Психичноболна жена подпали дома си, евакуираха съседите

При гасенето на пожара са наводнени апартаменти
Обновена: 22 дек 2020 20:10 | 22 дек 2020 19:03, Камелия Цветанова
17
Психичноболна жена подпали дома си, евакуираха съседите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пожар изпепели апартамент в блок в Русе. Двустайното жилище е напълно унищожено от пламъците, лумнали в него малко преди 12 часа.

Наложило се огнеборците да евакуират хората от съседните апартаменти, сред които е имало дете и трудноподвижен мъж, съобщи bTV.

В апартамента на втория етаж, където е станал пожарът, е живеела жена на около 50 години. Съседите разказват, че от години имат проблеми и са подали над 30 сигнала към полицията и тел. 112.

Обмисляли са и подписка за изгонването й от входа, а в отговор тя нееднократно е заплашвала, че ще ги подпали.

По първоначална информация пожарът е бил запален от обитателката на жилището. На място са били изпратени пожарна и полиция. Огънят е бил потушен, а жената е била отведена в Центъра за психично здраве.

Съседи споделят, че тя е нестабилна психически и е било въпрос на време да се случи инцидент. В същото време недоумяват как се е сетила да извади газовите бутилки, които има в апартамента, преди той да пламне.

При гасенето на пожара са наводнени апартаментите на първия етаж, има и опушени жилища в съседство. Предстои оглед за изясняване на причините за инцидента. 

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
Марта преди 3 години
До коментар 2- съгласие.Прокуратурата рядко се занимава с такива случаи.Освен това в България няма регистър на психично болните лица.Параграф 22.
7
1
 
7
 
! Отговори
Марта преди 3 години
До коментар 2- няма социални,няма полиция,няма прокуратура.Психично болните и хората с личностово разстройство безнаказано могат да тормозят съседите си.Ако са агресивни и отворят на полицията може да бъдат задържани за 24 ч.Ако се знае,че са психично болни трябва да постъпят доброволно на лечение.Да бъдат принудително лекувани е много тромава процедура и трябва техен роднина да я задвижи през прокуратурата.Единствено,ако убият или тежко наранят човек,могат да бъдат освидетелствани без тяхно съг
6
0
 
2
 
! Отговори
Камбата Цветанова преди 3 години
Викат че била Корнелия?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До д-р МънгарсонГЕРБ ли са й запалили жилището?
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тиквенска идилия....
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
промяната на радеф е факт!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията е така - всеки може да прави каквото си иска.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са били социалните,моля??Щом са събирали подписи и други,социалните служби са знаели.Трябвало е да си свършат работата ,а жената да получи психологична помощ.Такива неща могат да се избегнат ,жалко!