Мащабна дезинфекция в Бургас

Обществени места ще се пръскат с аерозол заради COVID-19
18 дек 2020 09:00, Ния Христова
13
Мащабна дезинфекция в Бургас
Снимка: БГНЕС
В Бургас започна мащабна дезинфекция на обществени места срещу коронавируса. Мярката беше предприета, след като областта застана на първо място по брой заболели на глава от населението в страната, съобщи bTV.
 
Дезинфекцията ще продължи по график до Коледа. През деня ще се дезинфекцират ромските махали, а през нощта - централните улици и пешеходни зони. Препаратът е безопасен, но се препоръчва поне за час да се избягва през района на дезинфекция, предупреждават специалистите. 
 
"Всички действия, които биха могли да подпомогнат ограничаването на коронавирус епидемията, биха били подходящи. В случая препаратът, който се използва, е с много добри бактерицидни и вирусоцидни характеристики, така че при много малка концентрация постига максимален ефект. Ако през март месец ползвахме тонове разтвор при обработката на улици, спирки, автобуси и т.н., сега с един резервоар, с едно зареждане на машината около 300 литра, може да бъде обработена площ около 30 декара", обясни директорът на "Околна среда" в Община Бургас Павлин Михов.
 
Експертите твръдят, че е нужен около час, за да бъдат унищожени бактериите и вирусите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък. Да вземат пример от Фандъкова. Столицата още от самото начало е топ в класацията а даже и улиците не мият там.
7
1
 
6
 
! Отговори
Бургазлия преди 3 години
Сега корупцията е по-голяма от колкото при предишния кмет.И този ще си отиде като предния и ще се забрави за 1-2 години.Спря икономическото развитие на Бургас с десетилетия.В болниците пълен хаус и липса на контрол.Въртят се едни клинични пътеки.Няма оживял след интубация при ковид.Управителите на общинските и държавните здравни заведения са или политически или откровено връзкарски назначения.Такава положение се означава с една дума БАТАК.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия показни дезинфекции трошат пари и замазват очи!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пловдивчани свещи трябва да палят за здравето на бургаския кмет. Толкова инвеститори се отказаха от Бургас и отидоха в Пловдив, заради кмета. :)))
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметът на Бургас им няма ли пак да тръгва да реже с флекса пейките по парковете, както направи пролетта?Кажат им да пръднат, те вземат, че се ***.
3
2
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Трябваше да се пръска срещу комари в цялата Бургаска област.Те (вече имаме и тигрови) разпространяват болести, а защо не и ковид ... ?!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пръскаш на открито срещу вирус, който извън тялото умира за часове е освен че комично и много глупаво. Целите може да са дамо 2 - насаждане на страх и усвояване на пари. Гледам ново джипче са купили.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
??? Безумно и безсмислено! Обикаляйте и с мокри кърпички да бършете плодовете по пазарите.