Костадин Ангелов: Новият щам е по-заразен, но се влияе от ваксината

Министърът със среднощна инспекция на Летището, под карантина ще са пътници от 3 полета
Обновена: 21 дек 2020 07:48 | 21 дек 2020 06:30, Анисия Иванова
245

За новия щам на коронавируса знаем със сигурност две неща: че се предава по-бързо и се влияе от новата ваксина. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на среднощна инспекция на Летище София. Там той провери дали се спазва издадената преди броени часове негова заповед за забрана на полетите от и до Великобритания и Северна Ирландия.

Той поясни, че в часовете след влизането в сила на заповедта за пътуванията от и до Острова, у нас кацат три самолета, които са на практика изключение от тази заповед. Единият каца на летище "София" с български граждани. Другият каца във Варна, предстои да кацне още един.

Още по темата

„Твърдо сме решени да опазим България от новия щам. Въпреки че има тенденция за покачване броя на излекуваните, аз още веднъж ще кажа: не искам българските граждани да са излекувани, искам да бъдат здрави”, коментира министърът, цтиран от Нова тв.

От общо 667 пътници от пристигащите от Великобритания три самолате, 659 ще бъдат карантинирани за 10 дни. Останалите 8 са решили, че предпочитат да се върнат обратно, като за целта ще трябва да изчакат удобни полети в граничните зони, поясни вътрешният министър Христо Терзийски.

Сред тях са шестима англичани, една българка и един австралиец. Здравният министър за пореден път призова хората да спазват противоепидемичните мерки у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коци плешивото добър ден да каже, трябва да видите да няма луна навън. Как не му е пораснал носа още не знам.
160
1
 
6
 
! Отговори
гняз преди 3 години
уволнява, уволнява и накрая си подреди министрите по негов образ и подобие.пудлоги готови на всичко за да му угодят.гледат хората в очите, лъжат, мажат, дрънкат небивалици.такава гняз никога не е било на тази нашата територия.
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По- заразен от щама Борисов няма. Трябва да го изкореним веднъж за винаги.
158
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Великобритания учените казват, че още е рано да се твърди, каквото и да било за новия щам, министърът тук вече е компетентен по всички въпроси, то бива да си лъжец ама.... После, ама що не ни вярват?Ами няма как да стане, след като на първо място е властта и постовете, после идват "маловажните" неща като живот и здраве на хората.
157
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя последния от интервюто как личи, че изпълнява поръчки.Значи, мойто момче, ако беше в следващия самолат, например, пак щеше да викат "Ми т'ва е!".Я по-сериозно!Държавата сега да плати обезщетения на хората, които не успяха да се приберат в държавата си - мащеха! Ама не от нашите джобове пак! От собствените си крадени *** да платят!Мошеници!
156
1
 
10
 
! Отговори
ботоксовата барби преди 3 години
откъде знае това!?
155
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия неграмотници съвсем ме отказаха от ваксини. Идея нямат какво се прави и приказва. Самите те не знаят кога какво и защо дрънкат. Не, това са последните хора, на които бих повярвала.
154
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдааа новата пропаганда да се ваксинира обществото ! Който иска да се ваксинира, аз - НИКОГА ! Няма да си вкарам в тялото нещо което е без гаранции и напълно доказано и изследвано ! Този ботуксен клоун защо не демонстрира първо върху себе си тази ваксина ? А Пожарната защо казва, че ще се ваксинира когато му дойдело времето, нали беше болен от Ковид-19, няма ли иминитет ? Стига вече с този грип са плашили хората аман !
153
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
президента Радев ще вдигне юмрук и на този нов щам и ще го пребори напред към нови избори
152
2
 
6
 
! Отговори
ddd преди 3 години
може ли да се ваксинирам с ваксините на физер, модерна, бионтек, спутник, китайската и още 5 имаше ли?
151
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как парите за ваксина отидоха в кофата
150
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, 168, звиване на ръце е и е заради Брекзита. И е толкова просташко! Жалко и излагащо!А нашите като кученца сляпо следват всяко нареждане от евро.гейци.
149
1
 
27
 
! Отговори
Имунолог преди 3 години
Ангелов, как разбра, че се влияе от ваксината новия щам? Тя ваксината за старите щамове още не е изпробвана и не се знае какво ще става, ти констатираш вече за новия щам :D :D :D майкооооооооооооо милаааааааааааааа
148
1
 
11
 
! Отговори
щам преди 3 години
Тоя щам е от септември. Абсолютно неочаквано и внезапно ЕС решава точно преди празниците да спре полетите от Великобритания. Намирисва на извиване на ръце във връзка с Брекзит, а не на наложителни мерки заради мутация на вируса...Вече явно ще имат извинение за всичко, когато решат.
147
3
 
12
 
! Отговори
Генерал Годжи преди 3 години
Ангелов, как разбра, че има нов щам, след като още старият не е изолиран, типизиран и показан?Как тестваш за новия щам, след като и СЗО признаха, че PCR тестовете не тестват за наличие на SARS CoV-2?Как разбра, че ваксината ще работи и за новия щам, след като грипните ваксини се слагат всяка година, понеже щамовете продължават да мутират?Или май това си прочел в инструкциите, които са пристигнали отвън и сега оправдаваш бонусите за нов ботокс, скубане на веждички и присаждане на коса.
146
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:-)))...po-spokoino s lajite...da ne se zadavite :-)))
145
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая първата , въпреки всички подобрения по нея, по говора се разбира, че е от индийско-шведския етнос, разбира се и мисленето и такова. Ами мацко, тя короната следващия път ще ти звънне , че смята да мутира, да да си оправиш разписанието с полетите!
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега чакаме да го кръстят КОВИ-21 и да продължим да отмятаме точки по Канадския, уж конспиративен документ ..
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРОБ е новия щам!!
142
2
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 161 преди 3 години
"Ама с невиждана ярост ли идва този нов щам?? Маски, покриващи ушите и очите ще трябват ли да се носят??"Абсолютно - и тапи в останалите отвори на тялото!Трепанация не е нужна - ревностните вярващи в яростта на вируса без друго са лишени от пълнеж на горния етаж, а нормалните хора не четат подобни статии, смеят се на заглавията само и си карат живота.