Големите хотели в Пловдив пред фалит, ако се удължат мерките

Малките хотели ще издържат по-дълго, прогнозира Еньо Енев
15 дек 2020 13:41, Ния Христова
15
Големите хотели в Пловдив пред фалит, ако се удължат мерките
Снимка: БГНЕС
"Ако противоепидемичните мерки бъдат удължени и след 21 декември, в Пловдив първо ще пострадат големите хотели". Това заяви в ефира на БНР Еньо Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите "Тракия". Той припомни, че националната асоциация преди дни изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, в което настоява ресторантите в хотелите да бъдат отворени. Енев е на мнение, че малките хотели ще могат да издържат малко по-дълго.
 
"В момента хотелите са като отворено летище, но от него не излитат самолети. Настояваме ресторантите към хотелите да бъдат отворени. Хората, които отиват на почивка или да нощуват там, имат нужда да се хранят", каза Енев. Той прогнозира фалит за големите хотели в Пловдив.
Още по темата
 
"Очаквам след 21 декември, ако бъдат удължени мерките, хотелите по веригата да тръгнат като домино и да започнат да затварят един след друг, защото разходите са постоянна величина и те си вървят", каза още Еньо Енев.
 
В случай, че мерките бъдат удължени, от БХРА настояват за спешно да бъде изработена схема за компенсиране на собственици на заведения и хотели и по този начин да се избегнат масови фалити. От организацията смятат, че финансовата помощ от държавата трябва да бъде в размер на минимум 30 на сто от оборота за периода на затваряне от предходната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
Ники преди 3 години
Големите хотели са собственост на отговорни другари от БКП, БСП, олигарси и техни роднини. Затова уж не корумпираните журналисти непрекъснато ни навират и тормозят с инфо колко е зле, че големите хотели ще фалират...., затова да им дадат помощи. Ми да фалират! Защо трябва да имат привилегии??? Мнозинството от хората с малък, семеен бизнес, например една баничарница, малко магазинче и т.н. отдавна фалираха, защото наеми, ток, вода, осигуровки, данъци, счетоводство и т.н. не са намалени.
8
1
 
6
 
! Отговори
иванов преди 3 години
Ами с какво са направени въпросните хотели ????? . Да ги продават - това е.
7
2
 
11
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Ако хотелите фалират ще се повиши жизнения стандарт. Защото те са глезените деца на икономиката -преференциални данъци, съмнителен произход на парите, с които са построени, създадени възможности да крият данъци и такси.... В крайна сметка не е никак страшно ако фалират хотели. В България преживяхме фалита на около 4000 завода сега за някакви хотели не си струва да плачем. Просто са или неефективна инвестиция или е било пране на пари. Да бяха построили машиностроителни заводи вместо хотели!
6
3
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Защо не се пише и говори толкова много за хора работещи в други отрасли, а само за хотели и кръчми? Навсякъде има съкратени или пратени в неплатен отпуск, а медиите се занимават само с кръчми.
5
3
 
5
 
! Отговори
Нещастници преди 3 години
Всичко ще фалира във века на услугите, които са над 50 пр от БВП, а те ше бъдат затворени с месеци всичко се прави с цел притискане на хората да се ваксинират доброзорно. Ок ама може ли да не е с демократична ваксина а с китайска или руска?
4
1
 
3
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯ преди 3 години
АМИ ТАКА Е,ВСИЧКО НА ТОО СВЕТ СЕ ВРЪЩА,ВСЕКИ ТРЕБВА ДА ЗНАЕ ЧЕ БЕЗПЛАТЕН ОБЕД НЕМААААА,КОЙ КАКВОТО ПРАВИ ЗА СЕБЕ СИ ГО ПРАВИИИИИИ
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак реват за % от оборота!!! Ако има помощ то тя трябва да бъде % от декларираната и обложена печалба а не оборот.
2
1
 
7
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
да си бяха направили аптеки , частни болници или погребални агенции .... за тях сега е урожая
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелите не са затворени