Собственици на заведения с подаръци за хората с умствена изостаналост

За дни десетки съмишленици се присъединиха
24 дек 2020 18:52, Ния Христова
5
 
Собственици на заведения във Видин и мотористи зарадваха за Коледа деца и възрастни в домове за хора с умствена изостаналост в град Кула.
 
Идеята за инициативата възниква спонтанно на Красимир Богданов и Николай Емилов. Двамата са потърпевши от въведения локдаун в страната, но са твърдо решени да подарят усмивки.
 
"Като стана пандемията - ми остана повече свободно време и реших да го направя", каза собственикът на заведения във Видин Красимир Богданов пред Bulgaria ON AIR.
 
За дни призивът в социалните мрежи събира десетки доброволци, готови да дарят храна и дрехи. И така, натоварени с подаръци - моторизираните белобради старци потеглиха.
 
В Кула има три центъра за деца и възрастни със специални потребности. Всеки от 18-те им обитатели има своя история. Най-голямото желание на Орлин е да види Дядо Коледа.
 
"За мен емоцията е двойно по-голяма, защото аз съм в центъра на събитията. Радостта е двойно по-голяма от очакваното", сподели доброволецът Борислав.
 
Във втория от домовете Гина с усмивка посреща доброволците. Израснала в институциите, без семейство, но намерила другар - Сибила. 
 
"Двете са си заедно от деца, както се казва. Помагат си, не могат една без друга", категоричен е управителят на социалните заведения Красимир Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е за Бойко предвидиха ли?Да не вземе да се разсърди чее.....
2
0
 
6
 
! Отговори
от югозапада преди 3 години
Поздравления за собствениците на заведенияза благородната инициативаСеверозапада е беден край, но явно богат на човещина.Възхитен съм от вас и Ви желая много щастие
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, адмирации за инициативата!