Спасители ще транспортират починалия турист днес

Снощи приключи спасяването на тримата ранени
9
Спасители ще транспортират починалия турист днес
Снимка: БГНЕС

Снощи приключи акцията по спасяване на трима туристи в Стара планина, в района на връх Ботев, съобщиха от Планинската спасителна служба в Троян. Пострадалите са откарани в ловешката болница, без опасност за живота, с множество наранявания, поясниха от Центъра за спешна медицинска помощ.

Двама от тях са в по-тежко състояние.

Предвидено е тялото на загиналия през вчерашния ден в района на връх Жълтец да бъде транспортирано днес, ако метеорологичните условия позволяват и планинските спасители успеят да достигнат до него. Очаква се влошаване на времето и операцията по-всяка вероятност ще бъде тежка.

Още по темата
Вчера на обед двама туристи, движещи се от заслон "Ботев" към хижа "Добрила", претърпяват инцидент. Единият се подхлъзва в района на вр. Жълтец и пада по склона в южна посока около 300 м. Малко по-късно е установена смъртта му.

Планинските спасители вчера са оказали помощ на няколко туристи, освен пострадалите. Те посочват, че причина за всички инциденти е подценяване на условията в снежната обстановка, както и липсата на подходящо оборудване. Пострадалите са били без котки или са използвали неподходящи за условията в момента туристически котки.

ПСС препоръчва на всички да бъдат особено внимателни при движение по заснежените пътеки, да тръгват рано и правилно да преценяват метеорологичната обстановка и собствените си сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
11
 
! Отговори
Кирил Методиев преди 3 години
"по-всяка вероятност"??? Неграмотна работа, срамота! Отделно стилистично и смислово статията е пълен алабализъм... БраО на автора, следващият път моля прочетете това, което сте "писал", може и да си откриете сам оксимороните и грешките.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спасителните хел. са оранжеви, а тиквата трябва да е унисат. Затова нямаме
3
2
 
65
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Единствената страна в света която няма спасителен хеликоптер , а има за депутатите поне сто коли за по 100 хил. лв. ,за да си возят дебелите дирници !
2
5
 
27
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Новината е уникално написана :))) От трима туристи, единия загинал, а двама са в по-тежко състояние...хахахахах. А кой е в по-добро не се знае. Уникална бг журналистика :)))
1
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Амин!А кой ще плати масрафа?