БДЖ с повече вагони, но пътниците - далеч по-малко

Повечето от тях казват, че не се притесняват от COVID-19
24 дек 2020 15:41, Ния Христова
2
 
Тази година за празниците БДЖ отново осигури повече вагони по ключовите главни направления София-Варна. 
 
На най-голямата жп гара в Северна България – Горна Оряховица, тази сутрин нямаше струпване на хора, а всички влакове се движеха по разписание. Пътници не липсват, но са далеч по-малко в сравнение с други години през празничните дни. 
 
Семейство Петрови пристигат от Русе и отиват при роднини във Враца. Споделят, че са избрали ранния час за пътуване, за да избегнат струпването на повече пътници във влака.
 
Повечето пътници споделят, че не се притесняват от коронавируса и се надяват във влаковете да се спазват всички санитарни мерки. Таня Владкова пътува от Горна Оряховица за Плевен, за да прекара празниците с баща си. 
 
"Предполагам, че са взети мерки, всеки е с маска, ако имам възможност, ще стоим през човек в купето , предполагам че няма да има проблем. Ако спазваме всичките мерки - маски, разстояние, хигиена, смятам, че всичко ще се оправи", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.
 
Относно спазването на противоепидемичните мерки, БДЖ няма право да глобява пътници. Но полицията ще прави изненадващи проверки за носенето на предпазни маски във влаковете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С БДЖ е атракция да пътуваш. Не е скучно по накога е опасно, по някога е смешно. Но винаги пристигаш. Важно е да небързаш и да си със здрави нерви