Да помогнем на Барс! Единственото куче у нас, обучено да търси отрови

На Балканския полуострво има само още две такива кучета - в Гърция
53
Да помогнем на Барс! Единственото куче у нас, обучено да търси отрови
Снимка: Кадър Нова тв

Единственото куче в България, което е обучено да открива отрови, има нужда от помощ, за да продължи работата си. То се казва Барс, а на целия Балкански полуостров има само още две такива – в Гърция.

"Барс е специален по две причини. Първата е лична – това беше любов от пръв поглед. Втората обаче е служебна – Барс е немска овчарка от работна линия. Всички поколения преди него са били служебни животни, които са работили в органите на реда. Той има изключително добри качества при търсене и много добро обоняние, което му помага да открива отрови", обясни пред Нова тв водачът на Барс Николай Терзиев.

Това е и основната задача на Барс в България. Кучето е участвало в над 100 патрула, в които е търсило отрови. Негова намеса е необходима, когато има сигнал за отровен инцидент. Той е единственото куче, което може да търси отровни примамки в дивата природа или отровени животни. Екипът на Барс се нуждае от финансова помощ, тъй като проектът, който ги е финансирал, приключва.

"Нашата работа е уникална, защото у нас ние сме единственият екип. Барс е единствен. На Балканския полуостров има още две такива кучета", подчерта Терзиев.

Всеки, който иска да помогне да екипа на Барс, може да се свърже с Българския съюз за защита на птиците. За да може Барс да продължи да открива отровите, които убиват застрашените животни.


 


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
5
 
! Отговори
С.В. преди 2 месеца
Ей голяма помия сме българите. Като не искате да помогнете затворете си кенефите. Това животно върши много повече работа от всички *** които плюят тук. Така ще изпукате от злоба. Дано не ви се налага да имате нужда от уменията му.Няма по долно племе от българското. Може да дават хиляди да си гъделичкат егото за глупости но им се свидят 20 или 30 лв.да помогнат на едно много по полезно същество което оаз и нас
49
2
 
2
 
! Отговори
сафрттъкуиуи преди 2 месеца
Надушило е отровата ГРОБ и са му спряли дажбата!
48
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
КАКВО ТОЧЕНЕ НА ПАРИ ПАДА ТУКА НЕ Е ИСТИНА
47
1
 
16
 
! Отговори
ABV преди 2 месеца
Как не ви е срам !!! За едно куче с такива качества ли няма пари в МВР? Оревахте орталъка да ви вдигнат заплатите с 30% . 65,000 калпазани сте ,по 1 стотинка да дадете и ще го спасите . Не плащате осигуровки, на 52 години се пенсионирате, по 20 брутни заплати вземате и за 1 работно куче пари нямате,ЗАСРАМЕТЕ СЕ !!!
46
4
 
3
 
! Отговори
Ерц Ърц преди 2 месеца
Че що да не му помогна,
мога да си натопя "кокала" в млеко и да му дам да лиже.
45
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ma то туй на мастсия мяза ма...
44
0
 
32
 
! Отговори
Ro преди 2 месеца
Абе вие сте били по-гнусни, отколкото предполагах... Това куче е по-полезно от 98% от населението на тая територия. Само погледнете в каква клоака живеем и ще разберете защо. И не, не е заради Бойко и сие, те са само отражение на народа. Колкото и да е *** коментарът на тоя с "расовите кучета", верно не заслужавате някой и *** да си метне по вас. Егати жалкото племе, ужас.
43
1
 
5
 
! Отговори
Леле до 42 преди 2 месеца
Заслужаваш да бръкна с маникюр в окото ти само за първата част от глупостите, които си изуринирало чрез устната кухина...Ти не знам каква мешка се чувстваш- повечето сме българи. Но това е антибългарски сайт и основно пишете ***, пълни с отчаяние и комплекси. Смеш такава жалка. Аз не харесвам мюс държавите, но не ми е хрумвало да пиша лоши неща в техни сайтове за тяхната психопатия - просто не съществуват в моят свят. Достойни за съжаление с поведението си бивате
42
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
90% от хората в България одавна не са българи а някакви мешилки. Моите кучета се хранят по- добре от мешлките които ги мразят и спят на микрофибър чаршафи. Направете си сметката как живеем аз, жена ми и децата ми. Пукайте от злоба. Между другото, кучетата ми са бойна порода и са по 1к еврака и давам по 200-300лв на месец за всяко. Не, че е голяма работа, но не бих дал за повечето от вас и една стотинка. Ако ви блъсне кола на улицата, ще ви подмина и не ме интересува дали сте живи.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нямам нищо против, но в Испания като "пусна" 20кинта на някое НПО и дават разписка за данъчната декларация , тези един календар.
Все пак им преведох 10€.
40
1
 
13
 
! Отговори
???????? преди 2 месеца
Не мога да повярвам какво идиoти пишат тук
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде е мутрата д-р Борисов да си направи и тук пиар и даде няколко хилядарки евра Европари? То щото той само такива пръска! Бюджета на Групировката му отдавна свършиха!-:)
38
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 37

"Липсват отрови няма пари за храна или има нужда от лечение"

Нещата са по-сериозни - има пърхот.
37
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Липсват отрови няма пари за храна или има нужда от лечение
36
4
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 месеца
До Анонимен....... пък като споменат "***" се чувстваш засегнат като че ли...


Избила ти е пяна на устата от злоба. Като малък стопаните ти не са те ваксинира ли срещу бяс и си се разболял.
35
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А за какво по точно им е нужна помощ?
Лечение на кучето?
Друго обучение?
Храна?
На дали организация като "Българското дружество за защита на птиците" която има проекти за милиони няма пари за храна или лечение на кучето.
Или са на принципа "коледа е дай и ние да де наредим"
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Чебурашка

Всеки пък като споменат "***" се чувстваш засегнат като че ли визират теб. Успокой топката, този път имат предвид кучето.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 32

Хле.барки са звездичките, не знаех че е забранена дума.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Моите *** откриват отрови, каквато и отрова да им сложа, все я избягват. Те са единствените *** откриватели на отрови на Балканите. Помогнете им финансово.
31
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До стига вече

Това куче не просто работи, а заработва, както се вижда от непрекъснатите призиви за финансова помощ.