Такситата в Благоевград: Няма да се включим в протеста

Подкрепяме исканията, но трябва конкретика, посочиха те
15 дек 2020 10:38,
5
Такситата в Благоевград: Няма да се включим в протеста
Снимка: БГНЕС

Таксиметровите превозвачи в Благоевград няма да подкрепят общонационалния протест на своите колеги.

"Няма организирани действия в тази посока", уточни пред БНР Росен Начев, председател на Сдружението на таксиметровите превозвачи в Благоевград.

Още по темата

Росен Начев обясни, че първоначалната цена на услугата в Благоевград се предвижда да бъде около 1.50 лв. От брaншa на таксиметровите превозвачи нacтoявaт повече от гoдинa зa увeличeниe при първоначалната тарифа на услугата.

Промяната в цената при таксиметровите услуги ще стане факт в началото на следващата година.

"Относно искането на таксиметровите шофьори за подобряване условията на труд, всички подкрепяме това искане, но трябва да има конкретика", посочи Росен Начев.

Таксиметровите превозвачи излизат на общонационален протест днес. Те настояват за актуализация на тарифите за услугата и за адекватни условия на труд.

В 12 часа шофьорите на таксита ще се съберат пред общините в страната, а в София протестът ще започне с три лъча от различни точки на града, които ще се съберат пред Столичната община.

Превозвачите настояват за актуализация на цените на услугата таксиметров превоз, за отпадане на патентния данък за следващата година, приравняване на дейността им към градския транспорт и премахване на мобилните приложения за споделено пътуване.

И още - годишният технически преглед на автомобилите да важи за една година и да бъдат оборудвани с паник бутон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
5
 
! Отговори
Продавач преди 3 години
Я стига, нали е пазар , всеки да слага колкото си иска начална,следваща цена ! Ако искат да сложат 10 лв. начална цена ! Защо им се пречи ? Таксито си е негово, той си е началник !
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Подкрепяме исканията ала искали конкретика". Личи си че са получили инструкции на скорост и не са имали време да го осмислят.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разделай и владей, от ГЕРБ играта я разбраха отдавна.
1
5
 
0
 
! Отговори
Black death invasion преди 3 години
Eksperti da обезопасят отново всички автомобили на МВР И КАТ ..НАпомня се че преди години бяха нахендрили на МВР и КАТ черно чумна тежко терористична техника /дигитално холограмна видео пресканираща техника..Някой от камерите бяха снабдени с тежко терористични видео пресканиращи и лазерни оръжия..Снимани са масови убиици в автомобили на КАТ и МВР много пъти виждат се ясно вкл на мулти спекtрален режим или с просто око..