Костадин Ангелов: Новият щам е по-заразен, но се влияе от ваксината

Министърът със среднощна инспекция на Летището, под карантина ще са пътници от 3 полета
Обновена: 21 дек 2020 07:48 | 21 дек 2020 06:30, Анисия Иванова
245

За новия щам на коронавируса знаем със сигурност две неща: че се предава по-бързо и се влияе от новата ваксина. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на среднощна инспекция на Летище София. Там той провери дали се спазва издадената преди броени часове негова заповед за забрана на полетите от и до Великобритания и Северна Ирландия.

Той поясни, че в часовете след влизането в сила на заповедта за пътуванията от и до Острова, у нас кацат три самолета, които са на практика изключение от тази заповед. Единият каца на летище "София" с български граждани. Другият каца във Варна, предстои да кацне още един.

Още по темата

„Твърдо сме решени да опазим България от новия щам. Въпреки че има тенденция за покачване броя на излекуваните, аз още веднъж ще кажа: не искам българските граждани да са излекувани, искам да бъдат здрави”, коментира министърът, цтиран от Нова тв.

От общо 667 пътници от пристигащите от Великобритания три самолате, 659 ще бъдат карантинирани за 10 дни. Останалите 8 са решили, че предпочитат да се върнат обратно, като за целта ще трябва да изчакат удобни полети в граничните зони, поясни вътрешният министър Христо Терзийски.

Сред тях са шестима англичани, една българка и един австралиец. Здравният министър за пореден път призова хората да спазват противоепидемичните мерки у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама с невиждана ярост ли идва този нов щам?? Маски, покриващи ушите и очите ще трябват ли да се носят??
140
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се сърдете на този Ангелов, той е една пионка, сложена пред хората, да говори каквото са му наредели отгоре
139
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера се появи, шрез нощта изтестваха на 40 хил доброволци с щама и установиха., че се влияе от ваксината.
138
1
 
11
 
! Отговори
костадин пудлогата, преди 3 години
такава *** като нас не е вилняла в българия от освобождението до днес.
137
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахаха, тези съвсем ни взеха за някакви деца-идиотчетa
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
JJivanov или известен с ника fffff пак налази форума. То не бяха пернишките експерименти с хора, то не бяха лазери и лъчи.... няма лошо, чувствам се по-добре знаейки, че този човек е пред компютъра, а не пред някоя детска площадка.Продължавай в същия дух, надявам се заболяването ти да не прогресира.
135
2
 
6
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Сега с жена ми сме карантинирани. Тя загуби обоняние на мен нищо ми няма, на детето също. Не е кой знае какво
134
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас В. Ей, м.а.л.оумнико, защо не се качиш на покрива на панелката, където живееш и не скочиш от горе? Гербер продажен, закопахте страната, заличихме населението ни, изгонихте младите от страната ни, сега и изтребвате малкото, които останаха тук! Защо много страни, извън Евросъюза забравиха за вируса, а тук все още тръбите за ваксини? Кажете, колко ще спечелите от тези лъжи?
133
7
 
3
 
! Отговори
Warnings преди 3 години
Nad 300 000 смартфона са внесени с вградени тежко терористични съоръжения вкл Bad death and Black death generators and activators подържат обемно проникващо обсебване от черни масови убиици.Обезпечават обемно следене и центриране на жертвите и техните контактни..ДА С Е КОНФИСКУВАТ ОПАСНИТЕ ТЕЛЕФОНИ ВКЛ ОТ МАГАЗИНИТЕ
132
3
 
3
 
! Отговори
JJivanov преди 3 години
МНОГО ВИСОК Е РИСКА ОТ PCR TESTS подават НЕСЪЗНАТЕЛНО ГРАЖДАНИ ВКЛ В БЪлгария ..
131
2
 
1
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 3 години
от тестове се засичат нови мощни "Пост НЕОЗОЙСКИ COAVID GENERATORS".Във Uk са внесени най малко 180 000 нови генератора в България поне 18 000.Появиха се само лекуващи се от пост неозойски патогенНи вкл развитие на диверсията"африканска чума" ..Пострадалите имат ясно различим вид. Слюнката им е заразна.ПОяви се РИСК от ПАТОГЕНИЗИРАНИ ОБЕМНО ВАКСИНАЦИИ!!!ДА СЕ ОТКРИЯт И КОНФИСКУВАТ ОПАСНИТЕ СКЕНЕРИ ВЕДНАГА
130
1
 
9
 
! Отговори
До 146 преди 3 години
Да, със страшна скорост реагираха на новината от ...септември месец. По-скоро реакцията е в следствие с телефонния разговор проведен в края на миналата седмица. Да не забравяме, че от над година не измислиха как да изкарат Великобритания от ЕС. Ето ви една генерална репетиция. А ще новият щам е вече тук, това е почти сигурно, друг е въпроса, че няма кой да го открие, а и никой не го търси.
129
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вече е засечен вируса и в други държави, но от там не са спрени полетите, нито пък са спрени сухопътните връзки, тъй че щама ако вече не е у БГ - много скоро ще бъде. Министърчето си прави евтин ПР и отчита, че уж нещо прави - ама какво прави и защо го прави и той си не знае. Всеки ден ще е така докато ГЕРБ краде от бъдещето на страната!
128
1
 
10
 
! Отговори
Н9879 преди 3 години
Не вярвам
127
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовЕ МНОГО БЪРЗО РЕАГИРАТ. ДА НЕ ГИ Е СТРАХ, ЧЕ НЯМА ДА ДОЖИВЕЕМ ДО ВАКСИНИТЕ?
126
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно съм съгласен с изказването преди мен:- Как старата ваксина действа на нов щам??? Гледам в момента Иван Налбантов, колко е прав:- Насадиха ни страх и живеем в пещерното време!!! Жалко, че докторите мислят за парите, които взимат от този страх, а не за здравето на народа. До когато не си сменят мисленето, до тогава ще живееем в страх и нищета.
125
25
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации господин Ангелов ! Необходима е задължителна ваксинация !!!!!!!!!!!!
124
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей... Тая ваксина е вълшебна викаш, а? Лекува и бъдещи мутации на вируса? Вие от Герб да не пътувате във времето?
123
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Пъпеш, как разбра че новия щам е по-заразен бе?????
122
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам на нито един от тия. Нито на некви учени там психясали...Нали някъв си Нибиру щеше да се блъска в Земята на 16-ти бре? Ко стана, учените???Болните ви мозъци раждат само пр0ст0тии. На нито един не вярвам.Вижте, тва с пандемията е естествено, скоро ще видим и Витлеемската звезда и то малко преди Рождество Христово. Ето тук е връзката, нещо ни се показва, но ние земните не можем да го разберем. Може би света живее на големи обороти и се показва че може би ще има рестарт за човечеството