Медици празнуват Коледа в болницата

Напълно нормален работен ден е, обясняват те
25 дек 2020 14:13, Петя Славова
8
Медици празнуват Коледа в болницата
Снимка: БГНЕС

Ако тази година посрещаме Рождество Христово у дома, само в тесен семеен кръг, то медицинските екипи в болниците са на работа.

Как лекарите в болница "Канев" в Русе празнуват разказва за БНР Ася Пенчева.

Още по темата

Единственото, по което може да се различи делничният ден от празника, са поздравите и благопожеланията между колеги, лекари, сестри и санитари. Един от дежурните лекари е д-р Павлина Николова, анестезиолог-реаниматор в интензивното отделение, където се лекуват най-тежките случаи на Covid-19 в болницата.

"Напълно нормален и обичаен работен ден…Тази Коледа е различна с пандемията край нас и с вируса, който е навсякъде. Надеждата ни са ваксините, които чакаме на 27-и (декември). Всяко нещо има край, надяваме се и пандемията също…Пожелавам си за Коледа това, което установих в изтичащата година, че е най-ценно и не се купува с пари – здраве".

Пандемията ни даде възможност да постоим повече време у дома и да подредим отново важните неща за всеки един от нас, казват още лекарите. И се надяват, че новата ни чувствителност няма да се изгуби със спомена за коварния вирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
тиша преди 3 години
80% от тях само за пари мислят и за нищо друго осанали са читави лекари много малко
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е само тази година.
4
2
 
1
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Горките акули ще останат гладни.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да прави сте може би авторът дето пише стститийте като спечели много пари ще си купи здраве ние сме добре благодарение на Господ искала им се на някои хора това че се забавляваш все ксщти не означава че има некав дерт все пак празник е весели хора сме.
2
3
 
1
 
! Отговори
Рождество преди 3 години
Рождество Христово и реклами на ваксини... Обзалагам се, че не са споменали надежда за ваксинация, а е измислено и вмъкнато от петя славова.
1
0
 
8
 
! Отговори
Благодари ви! преди 3 години
Весела Коледа! И нека всички бъдем здрави, усмихнати , обичащи и обичани!