Сред първите ваксинирани във Велико Търново - 77-годишен инфекционист

Д-р Тодор Михнев смята имунизацията за необходима
29 дек 2020 20:52, Петя Славова
10

Ваксиниране срещу коронавирус и в последния шести район в страната. Първите имунизирани бяха възрастни лекари във Велико Търново и Горна Оряховица, предаде Bulgaria ON AIR.

77-годишният д-р Тодор Михнев е най- възрастният от четиримата инфекционисти във великотърновска област. От 45 години работи в общинската болница в Горна Оряховица и това не е първата зараза, с която се сблъска.

"Минали са много епидемии, най-вече от вирусен хепатит, дезинтерия, това са чревни инфекции, също с много тежки последствия. Но за щастие, за много от тях има ваксини, както морбили, паротит, дифтерия", коментира д-р Михнев.

По думите му ваксината срещу Ковид-19 е необходима, защото това заболяване е неясно, с тежки последствия, поразява белия дроб и затова най-разумно е човек да се имунизира.

Макар и в рискова възраст вече 9 месеца д-р Михнев не спира да лекува и пациенти с коронавирус.

"Прекарах нещо подобно, но нямам антитела. Пазим се много, с лични предпазни средства, но в такава обстановка, където има масово заболяване, не е достатъчно. Имаше за съжаление и смъртни случаи, на които не можа да се помогне, с тежки поражения са, с бавно възстановяване и с трайни увреждания, с фиброза на белия дроб", сподели още лекарят.

Категоричен е, че ваксината ще го предпази от повторно заразяване. Неговият колега - 74-годишният хирург д-р Елиас Хаддад, също е сред първите, които се имунизираха.

"Защото ние всеки ден оперираме, можем да имаме също инфектирани хора и трябва да бъдем ваксинирани", коментира д-р Хаддад.

Възрастните лекари са убедени, че ваксината е най-разумното решение срещу коварната болест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
човекът лекувамини през болните хвърли им по 4 антибиотикаи чака да им свърпи дните на пътеката на лечениелесна работа
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Димитър Върбанов ли е репортера ?
6
2
 
10
 
! Отговори
На 74 преди 3 години
На 74 години хирург оперира. Моите уважения към доктора, вероятно е отличен специалист, но на 74 не мога да се съглася, че е в идеална физическа форма да ни реже прецизно със скалпела.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауАко има желание да работи може и на 100 отново да си работи.То имаме и много пенсионирани учители даващи частни уроци понеже искат да са учители.
4
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксърите са най-голямото зло в момента. Чели, недочели, разбрали, неразбрали, обаче убедени, че ваксините даже са вредни. Пият захарни зрънца, но като загазят, палят с 200 към лекарите.
3
1
 
4
 
! Отговори
салто мор преди 3 години
турил си е печата,77 год
2
1
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
до къде сме я докарали да имаме 77 годишни лекари :(
1
0
 
8
 
! Отговори
Добронамерен преди 3 години
Късмет му желая.