Кантарджиев за "добрия" сценарий: До август ваксинираме 1,5 млн. българи

По думите му от ваксината на AstraZeneca ще има повече
8 яну 2021 09:08,
175
Кантарджиев за "добрия" сценарий: До август ваксинираме 1,5 млн. българи
Снимка: БГНЕС

Много напреднала за одобрение е ваксината на AstraZeneca, от която ще има повече. В най-добрия сценарий до август ще имаме 1,5 милиона ваксинирани. Това обясни пред Нова тв директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

"Засега количествата, които ЕС е заявила за България, са повече от това, от което имаме нужда", обясни проф. Кантарджиев.

Още по темата


Работещите в Националния център ще бъдат ваксинирани след една седмица.Той е категоричен, че страничните реакции от ваксините срещу COVID-19 са същите, като страничните реакции от грипната ваксина.

Попитан за руската ваксина и възможно ли е страната ни да я закупи, Кантарджиев обясни, че за да бъде регистрирано едно лекарство, производителят трябва да подаде документи.

За момента обаче страната ни нямала нужда, защото ЕК е поръчала за България достатъчно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
4
 
1
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Нужните количества са 14М дози за 7М население. Да ваксинираш 1,5М и да наричаш това успех... Ние да не сме Джибути или Афганистан?!
148
0
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До аз-ът: Никой не ни спира да се чипаме :) Проблемът е ,че искаме да се чипаме с готината ваксина на пфайзър с която се чипосаха елита ... а на нас ще пробутат шитнята на астра зенека ... понеже е по евтинка .... а да не говорим,че работи на 50-60% .... и е тествана на едва 30 хиляди човека....
147
1
 
3
 
! Отговори
Vako преди 3 години
НЕ българите а ромите ваксинирайте
146
0
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Г-н Кантарджиев, какво се случва ако не искам да се ваксинирам с Астра ами искам с Пфайзър както вие "елита" се аквиснирахте ? Защо да си слагам ваксина която е на 50-60% успешна вместо да се възполвам от напредъка на човечеството и да си сложа както вие си сложихте Пфайзър ?
145
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До август колко заболели и умрели предвиждате а след август за новия есенно-зимен сезон ще се поръчват ли ваксини
144
5
 
6
 
! Отговори
Мангър-Рай преди 3 години
Ваксинирането е вредно!Не се ваксинирайте и не ни оставяйте без работа!Ние сме най - добрата погребална агенция.Работим съвместно с водещи доктори от печеливши болници!
143
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много си го обичаме Кантарджиев, но си е сбъркал професията, смешникът.
142
4
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Давате ли си сметка за кво иде реч? Казаха че докато няма 70 %, ще се ходи с маски. Значи долу-горе ще изкараме в най-добрия случай година и половина с маски.А щом има маски, значи има и огранияения. Значи стягайте се - ограниченията ще паднат най-рано август месец. Ама най-рано.Отсега казват - отиде отново летния сезонНяма моренце, няма нищо.---чакай бе Ганец... миналата година , когато въобще нищо не се знаеше - пак направихте опашки на Кулата? Кой те е спрял да се чипаш бе Ганец?
141
4
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Мда... руската ваксина не я искаме. Нищо че има 96% ефективност. Нищо, те и руснаците не си я искат... ама ... От тази ваксина с НАЙ-СЛАБАТА ефективност (65%) ние сме поръчали НАЙ-МНОГО. ГЕРБ !
140
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 3 години
Шъ дават ли по 50 лева аку съ въсцинираме?Инъче шъ даваме плазми.
139
1
 
6
 
! Отговори
Влак GT преди 3 години
Тия ви се подиграват, оптимистичен вариант 1.5 милиона, 7 месеца до август са 210 дни или по 7150 човека на ден за страната, при 29 области това прави по 255 ваксинации на ден в област, при 265 общини в страната - 0.96 или по- малко от един човек на ден в община. Чакайте си реда мирно и тихо, на метър и половина един от друг, не се блъскайте моля!Маските са задължителни!!!
138
0
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Задача за първокласниците от властта:Идват пет милиона ваксини ,и се оказва ,че могат на ден да ваксинират по двеста човека ,защото системата е такава у нас.Кога ще дойде моя ред ако съм на петдесет и пет години сега.
137
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давате ли си сметка за кво иде реч? Казаха че докато няма 70 %, ще се ходи с маски. Значи долу-горе ще изкараме в най-добрия случай година и половина с маски. А щом има маски, значи има и огранияения. Значи стягайте се - ограниченията ще паднат най-рано август месец. Ама най-рано. Отсега казват - отиде отново летния сезонНяма моренце, няма нищо. Вкъщи и тва е.Чатала на врата е сложен. Който устиска. И така.
136
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До август ваксинираме 1,5 млн. българи. Максимум септември. Мега максимум октомври. Да не кажа ноември. Абе до декември... максимум януари-февруари ще сме се ваксинирали... януари-февруари 2025-та имам предвид... максимум 2026...
135
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовПреброй си минусите и си направи изводите.
134
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези вярват ли си като говорят от казаха че масовото ваксиниране април масово е поне да има за 50% по 2 дози т.е 3млн х 2 = 6млн, а сега ново двайсе до август 1,5 мл ваксини и то при най добрия сценарий
133
2
 
27
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Още на 13 трябва да ги почнеме тия фашисти ...ама не с яйца или доматки ...да си ги забодат тия западни отрови някъде...
132
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката не е от интервюто, което беше без маска и го намирам за арогантно и самодоволно, а посланието пак ви преметнахме хе хе хе...
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
eh мечтиии
130
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден път се говорят глупости. Как ще се ваксинират 1,5млн души до Август, като до Септември се очакват 1,5млн дози, което стига за точно половината 750 хиляди души. Аман вече да се говорят простотии пред обществото и да се гонят евтини PR-и!!!