Коледата - възможна: Българи стигнаха до родината от Великобритания

Много от тях загубили надежда, че ще успеят да се приберат за празниците
25 дек 2020 10:32, Петя Славова
63
Коледата - възможна: Българи стигнаха до родината от Великобритания
Снимка: БГНЕС

Много емоции имаше във вчерашния ден на Летище София. Осем полета успяха да докарат наши сънародници от Англия навреме за празниците. Същевременно част от блокираните при Дувър също успяха да се качат на ферибота.

Още по темата

Опашката за напускане на Великобритания върви бавно

За да прегърне внука си на Бъдни вечер Димитрия пътува над 20 часа. След отменен полет и загубила надежда, че ще е у дома за празниците, тя успява да намери място в един от извънредните полети от Лондон.

"От Шотландия пристигам, от вчера пътувам, в 6 часа съм тръгнала. Трябваше да пътувам през Единбург и Лондон", разказва тя.

Да прегърнат близките си днес успяха и стотици други наши сънародници. Които през целия ден пристигаха с полети от Острова.

Коледата у дома обаче е била до последно под въпрос за всички тях. Михаела разказва, че е намерила билети много трудно. Преди прегръдките, пътуващите получиха задължителни антигенни тестове.

"Като пристигнахме, ни взеха с два автобуса, след това ни направиха бързи антигенни тестове", разказа Кристиян.

"Организацията е много бърза. Изтеглят ни по 10-20 човека наведнъж, след това на всеки се прави тест и след като си получите резултата от теста, реално ви казват колко точно ще стоите в изолация", обясни Ивон Цветкова.

Бъдни вечер донесе късмет и на блокираните наши сънародници, които прекараха пет дни в капан в английския град Дувър. Голяма част от тях днес вече са успели да се качат на ферибота към Франция и да продължат пътуването до България.

"И така за 4-5 дни в плен на пристанище Дувър, много от нас още не могат да повярват, че сме си тръгнали и не можем да разберем кое е по-ценното в момента здравето или свободата", казват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайки коментарите, гадая дали проф Христов е бил прав само с 80%-те! Много повече са, а по мое чувство са и над 150% въпреки, че това не е възможно! Комплексарите и завиждащите обаче ярко преобладават, каквато и оценка да ми лашнете, балканци!
59
2
 
4
 
! Отговори
Диляна — D. преди 3 години
Скъпи сънародници,живея в Люксембург, сгушен между Белгия, Германия, Франция и Холандия. Рестрикциите са от строги до по- и най-стргоги. По стежение на остоястелствата следя всички новини на няколко езика. Призовавам Ви да се сгушите в пъшкула си, защото това, което достига до България е лош и съкратен превод на реалността. Моля Ви да се свиете в пъшкул, само за още малко!
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да кажа добре дошли на заразителите и е учудващо, че има хора, които ги искат. Явно за тях смъртта на много хора заради заразителите не е проблем.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно!Сега първо по софрите да се поразнесе хубаво и после от 4 -ти, като пуснат и децата на училище новият щам ще стигне и до вас.
56
2
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
До завърналите се от Лондон. Прегръщайте близките само с маски, драги сънародници, вирусопреносители.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде сега Англия да не ги пусне обратно тия тарикати
54
0
 
4
 
! Отговори
Do 52 преди 3 години
Ok, no v tazi situacia - moje li s PCR na izlitane i bez samoleti, pokriti ot djoba na danakoplatetsa?! I seriozen kontrol na myasto, v koeto mnogo se samnyavam! V momenta nyama evropeiska darjava da repatrira za toya deto ***! Samo bogatata Bulgaria!
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво плюете по сънародниците си , но всички имате по някой близък в чужбина . Само че моля ВИ , четете новини ! ТОЗИ НОВ ЩАМ Е ОТКРИТ У НАС ОЩЕ ПРЕЗ АПРИЛ !!! Така че : кой на кого го е пренесъл , не се знае !
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19 : Ами излез бре , *** ... Какво си се свил в инкубатора ??? Мислиш , че ще спасиш от новия щам ли ??? Нямааааа !!!
51
6
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Леле , тия на войната дето са се били на фронтовете извън България е трябвало да им отнемат гражданството, ли???!!!То ..прав е Айнщайн за глупостта
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 49: Всичко и всички вече трябва да работят ! Включително и летищата , за което разбира се , трябват пътници !
49
2
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Абе то Човек да си , не е за всики ама се чудя що за античовеци са ти сложили минусите
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21:И ти - перфектния клюкар , трябваше да го споделиш ... Жалък ...
47
1
 
4
 
! Отговори
D. преди 3 години
Do 32.Prevodach sam i imam malak prinos za tova info ot Zapadna Evropa da dostiga do bg. I sam stignala dotuk s trud, a ne s vrazki. Prodaljavam da sam na mnenie, che sega tryabva da sme predpazlivi, dokato otmine pandemiata, vkluchitelno bez pazhodki po letishata.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28 : За омразата , която насаждаш между населението , заслужаваш публична екзекуция ! Злобен , некадърен *** !!!
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 40 : Да , длъжни са да спасяват ! ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА !!!
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те масово са селянии, какво те учудва. Лошото е че тея се мислят са много умни и много нали напреднали . Защото видяли малко Европа. На вън мълчат кято *** тука големи професори стават. Понеже службите не си вършат работата да налагат санкции
43
7
 
8
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Може ли поне на Коледа да бъдем човечни и добри?! Дори по време на война военните действия са ги спирали и враждуващите са се поздравявали. Но за лошотията ...почивен ден няма. ДОБРЕ дошли в къщи на всички за които родния дом е тук и които трепетно са очаквани в къщи на този семеен християнски празник.Весела и топла , уютна Коледа на всички !
42
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дразни ме,че като ги интервюират на летището тук обясняват каква измислица е вирусът,как мерките са смешни и не трябва да се спазват,как им нарушавали правата. И като се върнат във Великобритания ще са по-ниски от тревата и ще спазват всичко стриктно от страх да не ги глобят. Ама тук се правят на големите отворковци и си правят каквото искат. Не че ние които живеем тук спазваме мерките. Голяма част са със същото мислене. Но като си големия тарикат тук що не тарикатееш и там като си много отворен
41
7
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Айде , ходи да крещиш "оставка" и на летището ,бе...ха,ха,хаааааааааа...