Семейство Флинтстоун се появи в зоопарка в Добрич

Редки птици ему получиха имената на известната двойка
16 дек 2020 15:17, Анисия Иванова
4
Семейство Флинтстоун се появи в зоопарка в Добрич
Снимка: Pixabay

Редките птици ему - най-новите обитатели на Центъра за защита на природата и животните в Добрич, получиха имената на популярни герои от анимационния сериал "Семейство Флинтстоун" като знак за древния им произход, съобщиха от зоопарка, който търсеше кръстник на екзотичната двойка.

Шестгодишните Фред и Уилма, чиято древна родина е Австралия, дойдоха по т.нар. размножителен заем от Старозагорския зоопарк, който е в ремонт, разказа директорът на зооцентъра в Добрич Християн Христов.

Птиците гиганти със закърнели криле са големи бързоходци. Обичайно представителите на вида достигат до 1.5-2 метра височина, а на тегло - до 50-60 килограма.

Вече подготвяме гнездото за семейството, което сега навлиза в размножителен период, каза Христов пред БТА. Ако Уилма снесе яйца, те ще са тъмнозелени и много големи. Директорът на зоопарка поясни, че яйцата ще бъдат сложени в инкубатор, за да не бъдат изгубени в студеното време. И зоопаркът в Стара Загора ще получи малки пиленца, ако успеем да ги излюпим, обещава директорът на Центъра за защита на природата и животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министърът му Барни го видяхме вече що за стока бе
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта и деса
1
1
 
8
 
! Отговори
Антрополог преди 3 години
На Борисов родата