Търговци от Свищов на протест, остават без работа

Те трябва да напуснат обектите си
21 дек 2020 15:14, Ния Христова
9
Търговци от Свищов на протест, остават без работа
Снимка: БГНЕС
Търговци от Свищов излизат на протест, след като ще останат без работа. Те трябва да напуснат преждевременно обектите, за които имат договори с общината.
 
Тази сутрин те излязоха на протест. Пресякоха пешеходна пътека и така блокираха движението. Обявили са, че за 15 минути ще изразят недоволството си по този начин. На 15 януари те трябва да напуснат сградите, за които вече имат сключен договор.
 
"Получихме предизвестие в средата на ноември. В него пишеше, че ни се прекратяват договорите до 15 януари, до 30-ти трябва да премахнем обектите си. Не сме информирани за намеренията им. Всички обекти са семеен бизнес, оставаме без прехрана", разказа пред Нова ТВ Емилия Цветанова, представител на търговците. 
 
Теренът е собственост на Стопанската академия и МОН. Плановете са да се прехвърли на държавата.
 
"Тези имоти са ни бреме. Искаме да не плащаме данъци, да се освободим от тях. Затова е и предизвестието от 2 месеца, за да изготвим документите за връщане на държавата. Надяваме се да има инвестиционни намерения. За да бъде продаден имотът, трябва да бъде освободен теренът", коментира ректорът на Стопанската академия проф. Марияна Николова.
 
Търговците са били уверявани, че теренът ще бъде облагороден. В един момент Стопанската академия решава да продава без обявено инвестиционно намерение, споделя още Цветанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Смешен плач.А къде се е дянала печалбата,или искат да ни убедят,че са пдобрите самаряни?Ха-ха.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Честните хора с търговия не се занимават '' - Фридрих Ницше Виждал съм съм как събират останалата кока -кола в чашите , слагат я в нова чаша и я носят на друг клиент Проклетници
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивайте в интернет пространството или фалирвайте
6
2
 
11
 
! Отговори
Митко 21 см преди 3 години
В Бг няма търговци. Има търгаши...
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оставиха хората без работа и хляб....истински геноцид ..
4
2
 
17
 
! Отговори
Само далавери преди 3 години
в тази Академия. Ще го направят общинска собственост, а след това общината ще направи замяна с някое лозе преди Паметниците. Междувременно шведите опоскаха материалите на старата болница и сега целият терен е като военен полигон на дивизиона в Карлово.А тези бараки тип бидонвил отдавна трябваше да се съборят като петнящи имиджа на града.
3
9
 
6
 
! Отговори
Bebok преди 3 години
Защо протестират? Идва нов вирус-сички ще измрем, даже няма кой да ни погребва.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като ги прехвърлят на държавата какво ще стане!?Ще ги оставят да буренясат и саморазрушат!Не си вземат парите от наемите а гонят хората!
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако един търговец не е спестил бели пари за черни дни,какво да говорим за останалите.Да сменя професията,не става за тая работа.