Всяка седмица по една къща на тезгяха заради неплатени дългове

Има готови за нанасяне имоти и такива, които са пред разруха
5 яну 2021 18:35, Петя Славова
55
Всяка седмица по една къща на тезгяха заради неплатени дългове
Снимка: БГНЕС

По извънградска къща на седмица отива на търг, заради неплатени дългове от стобствениците й, съобщава "Монитор". За 8 седмици в периода от края на октомври до Коледа в Регистъра за публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители са обявени общо 8 предложения.

Според офертите потребителите могат да наддават на търга, освен готови за нанасяне имоти и за такива, които са пред разруха, за да си построят нови на тяхно място.

Още по темата

Така например 277 кв. м вила в добро състояние в село Рогачево, Добричко е с начална цена над 700 000 лв. В село Ефрейтор Бакалово, в същия край на България, пък ще търгът започва от 17 500 лв. за вила с над четири пъти по-голяма квадратура. Именно в тази част на страната се намират половината от предлаганите обекти.

Следват я област Русе - с две оферти, Софийска област и Сливен – с по една.

През месеците на пандемия обаче не само специализираните платформи за продажба на имоти изкараха на тезгяха повече къщи за гости и хотели. Такива можем да открием и в най-добре познатите имотни и други сайтове за обяви. Освен за селски туризъм те са идеални и за морска, СПА или ски ваканция.

Двуетажна къща за гости във Велинград - СПА столицата на страната се предлага от собствениците й за 160 000 евро. Мястото разполага с 50-местен ресторант, бар и професионална кухня. Друга оферта пък ни изпраща на Северното Черноморие в Каварна, където вила на два етажа се търгува за 250 000 евро. Тя побира 18 души като на първия има голяма веранда с панорамна гледка към морето.

Най-скъпа се оказва покупката на имот в планината. Гледката към снежните склонове се изчислява на 600 000 евро. Вероятно подтикнати от липсата на туристи заради пандемията, собствениците предлагат 816 кв. м напълно обзаведен имот, който от 2006 г. функционира като малък семеен хотел с капацитет от 26 души. Част от продавачите на къщи за гости, публикували обяви в сайта, решават да се разделят със своите обекти именно по време на коледните празници.

Въпреки че хотелите и къщите за гости у нас не бяха принудително затворени от здравните власти по време на извънредното положение и епидемичната обстановка в страната, те не се радват на голям интерес през последните месеци. Това се дължи на първоначалното ограничаване на пътуванията и последвалото го затваряне на ресторантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ги има тия пари?
43
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До Анонимен 49:Кой бе, nyткo заспала, иска да затрие невзрачна България и защо? Че в нея живеят предимно безвредни *** като тебе, на кой пречи?
42
0
 
9
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
Всички сме чували за тлъстите комисионни на банкови служители, за да уредят ипотечния кредит при неубедителна финансова устойчивост на клиента, нали? Е, това е резултата.
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, зора да затрият България е голям. Мераци много. Обаче едно е да искаш, друго е да можеш, а десето е да го направиш.
40
2
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
още половин година и ще пазарувам на безценица супер имоти! чакам ви!
39
1
 
15
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Пак гласувайте за ГЕРБ. Или пък идете за гъби! Дори не се усетихте как с измамата ,,магистрали", ,,пречиствателни станции", с мантрите ,,...ама той прави много" и ,,...сега за 2 часа сме на морето" толкова елегантно ви го втъкна, че и ризата от гърба ще ви свалят. Защото онуй от Банкя ви хариза най-високите данъци, най-гнусните монополи (бързи кредити, банки, застрахователи, сметосъбирачи и др.) , които ви обират и нямате друг ход, освен да задлъжнявате. Целта е да ви вземат всичко....
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До края на годината всеки втори имот закупен с ипотека ще е на тезгяха!
37
1
 
9
 
! Отговори
Мак Джа преди 3 години
Добрите имоти си имат качество, местоположение и добра цена. Но не са за всеки. За тях трябват много пари ако се продават изобщо.
36
4
 
19
 
! Отговори
Лиско преди 3 години
Най-големия парадокс, е че качеството тук е страшно ниско на всичко - инфраструктура, електро, ВИК, храни, магазини и какво ли не още, но се продава на цени, каквито ще купят адски много в адекватните държави. Държат ни затворници с проклетото гражданство тука.
35
1
 
17
 
! Отговори
Спанджбов преди 3 години
Този, коййто е писал това, явно е преписал отнякъде или е чул нещо. Принципно на публична продан се изнасят по стотици имоти всеки месец. Не всички се закупуват. Но това е така, защото от преди кризата 2008г. банките даваха свирепо ипотеки и някои умници видяха въъзможност в това - теглят от няколко банки, дават едно и също обезпечение, после прехвърлят всичко на децата, харчат парите по живо и по здраво и след 5 години стават вечни длъжници, които работят уж на минималната
34
2
 
13
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ИМОТНАТА МАФИЯ ЩЕ ГИ ОТКРАДНЕ БЕЗ ПАРИ !!!!!!!!!!!!!!!!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка такава и подбна къща има спецялно място където се отглеждат натурални тикви които в уречен и традиционенден и ритуал се съсичат, и хвърлят за кремиране в огъня на лчбовта - запалени сухи люти пиперки
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са някакви глупости. Някой явно здраво е препирал мангизи (не и без помощта на човек от банката), а сега банката се опитва да прибере каквото може.А иначе по къща на седмица прави 52 къщи годишно - хич не е толкова много.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко от тези къщи са строени с европари?
30
1
 
18
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Хм?-ТОВА МУ Е РЕАЛНАТА ЦЕНА 17 501ЛВ-ДРУГОТО Е БАЛОНА.-ВИЖ ДАНЪЧНАТА ОЦЕНКА МУ Е 500ЛВ-АМА СЕ ПРОДАВА ЗА 1500.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партиините другарЕ и приближените им които си построиха "къщи за гости"с европейски средства и те ли са на тезгяха.Да си напазарувам една такава къщичка/за толкова колкото е платил/ от лидера на ДПС то,че той бая се нагуши.
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готови за нанасяне - демек няма ток, вода и най-близкия магазин е на 30 км.
27
0
 
36
 
! Отговори
Смешници преди 3 години
*** с тоалетна на двора за 100000 евро. Това само в бай-ганьово го има.
26
6
 
15
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Хм?-НА ТАКИВА ТЪРГОВЕ КОПУВАМ С 1-ИН ЛЕВ ОТГОРЕ.-И ТЕ ТАКА.17 500-17 501 ЛВ.-А НАЙ ДОБРАТА ЗДЕЛКА Е ДЛЪЖНИК С НЕИПОТЕКИРАН ИМОТ И ДА ГО ПРОДАДЕ ПРЕДИ ЗАПОРА.-НЕМОГАТ ДА ТЕ СПРЪТ ДА ГО КУПИШ.-ТЕЗИ БАНКИ ЩЕ ВИ УНИЩОЖАТ-НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ СЕ МОЛЯТ ДА НЕ ПЛАТИШ 2-3 ВНОСКИ ОТ 100К КРЕДИТ-А СИ ГО ИСПЛАТИЛ НА 90% ПРЕДИ ПРИКЛЮЧВАНЕТО НА КРЕДИТА.-И БАААААМ-ПИСМОТО С ИСК ОТ БАНКАТА.-ТРЕБЕ МНОГО ДА СЕ МИСЛИ.
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, и?За цяла година - едва 50 къщи!Това нищо не е, една махала от средно голямо село.