Внимавайте - по празниците стават най-зловещите катастрофи

Не излагайте на риск себе си и останалите, призова Диана Русинова
22 дек 2020 15:07,
5
Внимавайте - по празниците стават най-зловещите катастрофи
Снимка: БГНЕС

Безопасно пътуване означава да тръгнем и да стигнем живи, без да подлагаме на риск собствения си живот, живота на останалите участници в движението и съответно на нашите спътници. Това заяви пред БНТ Диана Русинова от Европейския център на транспортни политики.

Тя съобщи, че с около 25% са редуцирани тежко ранените, а също и жертвите на катастрофи през изминалата година.

Русинова припомни, че по време на големи празници ставаме свидетели на най-тежките и зловещи инциденти, което се дължи на употребата на повече алкохол и други упойващи вещества.

Тя посъветва младите водачи да избягват да пътуват в тъмната част на деня. Призова шофьорите да проявяват търпение, когато на места се получат задръствания.

Диана Русинова посочи, че месец февруари на изтичащата година е месецът с най-малко жертви на пътя. Освен това юни и юли също отбелязаха спад на пътните инциденти.

Тя подчерта, че констатиран проблем е придвижването на гастарбайтерите от Германия към Турция.

"Проблемът с тях е, че карат в колони с много автомобили. Обикновено карат на магистрала в лявата лента, спират внезапно, не пускат никого да минава между тях, нарушават много грубо правилата за движение", обясни Русинова.

Тя подчерта, че има много методи, с които да не се допуска струпването им на едно място. Полицията ще направи необходимото.

Русинова изтъкна и проблема с маркировката. По него се работи вече. Трябва да се създава инфраструктура, която способства водачите да остават живи, когато се допускат грешки на пътя.

Разсейването също е фактор, който води до тежки инциденти.

Тя отбеляза, че има напредък по отношение на това хората да си слагат децата в столчета по време на пътуване. Диана Русинова подчерта, че умората не бива да се подценява и човек трябва да сяда отпочинал зад волана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Права е !!! преди 3 години
Винаги е ТАКА по ПРАЗНИЦИТЕ хората ПЪТУВАТ ПИЯНСТВАТ и УМИРАТ НАЙ-МНОГО от ПРЕЯЖДАНЕ АЛКОХОЛ и ПО ПЪТИЩАТА между ГРАДА И СЕЛОТО. Това е всяка година ТАКА обаче сега само корона вирусчето ще говорят и само него. Вирусчето също ще празнува, но жертвите ще са от други неща. Но пък не пречи да ги припишат умрял от Ковид с придружаващи заболявания като мъртво пиян при автомобилна катастрофа.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАЯ ПА КОЯ Е? ЩЕ СЕ СЧУПИ СОФРАТА БРЕЙ...
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на кафе й му дреме кака, те по 150 си умират от вируса и никой не му дреме от управниците, ти за катастрофи говориш
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По празниците стават празнични катастрофи.