Ваксинират медици в четири общински болници в София

В първия ден имунизираха 285 медици в Пловдив
Обновена: 27 дек 2020 21:12 | 27 дек 2020 21:11, Веселина Йорданова
21
Ваксинират медици в четири общински болници в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В четирите общински многопрофилни болници в София, в които има разкрити ковид-отделения, започна имунизацията на медиците, декларирали, че желаят това, съобщиха от Столичната община.

Общо 50 лекари, сестри, лаборанти и санитари от Пета МБАЛ ще получат първата си доза ваксина в дните до 29 декември, обясни директорът на общинското лечебно заведение д-р Борил Петров. Имунизации се провеждат и в Университетската Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Четвърта МБАЛ, съобщиха техните изпълнителни директори.

Медиците, за които не достигат ваксини от първата пратка, ще бъдат имунизирани щом пристигнат следващите доставки, са посочили от Министерството на здравеопазването.

От днес в цялата страна започнаха имунизациите на медиците от първа линия. Първият българин, който бе ваксиниран срещу COVID-19 у нас, бе здравният министър проф. Костадин Ангелов.

В първия ден от кампанията са ваксинирани 285 медици от Пловдив и областта, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб /ОКЩ/ Дани Каназирева.

Ваксинацията в областта е започна в 10 болници, като най-много са имунизирани в МБАЛ "Свети Мина" и УМБАЛ "Свети Георги", където сред първите поставили си ваксината са проф. Карен Джамбазов, проф. Мариана Муржджава, проф. Стефан Костянев и проф. Ангел Учиков, предаде БТА.

В трите разкрити кабинета в РЗИ са имунизирани 125 медици от спешна помощ, джипита и стоматолози. Утре в имунизационната кампания ще се включат още три болници - МБАЛ "Свети Иван Рилски" и общинските болници в Първомай и Раковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Аналогия преди 3 години
Какъв вид ваксина, от 6-те вида е внесена и бита на българите ? За коя социална група от 5-те ? И нали вече имаме естествен имунитет от дългото преубразуване и изменение на Ковида ? На коя фирма всички държави изплащат парите за закупените за народите им ваксини :)
17
2
 
3
 
! Отговори
Математика преди 3 години
Нещо математиката не ми излиза-докараха хиляда ваксини,ама досега във всеки по голям глад поне по 200 души са се ваксинирали вече-София,Пловдив,Варна,Бургас,Стара Загора,Смолян ит.н. и няма спиране....
16
1
 
0
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Защо да се ваксинирам ,след като нищо не ме лови.Вече 27 години откакто спрях да ходя по доктори съм си много Ок,и то последните няколко пъти си беше за срамни болести
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВАКСИНАТА=СМЪРТ
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дотук дали има и 20 човека ваксинирани,а толкова шум се вдигна,все едно,че всички са се ваксинирали.Очаквам после да дойде ред на стъкмистиката и да се окаже,че сме се ваксинирали до 2-3 дни целият балкански поуостров със 100-ината ваксини дето ги имаме дотук.Ще кажат,че са за многократна употреба или по принципите на хомеопатията са ги разредили 1/10*23!
13
2
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
В какъв измислен свят живееш. С отрицание на вирОза, страх от ваксини и т.н.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно е и близките на медиците на първа линия да се ваксинират.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Науката е безсилна пред простотията на псевдонауката! Невежеството е сила. Свободата е робство. Живеем по Оруел.Някой иска да спре Земята. Но не, за да слезе, а за да завърти Слънцето около нея...
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИСТИНАТА е че НИЩОЖЕН брой медици, полицай, учители искат да се ваксинират. Опитат ли се задължително да наложат ваксината, НЕ познавам човек който да иска да се ваксинира, ще стане война само да посмеят!
9
4
 
10
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Кои,кои са ваксинираните?!?Доброволно под строй!Останалите?!?
8
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпи АНТИВАКСЪРИ, разбирам че се доста разстроени днес и ви се плаче, но разберете, науката винаги побеждава пред простотията.
7
8
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Безумна история.. Жалко за похабените и изгубени животи в името на шепа алчни гадове, които единствената им цел е да печелят на всяка цена! Добрите лекари са пределно наясно със ситуацията и 5 пари не дават за цялата тая истерия. Те от както са завършили и започнали работа като лекари са наясно с рисковете, но тая преекспонирана и жалка история просто е връхът на сладоледа :)
6
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите - първи, че те най-много разнасяха заразата.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
285 от колко бяха? 70 000 ли бяха медицинския персонал. Окей, окей. Още малко и ще го докарате до една десета от процента :)))
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Насила ли? Горките...
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормални условия фирмите производители биха платили луди пари на хора, за да участват в третата фаза на изпитанията на ваксините. Сега им излиза безплатно. Медиите обработват и плашат хората всекидневно, внушава се че това е единствения изход и... ето че даже има списък на доброволци за опитни зайчета
2
6
 
17
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Мани мани... С тия празници е страшно братче Вчера за поредна вечер се ваксинирахме със дружината. Днес като видях в огледалото как съм се наваксинирал, направо се уплаших... А тепърва идват още празници.... Не ми се мисли.
1
4
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ефтаназията на българите отпада !