Болницата в Смолян получи десет ваксини

Ще се възползват легари на първа линия
29 дек 2020 19:23, Петя Славова
27
Болницата в Смолян получи десет ваксини
Снимка: БГНЕС

Областната болница в Смолян получи десет ваксини срещу COVID-19, съобщиха от лечебното заведение. С тях ще се ваксинират лекари на първа линия, които не са боледували от коронавирус.

Около една трета от персонала на МБАЛ-Смолян са проявили желание да си поставят ваксини, предава "Дарик". Първата пратка от ваксините в болницата ще се инжектират на началници на отделения, медицински сестри и санитари.

Още по темата

В МБАЛ-Смолян има подготвен кабинет, където се провежда ваксинирането, уточняват от здравното заведение. В последните дни на декември в областната болница се лекуват 40 пациенти с коронавирус, като четирима са настанени в интензивния сектор.

"Максималният брой легла за ковид пациенти е 154, което е половината от капацитета на МБАЛ-Смолян. 2020 година беше тежка за болницата", посочва изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев.

Според него, доставката на ваксините дава надежда, че следващата година ще е по-добра и ще се пребори епидемията. Общо 25 дози ваксина срещу коронавирус бяха получени през празничните дни в РЗИ.

В имунизационния кабинет на инспекцията първи бяха ваксинирани медици от Центъра за спешна медицинска помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
11
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
Имам две питания:1. На колко души ще се разпределят тези ваксини и кои ще са те? Не ви ли се струва смешно и срамно да публикувате информация за цели десет ваксини за един областен град?!...2. Авторката Петя Славова как е с правописа? Моето скромно мнение е, че се пише леКари, а не леГари. Не се заяждам, но това е типично за нейните статии, а и за много от авторите ви - тракане по клавишите без никакъв контрол...
5
2
 
11
 
! Отговори
Гошку преди 3 години
Имаше ли червени килими, бенгалски огън и конфети? :)))
4
2
 
16
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Тия се родиха, край на Ковида! БлагУдарим ти Боеко, ти спаси помаците!
3
2
 
12
 
! Отговори
РейналдоРейналдини преди 3 години
Срам за управляващите, в други държави ваксинират по 150 000 на ден. В света ще забравят за Ковида, в България до 2030 г. ще умират хората по стълбите на болниците...ОСТАВКА!
2
0
 
5
 
! Отговори
Джордано преди 3 години
Коледа е...
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Повече не са необходими.