От над 70 през ноември: 15 души с COVID-19 в болница в Монтана

В областта регистрират значително намаление на случаите
30 дек 2020 15:00, Красимир Ангелов
3
От над 70 през ноември: 15 души с COVID-19 в болница в Монтана
Снимка: БГНЕС

Само 15 души с COVID-19 се лекуват в момента в държавната болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, докато в средата на ноември броят им надминаваше 70, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Монтана.

Активните случаи на инфекцията в региона в момента са 419, докато преди месец и половина са били двойно повече.

За последното денонощие в областта с COVID-19 са диагностицирани 12 души, като един е в болница, а останалите са на домашно лечение. Починали са двама души, за които е било доказано, че имат новия коронавирус.

От началото на пандемията в област Монтана са установени 2997 случая, като 2384 са излекувани, а 194 са починали.

В Монтана, Лом и Берковица вчера са ваксинирани около 100 лекари и медицински персонал. Желание да се ваксинират са изявили 176 от 449 лекари в региона, уточниха от здравната инспекция в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
оххх преди 3 години
Никой не ходи в болница по Коледа и Нова Година. Да изчакат да минат празниците и ще видим истинската картинка! Аз и целия ми род са медици и всички знаят, че след Нова Година по болниците е ЛУДНИЦА! Не се радвайте предварително!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изнесеното в заглавието е безинтересно. Важният въпрос е колко от тези над 70 души са излекувани и колко са умряли? Каква е ефективността на работата на лекуващите?
1
0
 
3
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Под мъдрото ръководство на Политбюро на ГЕРБ и лично на Генералния секретар на Партията , другарят Борисов,кризата е победена !