Ангелов охлади мераците за Нова година до 00:30 часа

Здравният министър изказа личното си мнение във Facebook
Обновена: 29 дек 2020 17:47 | 29 дек 2020 17:30, Петя Славова
42
Ангелов охлади мераците за Нова година до 00:30 часа
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването изпрати официалното си становище до Министерството на туризма, във връзка с писмото, което по-рано прати ъти министър на туризма г-жа Марияна Николова.

Още по темата

В него Марияна Николова настоятелно моли ресторантите в хотелите да работят в новогодишната нощ, по изключение до 00:30 ч. на 01.01.2021 г.

"В конкретния случай аспектите, в които може да се разгледа тази молба, са два:

-Формален  и

Министерството на здравеопазването изпрати официалното си становище до Министерството на туризма, във връзка с писмото,...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Вторник, 29 декември 2020 г.

-Морален

 

Формалният - в сила е заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване. Не виждам основание тази заповед да бъде редактирана.

Моралният аспект е по-сложен.  Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно.

Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни.
С последните думи, споделям своето лично мнение.", обясни в социалните мрежи здравният министър.

По-рано Николова поиска ресторантите в хотелите да работят на Нова година до 00.30 часа. Предложението й бе прието с възторг от бранша.

"С радост научихме, че подобно е предложението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и напълно подкрепяме идеята й тази възможност да бъде обсъдена с правителството, здравните власти и Националния оперативен щаб", написаха в позиция от БХРА. Явно здравният министър Костадин Ангелов не харесва подобно предложение.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елементарно, каквото за всички, такова за всички! Искаш да посрещнеш Нова година в къщи- 00.00 часа, искаш в ресторант по дубайски цени- два часа напред, в 22,00... В природата нищо не се губи...
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво точно един ресторант в хотел е по-безопасен за разпространение на вируса от аналогичен ресторант не в хотел? Щом е разрешено на един ресторант в хотел да работи, защо е забранено на аналогичен такъв не в хотел?М?Докато не отговори СМИСЛЕНО на тези въпроси, ботоксовата лейди нЕма нужда да се оплита във формални, морални и бля-бля доводи и причини.
30
0
 
5
 
! Отговори
Гостилничаря преди 3 години
У слепите се изостря слуха, у глухите зрението, а у тъпите - желанието да са компетентни в това, което не рзбират.......
29
9
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
О Свети Галюмацио Ангелов....Господи Боже мой,нека пред теб-в океан във ваксини да плуваш против Ковид 19 ,да спасиш цял народ! Господи помилуй! О Свети Галюмацию Ангелов-гъзза за прикъдяване пред иконата на Св.Николай Чудотворец и да си го измиеш!
28
8
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Скоро ,освен рекламата на някаква съмнителна субстанция,която ще ни спасява живота и реклама на транс-***,който ще ни втълпява предното,може да има и реклама на самоизяждане!
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега се сетихте да се възмутите, хахаха. Коцко Резбовръта ви менажира с пълна неадекватност, застанахте на челните места по смъртност, пък сега се сетихте. Боже, боже. Още може, още търпете Коцко. И да си носите чували, иначе ще му развалите сметките, хахаха.
26
7
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Постепенно ,леко по-леко ни вкарват транс-джендърската порода.Неусетно почти.Не забелязвате ли?
25
4
 
6
 
! Отговори
за много от тук преди 3 години
Липсва казармата! Не че съм за нея, но понякога не тряба да мислиш/не че някои могат/ а да изпълняваш. След това мислиш дали е правилно ми не.
24
7
 
10
 
! Отговори
95180 преди 3 години
ТОЙ знае, че вирусът е по-заразен около полунощ. Да беше помолил ББорисов да премести идването на Новата година с няколко часа по-рано и нямаше да получава писма, а само поздравитени картички от другите министри.
23
15
 
13
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
Здравния министър има ли някакви здравни аргументи? До какво число трябва да паднат новите случаи за да има разхлабване на мерките? До 0? Или до отрицателно число?
22
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете хората да празнуват поне Нова Година !!!! За какви се взеха тия не мога да проумея !!!
21
8
 
9
 
! Отговори
ДГД преди 3 години
И вие които защитавате мерките и вие които сте против ще ревете с крокодилски сълзи скоро, много скоро. Новият ционистки ред настъпва, скоро прозорецът на евреина Овертон ще се затвори. Жалко, че хабите време и нерви да се плюете едни други.
20
4
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Тия докога ще ни разиграват плоско театро? Крещяща некадърност! Вече плачат за бой с тояги!
19
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнозинството от сънародниците ни си прекарват по принцип новогодишните празници вкъщи. Но същото това мнозинство не смята за неестествено други да прекарват същия празник на други места - по курорти и ресторанти. Тези други хора се представят от Ангелов като малцинство и се противопоставят на хората със "здрав разум". Типична робовладелска лекарска тирания - разделяй и владей.
18
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя комплексар ако си мисли, че е авторитет. Никой не ти вярва. Викат на президента фигурант, ама по-големи фигуранти от смешните ни министри няма
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чии интереси преследва тази голяма бяла птица Николова? Ако е на бранша - да е за целия бранш. Оставка на мршата!
16
2
 
22
 
! Отговори
чалгари тарикати преди 3 години
Брейййй тарикати, само ресторантите в хотелите значи, на дебелогьзите мутри. А другите ресторанти Д Г Д ? Така ли? Това, ако не е дискриминация , здраве му кажи.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5, А.Н.""Незабавна оставка за министър, който още не е разбрал, че по Конституция хората имат равни права и равни задължения! Щом има заповед, то тя важи еднакво за всички!"""Точно това мнение изказва и министърът за предложението на тур. министърка за работа на ресторантите в хотелите до 00:30 на Нова година.
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивай да гушкаш родата,нали вече си "ваксиниран"
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов охлади мераците.хахахахаха.