ситуацията до знанието на съответните власти, които да вземат мерки и да наложат съответните санкции“.

Получихме сигнал от град Русе за недобросъвестен шофьор, който възпрепятства достъпа на придвижване на съсед в неравностойно положение. Редовно спира автомобила си на тротоара като по този начин препречва изграденото съоръжение за инвалидни колички. Молбата е отговорните органи да се намесят и да санкционират нарушителя.

Завършваме днешния обзор с предупреждение за опасни шахти с откраднати капаци в район „Одесос“, град Варна на улиците ул. „Ген. Колев“, ул. „Македония“ и ул. „Державин“. Надяваме се съоръженията да бъдат възстановени своевременно, а до тогава бъдете внимателни!

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 години
До МНЕНИЕдоказан с пср тест рзи се обади да ме карантинира след 14дни
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Македон.Ти като искаш да ходиш у Европата,защо си се обърнал на Изток,и мъчиш да влезеш в ЕС през България? Като искаш да ходиш на Запад,обикновено хората тръгват за там,за където искат да сигнат.Обърни се на Запад,и давай смело напред.Какво търсиш от Изток? Купи си компас!
12
0
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
До do makedont12, и моя дядо е от Солунско, винаги каваше, че сме българи.
11
2
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Човека подал сигнал за *евентуално*заразен з Ковид , трябва да е спокоен - щом две седмици звъни по телефона и е жив , значи не е Болен .А иначе - нещата са сериозни - правете тестове , ако сте зле се обаждайте на 112 за Линейка - това е Реалността - няма още лек за тази проклетия .
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сеят я хората и за това не са виновни само те.Вината е в робовладелците олигарси, които ги предупреждават, че който занесе положителен тест и заради него затворят производството да си носи с болничния и тирудовата книжка.Страхуват се хората заради карантината на контактните. Няма как да се контролира това. Хората са убедени, че глада е по-силен от тока. Крият, че са болни. Ако вземат болничен е за друго заболяване. Изучиха се да си правят антигенни тестове и се скатават с неплатена.От страх е.
9
0
 
10
 
! Отговори
do makedont преди 3 години
Македон защо пишеш на латиница? Нали кирилицата сте я измислили по вашите земи? Или си повече сърбин?И трябва да знаеш, че недобросъвестен си ти, защото сам си запречваш пътя. И си още инвалид в главния мозък.Моят прадядо е от Македония (Солунско), но винаги е твърдял, че е българин.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената знае ли,ме трябва да позвъни в здравната каса ,щом не може да се свърже с личната си лекарка
7
5
 
2
 
! Отговори
Болярин преди 3 години
Ругаех ме Мутавчийски, когато говореше за ......яко ще се мре, и аз дори ругаех, но егати случая. Заминават си хора, други правят луди пари - от ваксини, до различни прегледи. Просто..... това няма скоро да свърши. Ама аз галя патлака си и скоро ще варосвам стените.
6
1
 
2
 
! Отговори
егатипланетариума преди 3 години
шашна цялата планета,кой л пусна тоя слух за грипа
5
9
 
4
 
! Отговори
Дачо преди 3 години
липсват инструкции за предприемане на адекватни действия !? Как да липсват !? От март месец се говори..АКО имате съмнение,симптоми или контакт с болен...Трябва да се изолираме и да се свържем с личния лекар.Писмо по пощата ли искате ? Играл съм го този мач.Моят лекар винаги е бил насреща.Това че има икзлючение е друг въпрос.Но при 1 на 100..винаги гледаме този 1 .
4
4
 
12
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Нали скачахте и имате банани и тоалетна хартия ?Тоалетната хартия ще ви трябва все по-малко,а на някои ... скоро въобще не.
3
11
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 3 години
Abe ..... mene eden nedobrosovesen SOSED mi blokira DOSTAPOT do EU e kako taka....
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, джипитата се покриха като мишки. Моята ми каза - как реши, че имаш ковид, като нямаш ПСР тест? А после на 27 ми ден след като тестът за антитела ми излезе положителен и отидох да ми пусне ПОНЕ някакви изследвания, ми се развика как може по време на пандемия да отивам за профилактичен преглед. Трябваше и аз да се развикам пред хората, та да ми обърне внимание. Такива са вече отношенията човек-лекар. Изкарах ковид на тотално самолечение, на всичкото отгоре ме и навикаха, че ги притеснявам.
1
0
 
9
 
! Отговори
Като не иска преди 3 години
Да й се обажда на личния телефон през нощта.