Убиват ли бракониери бременни диви кози в Пирин?

От природния парк разследват сигнал на еколога Тома Белев
38
 Убиват ли бракониери бременни диви кози в Пирин?
Снимка: Facebook

Екологът Тома Белев публикува шокиращи снимки на убити бременни диви кози.

"Извинявам се за снимките, но снимките са си снимки. Изпратиха ми ги преди малко. От Пирин - район Каменица. Всъщност откъдето и да са - да убиеш женско бременно животно е варварство. Да убиеш 14 диви кози е голямо варварство. Уроди. Не само тези дето са стреляли. Но и тези дето управляват опазването на природата, но не различават бук от дъб. И тези дето раздават ловни концесии на ръба на националните паркове. И онези дето гласуват бюджета на парковете, който плаща заплата от 600 лева на рейнджърите да гонят бракониери", написа Белев.

"Видяхме потресаващите снимки и веднага се самосезирахме и започнахме проверка. Уведомихме прокуратурите в Разлог и Сандански. Опитваме се да се свържем и с г-н Белев, за да ни даде повече информация. Това е ужасяващо престъпление, където и да се е случило", коментира директорът на НП "Пирин" Росен Баненски, цитира от "24 часа".

Той обаче съвсем не е сигурен, че снимките са от Пирин или от България. На тях няма заден план, за да се разпознае някаква местност. Баненски е категоричен още, че в момента в посочения от Белев район има над 1 метър сняг, а на снимките е съвсем малко. Другото, което не е логично е, че в момента е любовният период на козите и те се заплождат, няма как да са бременни.

"Досега не сме получавали никакъв сигнал за такъв бракониерски лов. Г-н Белев не ни ги е пратил, а ги е пуснал в социалните мрежи, но ние сме длъжни да разследваме всеки такъв сигнал, защото това е ужасяващо", допълни Баненски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
ред сълзи преди 3 години
Трябваше и по един убит делфин и слон да сложат на снимката. Да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немогат да си хванат жена ама като хване пушката и застреля някоя бременна коза, после я качи на фейсбук за профилна. Гордостта на селска хммм.
8
2
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 години
Аман от еколози дето нищо не разбират с големи усти.
7
7
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
Поредната глупост на разни природозащитници,с цел да привлекат внимание към себе си,и да си оправдаят заплатите.Стреляйте момчета спокойно.Наслука.
6
2
 
7
 
! Отговори
@ @ @ преди 3 години
Това ми напомня на рекламата - " Експресно отслабване - разполагаме с последната версия на Photoshop ". Баламите да му се връзват на тоя доказан манипулатор !
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да допълня - бракониери са депутати, министри, други измекярскии политици, полицаи, гранични полицаи, горски, от години Пирин е национален парк и там ловът е ЗАБРАНЕН, но няма никаква охрана и бракониерите затова си правят каквото си поискат. Ловците със съвест правят доста повече за природата от псевдоекотата като г-н Белев. Тоя човек и събратята му са засадили по-малко дръвчета от мен. СТОТИЦИ ПЪТИ ПО-МАЛКО. НАПРИМЕР НА ВИТОША РАЗВЪДИХА КОРОЯДА КАТО СПРЯХА САНИТАРНА СЕЧ.
4
0
 
13
 
! Отговори
ПОЗОР ПОРЕДЕН преди 3 години
Аз съм ловец. Допреди малко ...събирах жълъди, за да участваме нашата дружинка в залесителната кампания. Преждеизказалия се генерализатор трябва да е наясно, че повечето нормални ловци МРАЗИМ БРАКОНИЕРИТЕ. нЕПРЕКЪСНАТО ПОДАВАМЕ СИГНАЛИ СРЕЩУ ТЯХ, НО ДЪРЖАВАТА АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ ПРАВИ!!!! даже напротив - узаконява бракониерството, като например УДЪЛЖАВА НЕПРЕКЪСНАТО ЛОВНИТЕ СЕЗОНИ ЗА ДА СИ ИЗБИЕ ЦЕЛИЯ ДИВЕЧ! ТОВА Е ДЪРЖАВАТА ПАК ЩЕ ПРИКРИЯТ И ТОЗИ СЛУЧАЙ. ТАМ СЕ БРАКОНИЕРСТВА ЦЕЛОГОДИШНО В ПИРИН.
3
4
 
11
 
! Отговори
Кйовеши преди 3 години
По - голям комплексар от ловеца няма. Обикновено ловци стават хора с малки ***, плешиви по темето на еврейска шапка и с невероятен комплекс за малоценност.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, да убиваш живо същество "за кеф", не поради това, че си гладен или имаш нужда от нещо е eбaти извратеното "забавление".А да правиш това в защитена местност е изродско.До всички комплексари с малки членчета: намерете друго занимание, в което да се показвате като "мъжлета".
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката тези приличат на клошари.Най-вероятно е България.Мърляви камуфлажи приличащи на парцали и немити ръце.Ботуши затъкнати като диви селяни в панталона..Бих предположил някое кавказко село от по-пропадналите.Или България.