Кметът на Калофер отнесе 1000 лв. глоба за леденото хоро

В Пловдив били спазени всички мерки при хвърлянето на кръста
Обновена: 6 яну 2021 16:22 | 6 яну 2021 16:20, Нели Христова
234
Кметът на Калофер отнесе 1000 лв. глоба за леденото хоро
Снимка: БГНЕС

Акт на кмета на Калофер Румен Стоянов в размер на 1000 лева ще бъде съставен за неспазване на противоепидемичните мерки по време на ритуала.

Още по темата

Това съобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева, която е шеф на щаба.

"Кметовете са тези, които следят за спазване на заповедта на здравния министър и създават съответната организация. За съжаление по време на ритуала тази сутрин видяхме липса на дистанция и неносене на маски", каза Каназирева пред "24 часа". Тя посочи, че всеки кмет знае какви публични мероприятия ще се провеждат на територията му. Те трябва да са организирани така, че да няма масово струпване", посочи още тя.

По думите й ще бъде извършена проверка и ако се докаже, че администрацията на Стоянов е организирала т.г. мъжкото хоро, то тогава на самата нея ще бъде написан акт за 2000 лева. "Кметът обаче отрича екипът му да е организирал събитието", посочи тя.

И допълни, че за разлика от Калофер в Пловдив са били спазени всички мерки по хвърлянето на кръста в река Марица. "Направени бяха 68 бързи антигенни тестове на участниците в ритуала. Всички бяха отрицателни и едва тогава бяха допуснати да се хвърлят в реката. Това не го видяхме в града на Ботев. Там нямаше дистанция, нямаше мерки", обясни Каназирева. По думите й община Пловдив създала добра организация - раздавали се маски на тези, които нямали.

Според областния управител в момента тече проверка на РЗИ-Пловдив и полицията относно нарушения на участващите в ритуала в Калофер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който се къпе в ледена вода болест не го лови , а това не е изгодно на фармацевтичната мафия
143
11
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Са от тези пияндета къде се кълчотеха в реката някой,ако хване пневмония по БТВ ше писнат,че правителството не се справя с мерките:):):):)Бойко им гледа сеира и си го мести от единия крачол в другия:):):)Искате хоро,на ви хоро:):):)Другия път Голо хоро на Бузлуджа ако щете:):):)
142
15
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
И в София,Варна,Пловдив,Бургас и много други градове скачаха във водата за кръста:):):)И кво?:):):):)В Калофер пияните селяци играли хоро във реката:):):):)Фигуранта им каза браво:):):)Той Фигуранта им казваше браво,че не носят и маски:):):)
141
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 177Верно,даже султана не забранявал хорото в реката.Как ще забрани нещо което не е съществувало.
140
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитлер сега се върти в гробищатата!Да забранят вадене на кръста и хоро в реката ,нещо което и турския султан не си е позволявал!Смятайте какви са сегашните управляващи!И не забравяйте да гласувате пак за Властелина на суджуците !
139
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 172Нарушавали религиозните права!!!Абе ,*** ти въобще знаеш ли с коя ръка и как да се кръстиш?По каноните на Православието е забранено ,да се прескача огън ,да се танцува върху въглени.Светите Отци не са и предполагали ,че след време едно подбалканско племе ,ще му хрумне идеята,пияно да танци в студени води навръх Богоявление,иначе и това биха забранили.
138
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А въоръжено въстание с всички ловци и имащи право на оръжие да си го вземат, и дойдат на протест пред парламента ! Да видиме тогава как ще тръгнат ниско платените пионки ченгенца да мачкат 150 000 въоръжени граждани!
137
8
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
вЕЧЕ НЯКОЛКО СТОТИН Ч1ОВЕКА ИЗЯВИХА ЖЕЛАНИЕ ДА ПЛАТАТ СМЕШНАТА ГЛОБА НА ГЕРБЕРАСТИТЕ ,КАТО ГАВРА ХАХАХАХАХАХ БТВ И НОВА ПОЛУДЯВАТ ХАХАХА ГАРГАРА С ГЕРБЕРАСТИЯТА !КЕФ КЕФ КЕФ ,ДА ПРОДЪЛЖИМ ЦЯЛАТА НОВА ГОДИНА ТАКА ,МОЩЕН ШУТ В КОЛОНИАЛНИЯТ РЕЖИМ !дА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
136
10
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Цяла България е с Калофер ,колониалните ковид *** полудяват и посиняват от злоба и яд ,че българите се опълчихме и игнорирахме тъпитеее им "заповеди" и "мерки" казхме баста на фашизма и истерията!Прекрасен ден ,честити да са всички Калоферофи,Йордановци и българи!Само така това е пътя други кметове да последват и втория и третия мандат им е гарантиран само с това им действие да защитят хората си от тирания и деспотство на предатели и анти-българи!България ВДИГАЙ СЕ!
135
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотална и пълна антибългарска, анти христянска, анти религиозна, анти традиционна зомбирана перверзия! А в метрото в софия хората как са наблъскани?!!!! Всички от участниците да заведат дела срещу държавата за по 1,000,000 всеки за ограничаване на религиозните им права. Държавата да докаже че на открито предаването на вируса е завишено и ако неможе да плати по 1 милион на всеки ощетен. Това биха били пари върнати на българите граждани които няма да бъдат прахосани и изхабени от правителството!
134
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не срещу народа!Виж сега, традиционалиста - щях да ти повярвам, ако всеки от тия "достойни българи" беше народил по 7-8 деца както бабите ни едно време, а не като се плацикат с носиите в реката.
133
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селянията е в града ,а държавата е мафия, тежко на вярващите но неграмотни гражданя
132
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо само той?Ако бях на мястото на щаба, сега цял Калофер щеше да е под пълен локдаун за 20 дни с блокирани пътища и забрана за излизане от дома.Ей така. За демонстрация, че държавата е по-силна от селянията.
131
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пише се умрАт ,не умрът. Неграмотните вярват в този вирус
130
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко Невинни хора ще умрът заразени от тея примитивни пиандури ? Честно ли е Бе селяци долнопробни ?Вие сте убийци бе !
129
4
 
9
 
! Отговори
Anus shepti преди 3 години
ТОПЛЯТ СЕ В СТУДЕНАТА ВОДА СЛЕД КАТО УРИНИРАТ В ПОТУРИТЕ СИ
128
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая държава ужасно много не харесва народа си!Време е да си намери друг народ.И като гледам как се опитва по всякакъв начин да ограби и унищожи българите, вероятно го прави от доста години, това търсене на съвсем друг народ!
127
16
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Триумф на българщината над атлантизма !Мед ми капе на сърцето!Само така българи на нож и с агресия срещу тиранията и деспотите!
126
2
 
0
 
! Отговори
Бау преди 3 години
едоисти ...
125
17
 
8
 
! Отговори
Не срещу народа! преди 3 години
В Калофер живеят достойни българи, които си пазят традициите. А тези, които тръгнат срещу народа Андрешко ще ги остави в блатото.