Кметът на Калофер отсече: Няма кой да спре хорото!

То ще бъде в съвсем друг вид, коментира Румен Стоянов
219

Традиционното хоро в Калофер на Богоявление ще се състои и няма кой да спре гражданите да изпълнят ритуала. Това заяви кметът на града Румен Стоянов в ефира на "България сутрин".

"Едва ли някой е в състояние да спре тази хубава традиция. Хоро ще има, то ще бъде в съвсем друг вид. Ще се извърши ритуалът. Ние трябва да го спазим", категоричен бе той.

Още по темата
Градоначалникът призова хората, които идват от други места, да бъдат по-смирени и да спазват противоепидемичните мерки. И увери, че калоферци ще направят каквото трябва.

"Никога не бих си позволил хората, когато са се хванали на хорото, някой да отиде да им се меси. Все пак това се прави за здраве. Особено в реката едва ли ще може този вирус да се разпространява", коментира Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че калоферци обичат традициите, но все пак спазват и законите. Гражданите са призовани да се разделят на 2 места, така че да няма струпване на хора.

"Ние сме длъжни да го съхраним при каквито и да е условия. Този празник е изживял тежки проблеми и моменти. Сега пак е един такъв, но смятам, че ще се справим съвместно с църквата и органите на реда", обясни кметът.

Стоянов уточни, че ще има полицейско присъствие, но то няма да бъде по-засилено от обикновено. Според него дори да има издадена забрана за провеждането на мероприятието, калоферци няма да я спазят.

Много резервации в хотелите в града вече са отменени, така че в Калофер не очакват много гости празника, отбеляза той.

"Готов съм дори да ме глобят. Аз не съм човекът, който може да ги спре, но съм човекът, който да им помага. Този празник е общественозначим за цяла България", изтъкна градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотна традиция за която се знае и говори от 10 години.Напити калоферци си мият мъ""""те и посраните гъ""ве в Тунджа, купона е НЕВЕРОЯТЕН.
147
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седнали да реват щото не им дават да пият от сутринта. Като се натръшкат с Ковид после държавата ще им е виновна.
146
7
 
14
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Национален проблем стана заради 30 пияни немити ауспуси, дето се врат в реката за изтрезняване.
145
3
 
12
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Плиткоумните пияни войводи у реката. Героизъм, родова памет и още нещо.
144
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаааа, пиянски бабаитлък от дебела селска тиква трудно се избива.
143
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 176 и 175 "Тоя е за затвор" - Някой от организаторите на опен еър партитата и концертите в Германия да е в затвора? Виенската филхармония да ги вкараха в затвора, дето на нова година се събраха цял оркестър без маски?Айде стига простотии. Има как да се спази традицията и мерките едновременно, особено ако са без зяпачи.Но на *** с комплексите дето от няма едно поколение е в някой град, им дай да се правят на велики и да забравят откъде са тръгнали и кой го храни.
142
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е за затвор!!!!!!! Заради кефа на 100-тина пияници се прави на мъж.
141
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен пример за байганьовщина. Ако това беше в Германия, тоя щеше вече да лежи по баровете в панделата. Държавата казва не може, оня си прави какво си иска.
140
7
 
21
 
! Отговори
Х преди 3 години
Голям проблем, че някакви хора щели да се хващат на хоро в река. Същата истерия като тази за отворените църквите на Великден, когато щял да се случи страшен апокалипсис. Нищо подобно нямаше. И стига с това начукване на канчета, че това не било никаква традиция. Хелоуин в България пък е "голяма" традиция, ама ето - хора си празнуват. А че било опасно - всеки ден виждам тумби тийнейджъри, които се надвикват и надплюват от десет см. разстояние, но видиш ли, много опасно било Калоферското хоро.
139
11
 
15
 
! Отговори
стефчо преди 3 години
На кой му пука за селските пиянки,ако щат да спят в реката!
138
9
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахахааааа, вековната традиция ?!? Те по турско време с найлон са запречвали реката щото е една педя дълбока иначе :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Тея пиянки вярват ли си като лъжат? :))))))))))))))))))))))))))))))))))
137
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя градоначалник от реката директно в затвора да го водят!!!
136
8
 
20
 
! Отговори
моч преди 3 години
Простете моля , за коя традиция сте ревнали така гласовито ?За тази , която преекспонирахте , мултиплицирахте , опошлихте и принизихте до нивото на кич и долнопробна чалга ли ? За тази , чиито дълбоки духовни и религиозни корени посякохте , а културното наследство се опитвате да осребрите за да го изядете и изпиете ли?НЕ ! Ревете за новата традиция - да си направите селфи и да Ви покажат по ТВ как юнашки ядете , пиете ,пеете и накрая се наси**те афиширайки брутални свободия и безпардонност....
135
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да е голям проблем ако хорото се състои!Това е Богоявление!Но ще е добре да не се хващат за ръце директно ,а както по време на мерките с колан или друго подходящо и да има повече дистанция!Е успех!
134
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като им гледам личицата на тея "граждани" в реката - Боже, какви прости ,елементарни, пияндурски ,мазни,неопрятни ,космати ,дивашки - нямам думи !
133
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е прокуратурата да се самосезира по отношение приказките на кмета Стоянов!
132
24
 
19
 
! Отговори
мачкайте юнаци преди 3 години
Браво момци ! Смело, напук на менте вируса ! Тези конформистите лалат, ама вкъщи освен себе си нищо друго не барат, ако им кажат да ходят с шлемове по улиците и това ще правят.
131
15
 
24
 
! Отговори
софианец преди 3 години
Мене ме е срам от тия пияници и загубеняци!Не знам , как им се връзвате на простотиите....
130
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както в Германия полицията блокира всички пътища към ски пистите, защото имаше масови нарушения, така и у нас жандармерията може да предотврати това безумно "забавление"! Но Германия си е Германия, не е анархия както тук...
129
12
 
21
 
! Отговори
АЙДЕ , БЕ .... преди 3 години
Какво "христианство" какви глупости и измишльотини от времето на "Балкантурист"?Пълни алкохолни изцепки и селска патриотарщина е това сборище!УРАДЖИЙСКА РАБОТА НА ПИЯНКИ И СЕЛСКИ ПРОФАНИ!НИЩО ПОВЕЧЕ!