Ректорът на МУ-Плевен убеден: Ваксините са безопасни

Проф. Томов се имунизира
54
Ректорът на МУ-Плевен убеден: Ваксините са безопасни
Снимка: БГНЕС

Ваксинацията е оръжието, с което ще се справим с коронакризата, заяви проф.д-р Славчо Томов, ректор на Медицински университет - Плевен. Той си постави пръв ваксина в Университетската болница "Света Марина" в Плевен, предаде БТА.

"Аз съм категорично за приложение на ваксината и подкрепям програмата и кампанията. Единственият начин да спрем ефективно разпространението на вируса са ваксините. Те са безопасни и аз като лекар със се запознал с предимствата, недостатъците и всички възможни реакции към ваксината. Тя е преминала всички тествания, които са нужни и задължителни, затова нямам колебания върху сигурността и ефикасността на тази ваксина", бе категоричен проф. Томов.

Според него най-големият проблем на противниците на ваксините е, че им липсва достатъчно информация. "Ваксинирането на определени хора - медиците, които спечелиха доверието на обществото, е правилно решение. Хора против ваксините винаги е имало и ще има, а за конспиративни теории не искам да говоря, защото те са у хора с такива мисли в главите", допълни ректорът.

Той отбеляза, че очаква кампанията да продължи и през пролетта, като се включат публични личности с обществено влияние, за да бъде популяризирана. "Ще дойдат още ваксини и хората ще имат право на избор. Всички ваксини, които са одобрени, са преминали през всички етапи на тестване", каза още известният български онкохирург.

Болница "Света Марина" е получила 25 дози ваксина. Първите записани за имунизиране са 90, което е близо половината от персонала. Очакват в средата на февруари да пристигнат още дози от ваксината. Болницата има ковид-отделение с 25 легла. Добрата новина е, че болните намаляват и натискът към отделението също, коментира проф. Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко е да гледаш такива безпардонни лъжи в България. Дори производителите на ваксини са по-честни от нашите фанатизирани "медици", които не спират да бълват пропаганда с цел да се облажат от комисионните. То вече има починали здрави хора до няколко дена след инжекцията, но продължаваме да тръбим, че ваксините са безопасни.
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкото шефче, наложило му се е да даде пример, дано всичко му бъде наред
43
0
 
15
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Много ми е интересно след 2-3 години, когато пипне рак, как ще коментира сегашните си думи.
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка, жено ненаситна, дори и с ваксина пак ще искат да носим глупавите маски.
41
11
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе ясно е,че Антиваксърчетата пак ше са от "Женскатастрана:):):):)Хем искат да ходят без маски,хем без ваксини,само да правят на пук на правителството:):):):)Както преди месеци хванах бас,че измислените протести на Фигуранта геройски ше угаснат Зимата,така сега хващам бас,че до година всички ше се ваксинирате и то безплатно:):):):):)
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видение ли е получил даскала?!
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зомбирането в полза на ваксините вече придобива форма, като на някакъв религиозен фанатизъм.. Те вчера и поп бяха мобилизира ли, сега чакаме ходжа, равин и т. н.
38
9
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до37 Изкарах Ковида преди месец,но ше се ваксинирам задължително,както се ваксинирам всяка Есен срещу Грип:):):):)
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Япония е поръчала 120 мил. дози до този момент и планува до средата на 2021 да ваксинира 2/3 от населението си.В Израел вече са ваксинирани 380 хил.души,в Англия,Франция,САЩ и всички развити държави тече ваксиниране.В България,обаче,всеки медицински експерт,който изкаже мнение за безопасността на ваксината-в случая професор ректор на медицински уневерситет е хулен,обиждан,обвиняван в слугинаж и лъжи и оборван от "капацитетите".Да се чуди човек такава непрокопсала държава ,а с толкова много умове
36
8
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Лятото кога замирише на Море,Гърците ше ви убедят,че ваксините са безопасни и ше се ваксинирате:):):)
35
2
 
7
 
! Отговори
Ааа преди 3 години
Хайде бе хора.Моля ви се бе хора.Ваксинирайте се бе.Много ви се моля бе.
34
0
 
4
 
! Отговори
Realist преди 3 години
Браааво ! ... на ректора на МУУУУУ....
33
0
 
11
 
! Отговори
Гомньо преди 3 години
Прилича на ***, говори като калинка, пък той бил професор.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,как безопасни ? Някакъв си професор по медицина къде е тръгнал да се изказва.Ние вярваме на строители,заварчици,it специалисти,шофьори !И най-често на Ю Туб !Рептилите ни чипосват ,за да въведат нов световен ред с еврейски закони !
31
1
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Хахаот къде да я взема? От Кауфланд ? :D
30
0
 
8
 
! Отговори
щур бан фюр преди 3 години
На профито бих му казал,малко ум да имаш но да ти идва на време.Тоз се е прекарал,или послъгва че си я турнал
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слугите на хунтата.Нов сериал по БНТ1.
28
1
 
0
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 27отказвам да обясня пак, че тази новина е фалшива разбрана по този начин. Няма нищо подобно ...
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"как го видя е мистерия. :D Самият факт, че мислиш, че можеш да ме съдиш е доста забавен :D"Не толкова забавен, колкото факта, че съдиш за безопасността на ваксината докато си тракаш по клавиатурката. Самите производители ваксината отказват да носят отговорност за причинените увреждания обаче за селския капацитет Бау е достатъчно да получи устна гаранция от хора, които изобщо не са участвали в разработването. Даже директора на Файзер не ще да се ваксинира, но ти явно си по-умен от него.
26
0
 
5
 
! Отговори
фелшера преди 3 години
бауто е пенц.полицай.че нормал.полицай имали,че той затуй е Бау