Балчик се подготвя за идващия туристически сезон

Видеофилми разкриват забележителностите в региона
30 дек 2020 17:52, Анисия Иванова
4
Балчик се подготвя за идващия туристически сезон
Снимка: БГНЕС

Балчик вече се подготвя за туристическия сезон през 2021 г. Общината е подготвила шест нови видеофилма за природните и културните забележителности в региона.

Видеоклипът за природата е запечатал във въздушни и подводни снимки морското крайбрежие, лавандуловите полета край Балчик, резерватът "Балтата" с най-северната лонгозна гора в Европа, богатството на животинските видове в местното ловно стопанство, съобщиха от общината.

Друг видеомаршрут е посветен на "Двореца" - бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария, и Ботаническата градина с уникалната колекция от кактуси и сукуленти. Кратките филмчета припомнят и за културните форуми в Балчик, за които общината се надява догодина да имат нови издания - международния хоров фестивал "Черноморски звуци", Дните на класиката, фолклорния фестивал "Море от ритми", студентския "Виа Понтика" и други.

Храмът на Кибела, Голямата мелница, обявена за паметник на културата, късноантичната и ранносредновековна крепост в Балчик, текето "Ак Язълъ Баба-Свети Атанас" край село Оброчище също "оживяват" в кадрите. Видеофилмите популяризират и голфигрищата край Балчик, ледената пързалка в Кранево, тенис кортовете в курорта "Албена" и други спортни обекти.

Шестте филмчета, първите три от които вече могат да се видят, ще популяризират Балчик в онлайн пространството в очакване на новия летен сезон.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако никой не си слага ваксина. Ще има да се мъкне тоя филм година още. Не виждам, как ще отворят летища и хотели , ако вируса не е унищожен до Април.
3
2
 
3
 
! Отговори
Hahaha преди 1 месец
Idvashtiqt turisticheski sezon? Poludqha zavaliite hahahahahahahahahaha
2
2
 
11
 
! Отговори
Ал бенка преди 1 месец
Няма ли филмче с новото беенве на кметя за сто хилки, купено с общински мангизи? Добре се подготвяте, ама туристи няма да има и следващото лято.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Балчик има много просещи от туристите ромове. Между града и двореца го застроиха с непродаваеми апартаменти а няма плажове . При силно вълнение водата може да влезе в апартаментите. Доста зле управляван град както и всичко друго попаднало в ръцете на герб.